Clio RS 200 Cup

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori

Nalepke na avtu ?

Da
63
61%
Ne
30
29%
Samo spodnje na vratih
10
10%

Skupaj glasov: 103

Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Cr00k napisal/-a:12KM se mi zdi malo veliko, če pogledaš prirastke pri ostalih modelih (gt3, m3,...), a tko kot sem rekel... če bo pol tolk bom jaz zelo zadovoljen in že šparamoooooo.... :D
No samo 13 konjev pri Cliotu pa je ogromno. :shock: Sam a to so merili isti dan original izpuh in potem zmontirali svojega in spet merili ali kako? V glavnem, če je to res toliko konjev potem samo kapo dol.
Uporabniški avatar
rok46
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a rok46 »

če je tak prirastek potem je tole adijo pamet! UK folk bo ponoru :shock:
.::TEAM SPIRIT::.
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

12 konjev je ogromno na RS-u. Bi bilo res zanimivo videt grafe prej/potem in pa sam postopek meritve (tako kot je rekel Symon), če so merili isti dan, oziroma vsaj v približno enakih pogojih. Čeprav ne glede na pogoje je 12KM ogromna razlika za samo predelan izpuh. Mogoče veš iz katerega materiala je? Verjetno ni titan ali pač?

12 konjev je sicer kar super, samo za 1800€ res dobiš že en dober set odmičnih gredi, ene nastavljive jermenice, standalone ECU in pa en dober remap. Mislim, da bi to rezultiralo v več kot 12 konjih, sploh če bi zraven navrgel kak R3 airbox in pa čisto običajen 63mm izpušni sistem. Je pa res, da nas je verjetno večina bolj zelenih od zavisti kot od Cr00ka Clio... No, vsaj jaz sem. :lol: Kakšen filemček zvoka za nas reveže, ki nimamo 1800€ za avspuh? :P

PS: Pa kot je napisal Pancho, si načeloma hitrejši s kakim dobrim podvozjem, lahkimi platišči, dobrimi gumami, podvozjem,... kot pa s 15 konji več pod havbo.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
skopusnik

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Mislim da so v Akrapoviču dost profesionalni, da testirajo avto/motor pod istimi pogoji :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
rok46

Odgovor Napisal/-a rok46 »

robi1000 napisal/-a:12 konjev je ogromno na RS-u. Bi bilo res zanimivo videt grafe prej/potem in pa sam postopek meritve (tako kot je rekel Symon), če so merili isti dan, oziroma vsaj v približno enakih pogojih. Čeprav ne glede na pogoje je 12KM ogromna razlika za samo predelan izpuh. Mogoče veš iz katerega materiala je? Verjetno ni titan ali pač?

12 konjev je sicer kar super, samo za 1800€ res dobiš že en dober set odmičnih gredi, ene nastavljive jermenice, standalone ECU in pa en dober remap. Mislim, da bi to rezultiralo v več kot 12 konjih, sploh če bi zraven navrgel kak R3 airbox in pa čisto običajen 63mm izpušni sistem. Je pa res, da nas je verjetno večina bolj zelenih od zavisti kot od Cr00ka Clio... No, vsaj jaz sem. :lol: Kakšen filemček zvoka za nas reveže, ki nimamo 1800€ za avspuh? :P

PS: Pa kot je napisal Pancho, si načeloma hitrejši s kakim dobrim podvozjem, lahkimi platišči, dobrimi gumami, podvozjem,... kot pa s 15 konji več pod havbo.
http://www.youtube.com/watch?v=N9pESR7cE5g

tu je zvok
.::TEAM SPIRIT::.
Uporabniški avatar
skopusnik

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Precej podoben zvok dirkalnemu Cliu CUP :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Super stvar res :) Me res zanima, kak se kaj v živo tole sliši :)
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Dokaj lep in definiran zvok, samo meni se zdi da je preveč tih (lahko da je samo na filmčku tko).

Tole je men bolj všeč (ni tako lepo definiran kot akrapovič, je pa precej bolj glasen)- Supersprint:
http://www.youtube.com/watch?v=CSqKaDNw ... re=related

Bi blo fajn enkrat v živo slišat.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

13hp? + portanje + čip = :smt044 :a2_policaj

Z temi tremi dodelavami bi znal dobiti dodatnih 20-25hp, kar pa je za cliota ogroooomno.

Sovražim to, ko že naprej vem kam bo zagonil ogromno dnarja. :)
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Meni je sicer še vedno najbolj všeč zvok od pokalnega clia.
http://www.youtube.com/watch?v=IRo3lAL4ess

ceprav bi verjetno bil pre glasen za vsakdanji avto.

Ampak, Akrapoviča pa se ne bi branil :) le tisto od 12 KM je verjetno malo optimistična.Verjamem pa, da avto ne bo izgubil na moči, kot pri nekaterih izpuhih.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

ManIAK napisal/-a:13hp? + portanje + čip = :smt044 :a2_policaj

Sovražim to, ko že naprej vem kam bo zagonil ogromno dnarja. :)
Kaj pa se porta?

ps: ...denar mora krožiti :D
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Kaj ne bi bilo enostavneje vržt notri eno turbino in ga spravit na enih zdravih 250 konjičev s pravo mapo, če že imaš resen namen rihtat mašino?

Kar se pa Akrapota tiče, pa mislim, da bi lahko za naš trg "pripravil" drugačno cenovno politiko. In če obljublja v papirjih takšen prirastek moči in to ne bo držalo, ga znajo kakšni angleži dobro zgrist.
Uporabniški avatar
belehar
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a belehar »

robi1000 napisal/-a:Dokaj lep in definiran zvok, samo meni se zdi da je preveč tih (lahko da je samo na filmčku tko).
na filmcku je res tih ...
v zivo je cist drugace ...
ni tak tih :D :D
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

Cr00k napisal/-a:Kaj pa se porta?

ps: ...denar mora krožiti :D
Porta se sesalni kolektor. Kaj več ti bo povedal Sokol. :wink:

p.s.: Malo veliko kroži pri meni zadne čase. :)
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

lep RS 8) izpuh ima pa čiiist brutalen zvok :twisted:
srečno vožnjo :D

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Odgovori