Prej in počasneje sta besedi ki pomenita da je motor kjub temu"močnejši" pri gretju vode za hlajenje, kar odgovori tudi na tvoje zadnje vprašanje da ni to toEdoedo napisal/-a:ja.. zakaj se ti pa pol motor prej ogreje z ugasnjenim gretjem..kot pa z prižganim?
v usakem "učbeniku" piše da ni priporočljivo da, ob mrzlem motorju takoj prižgemo gretje na pouno, ker se motor počasneje ogreje.. kar seveda spet ni dobr.
dej mi pol ti povej tvojo razlago, zakaj mu na mestu pade kazalec za temperaturo(ob polnem gretju kabine).. in zakaj unmu isto pada temp. ko se pelje po klancu navzdol?
Nisem še videl da bi temperatura nihala neglede na to kaj počneš, če je bil termostat popolnoma zaprt,
Če se pelješ navzdol motor (razen najnovejših ko je poraba navzdol brez gasa res 0) deluje pod prostim tekom(se ustvarja toplota)kjub temu da ni gasa, in če je termostat zaprt motor ne hladi nič, razen gretja kabine ki pa ni tako velik porabnik da motor nebi dohajal segrevati izgubljene temp. ki jo znižuje gretje
Nevem, moje mnenje, ne ljubi se mi več razmišljat, pisat o tem, naj bo koker hoče