Espace - (pre)velika poraba?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Gradn Espace 2.0dCi 173KM, večinoma dnevne relacije 40-60km v eno smer od tega cca. 50% AC, ostalo regionalka, poraba 9-9.5l. Je pa to dokaj dinamična vožnja brez pretiranega šparanja. Na daljše relacije (recimo na morje ali smučanje, 200km+) pa liter manj, s tem da je za ene 200kg več roba ponavad takrat noter.

Če bi se vozil sam in malo pazil, bi na daljše relacije po regionalkah lahko komot prišel pod 8l.

Edin problem pri skoraj 170k km je bila menjava turbine, bile pa so poškodovane lopatice na obeh straneh :shock:

Drugače pa za primerjavo, Scenic 1.9dCi 150KM na enakih vsakodnevnih relacijah je pokuril dobra 2l manj, torej okrog 7l, še kakšen dcl manj pa je pokuril Clio 1.4 16V.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

kmetek - hvala :)
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

na zadn podatek, ki si ga dal - 134 na tempomat pa poraba 6l?
2.2 ma porabo 5l (s polno trugo na strehi 5,5 max), fotrov avensis 2.0 115km pri 130 na uro zre mal cez 5... polno nalozen passat na relaciji velenje porec kolker je avtoceste skos po njen in 130/h s tempomatom zre pod 6l.
Glej moj namen ni zdej prerekanje o deci gor dol. Sam si napisal za pasata, da ima pod šest. Na omenjeni relaciji, glede na pogoje, ki si jih napisal imam tudi jaz pod šest, sploh če grem v smeri Velenje -Poreč. (Dokaj kratka relacija in skoraj 400m razlike v nadmorski višini). Tudi sam če se peljem iz Postojne v Koper imam porabo pod 5l (čudno ). Poleg tega pa še vedno ne poveš ali gre za novejši ali starejši TDI.
Glede porabe pri 130 je škoda zgubljati besed, ker je enkrat lahko 8 drugič pa 5, pač odvisno od naklona ceste, vetra, trenutnega pospeševanja.....
Če ima pa tvoja laguna porabo 5l/100km pri relaciji kot sem jo sam opisal pa lahko rečem samo kapo dol 2.2dCi. (Sam sem imel s cliotom II dci100 porabo na takšni relaciji cca.4,8, tako da če ima laguna samo 5l res nimam besed.)

Sam sem omenil, da sem porabo primerjal s porabo, ki jo je podal sinko v drugih temah, ki ima enako laguno z isto opremo samo da ni karavan in je 2.2dCi. Njegovi podatki se zelo ujemajo z mojimi.

Tudi ostali uporabniki govorijo podobno primer:

PrispevekObjavljeno: 05 Jan 2011, 22:11 Naslov sporočila:
Gradn Espace 2.0dCi 173KM, večinoma dnevne relacije 40-60km v eno smer od tega cca. 50% AC, ostalo regionalka, poraba 9-9.5l. Je pa to dokaj dinamična vožnja brez pretiranega šparanja. Na daljše relacije (recimo na morje ali smučanje, 200km+) pa liter manj, s tem da je za ene 200kg več roba ponavad takrat noter.

Če bi se vozil sam in malo pazil, bi na daljše relacije po regionalkah lahko komot prišel pod 8l.

Edin problem pri skoraj 170k km je bila menjava turbine, bile pa so poškodovane lopatice na obeh straneh Shocked

Drugače pa za primerjavo, Scenic 1.9dCi 150KM na enakih vsakodnevnih relacijah je pokuril dobra 2l manj, torej okrog 7l, še kakšen dcl manj pa je pokuril Clio 1.4 16V.[/quote]

Živjo,
imam Espace 1.9 dCi pa imam vsakodnevno relacijo Kranj-Žirovnica in je skupna poraba poleti 7-7,5 pozimi pa 7,5-8. To je pri umirjeni vožnji (120-130 AC). Če ga pa malo pohodiš je pa z lahkoto nad 8 ( pa ne čez 9).

S tem da je prvi Grand Espace , drugi pa Espace in prvi s 120 oz. 130KM drugi s 173KM.
Scenic je pa spet čipan in precej lažji (predvidevam), tako da je razlika verjetno kar realna.

in spet ne vem kje je tako pretirana razlika med novim 2.0dCi in starim 1.9dCi, ko ju primerjamo v istih oz. zelo podobnih avtih in podobnih pogojih vožnje. Kot sem že nekajkrat omenil pa je nekaj dcl gor ali dol po moje povsem brezpredmetno prerakanje kateri manj ali več pokuri, saj je ta dcl lahko zelo hitro glede na razmere, način, obremenitev....

še vedno trdim, da 10 litrov na relaciji LJ-Kranjska-LJ, kot jo je opisal avtor teme, se pravi z veliko pazljivostjo, kar smatram, da je vožnja skoraj po omejitvah, preveč, kar potrjujejo tudi drugi.(primer zgoraj navedenega Grand Espacea s podobnim motorjem in pri pazljivi vožnji). Se pravi da je lahko nekaj narobe z vbrizgom, lahko bremze ne spustijo dovolj.... Moje mnenje avtorju teme je pregled pri nekomu ki se spozna na takšna vozila,ker pri pooblaščenem verjetno ne boš veliko rešil.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
umlinar

Andyr26 povprecna poraba po dopustu, pomen narjenih okrog 800km, se prav 2× po 250km (Velenje - Poreč in nazaj) ostalo mestna drkarija in bliznje relacije nanese nakonc povprecje 6l. Sam to ni 130 ampak okrog 145km/h po avtocesti in brez kakrsne koli pazljivosti.
Uporabniški avatar
Andyr26

Pa sej to ti jaz že stalno pravim, da ni bistvene razlike če imaš ti 6 jaz pa recimo 6,2, po prevoženih 1000km. :D Torej so motorji zelo primerljivi in porabe za moje pojme zelo podobne!
Uporabniški avatar
umlinar

eh, ne lup se mi vec :) u glavnem 2.0 150km masine nikoli in nikdar nebos tak varcno vozu kot ostale renaultove diesle, sploh 2.2! (razen 3.0)
Uporabniški avatar
meganeman

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Foter ma 3.0 v Velsatiju pa ma porabo 7.0 na relacijah, ker je manj kot mamo mi na 2.0!!!

Baje gre dost porabe zaradi novih filtrov sajastih delcev pa ecolutionov...
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

umlinar napisal/-a:eh, ne lup se mi vec :) u glavnem 2.0 150km masine nikoli in nikdar nebos tak varcno vozu kot ostale renaultove diesle, sploh 2.2! (razen 3.0)
Po podatkih ki jih gledam tistih par deci do liter gor ali pa dol itak ni va
no! Pa počasi dajte vsi skupaj dojet da tu ne gre za to kateremu njegova kobila manj pije!
Dejstvo je, da je poraba 10L pri nežni nogi za Espace-a na relaciji previsoka, pa ne gelde na to kater motor je noter! Tudi bencinar bi mogu pit na taki relaciji pod 10L!
Uporabniški avatar
Andyr26

Aless8 napisal/-a:
umlinar napisal/-a:eh, ne lup se mi vec :) u glavnem 2.0 150km masine nikoli in nikdar nebos tak varcno vozu kot ostale renaultove diesle, sploh 2.2! (razen 3.0)
Po podatkih ki jih gledam tistih par deci do liter gor ali pa dol itak ni va
no! Pa počasi dajte vsi skupaj dojet da tu ne gre za to kateremu njegova kobila manj pije!
Dejstvo je, da je poraba 10L pri nežni nogi za Espace-a na relaciji previsoka, pa ne gelde na to kater motor je noter! Tudi bencinar bi mogu pit na taki relaciji pod 10L!
Pa sej ne gre za to, da se prerekamo komu manj pije, jaz sem samo hotel povedati, da umlinar-jeva trditev, da je 2.0dCi pač požrešen motor in je zato avtorjeva poraba na tej relaciji normalna, ne drži. Avtorja teme je namreč zanimalo ali je to normalna poraba in je verjetno želel mnenja, zato smo podajali svoja mnenja na podlagi katerih si avtor teme lahko ustvari primerjavo ali je to normalna poraba.

Za lažjo primerjavo mu lahko še povem, da bi meni laguna (1540kg) na opisani relaciji, z vožnjo malo nad omejitvami in tudi s posameznimi odseki krepko nad omejitvami (recimo ob prehitevanjih in podobnem, da ne ustvarjam zastojev zato ker prehitevam z 134km/h) skratka tako kot vozim ponavadi, po mojem mnenju porabila med 6l in 6,5l. Sedaj pa si lahko sam ustvari mnenje glede na moje podatke o vozilu (masa, zračni upor, velikost koles, moč motorja...) Ob zelo pazljivi vožnji, kot je navedel avtor sam, kar smatram za vožnjo po omejitvah in zelo pazljivo pospeševanje in zaviranje pa poraba 6l oziroma kakše dcl pod 6l.

Lp in upam, da to kaj pomaga avtorju teme.

lp
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ker ne poznamo načina vožnje, je debata o porabi jalova. Mogoče pa dec ne izkorišča navora in ga dviguje v nepotrebne obrate. Poraba med bencinarjem in dizeljnom je različna izključno zaradi navora v nižjih obratih. Vsak ki porabi z navadnim avtom več kot 10l na 100, je za šolanje voznika ali motor za na servis. Predvsem se menja temperaturni senzor.
Uporabniški avatar
airbus320

Odgovor Napisal/-a airbus320 »

Bi še jaz vprašal za porabo; 3 mesece sem lastnik G.Scenica 1,5 dci (106KM), letnik 2007, in BC kaže povprečno porabo 7,9l/100km. Res je, da imam samo mestno vožnjo, vendar se mi ta poraba zdi vseeno malce previsoka, glede na to da ga res ne vrtim v obrate, ne tišim mrzlega, itd...
Pred tem sem imel C.Xsaro Piccaso 1,6 HDI FAP 110KM, in sem za istip "tip" vožnje imel za 1 liter manj porabe.
hvala
za morebitne odgovore.
lp
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

andryr26, komentar je bolj letel na umlinarja. Ker rahlo nerealno in zavajajoče podaja mnenje da je 2.0DCi prepožrešen, čeprav tisti, ki imate izkušnje z njimi veste da če ga znaš peljat in ga normalno pelješ je poraba čisto normalna.. Jaz izkušenj nimam (si ga ne lastim, imajo pa pri punci ta motor - vem kako se pelje in tudi vem kakšna je poraba)..
Joztom, se strinjam s teboj, ampak vseeno če vse prebereš - 6let vozi dizla, prejšni mu je kuril do max 7L, vozi se praktično brez mestne vožnje - če mene vprašaš mislim da zna vozit dizla, v končni fazi če ga ne bi znal ne bi s prejšnim avtom dosegal take porabe. Da je pa Fordov TDCi toliko bolj varčen od DCija, hja me noben ne bo prepričal v to. Je bolj varčen za kak 1-1.5L sigurno! Ampak za 3L/100 prevoženih pa tudi približno ne!
Uporabniški avatar
grandscenik

Odgovor Napisal/-a grandscenik »

[quote="airbus320"]Bi še jaz vprašal za porabo; 3 mesece sem lastnik G.Scenica 1,5 dci (106KM), letnik 2007, in BC kaže povprečno porabo 7,9l/100km. Res je, da imam samo mestno vožnjo, vendar se mi ta poraba zdi vseeno malce previsoka, glede na to da ga res ne vrtim v obrate, ne tišim mrzlega, itd...
Pred tem sem imel C.Xsaro Piccaso 1,6 HDI FAP 110KM, in sem za istip "tip" vožnje imel za 1 liter manj porabe.
hvala
za morebitne odgovore.
lp[/quote]

Imam g.Scenica 106km in poraba je v povprečju 5,5l, lepa vožnja večinoma AC, sam v avtu. Polno naložen 4 deci in polno prtljage, tempomat na 130 pa 5,8, dejanske porabe preračunane in ne na BC(ta kaže nekje pol litra manj), 500 km ena smer in nazaj.
Uporabniški avatar
airbus320

Odgovor Napisal/-a airbus320 »

Imam g.Scenica 106km in poraba je v povprečju 5,5l, lepa vožnja večinoma AC, sam v avtu. Polno naložen 4 deci in polno prtljage, tempomat na 130 pa 5,8, dejanske porabe preračunane in ne na BC(ta kaže nekje pol litra manj), 500 km ena smer in nazaj.[/quote]

hm, res je da ga še nisem vozil na daljšo turo, ti verjamem, da bi na redni AC vožnji moral spraviti porabo kot jo imaš ti. Tudi pri piccasoju, 3 otroci, polno naložen + truga, LJ - Otok Pag, tempomat 125 km/h, sem imel porabo po BC 4,6l/100km, ampak mestne vožnje pa nikoli taka poraba kot jo imam pri G.Scenicu. Med tednom imam relacijo cca 16km na dan (vrtec-služba- vrtec domov).
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

joztom napisal/-a:Ker ne poznamo načina vožnje, je debata o porabi jalova. Mogoče pa dec ne izkorišča navora in ga dviguje v nepotrebne obrate. Poraba med bencinarjem in dizeljnom je različna izključno zaradi navora v nižjih obratih. Vsak ki porabi z navadnim avtom več kot 10l na 100, je za šolanje voznika ali motor za na servis. Predvsem se menja temperaturni senzor.
Kaj je zate navaden avto in kaj je narobe z porabo 10 l in več? Oz zakaj ljudi pošiljaš na šolanje in motorje na generalno?
Ali misliš da vsi med vožnjo zijamo v trenutno porabo,men se za to jebe.
Kup si bicikl,
Odgovori