R5 campus 1.6D letnik 91 - rdecka v obnovi
Super obnavljaš. Kakšno debelino pleha pa mečeš tu po vezni in blatniku?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Delam po logiki oz. uporabljam več debelin. Kjer je potrebno se uporab močnejši pleh, kjer pa ne pa 0.6mm. Recimo tale notranji blatnik nima nobene nosilnosti ( v originalu je celo samo zalepljen na zunanji blatnik) in se je uporablo 0.6mm cinkan pleh. Vezna ki pa je že močnejša pa komplet iz 1mm. Nosilci naslona odbijača so 0.6....sam nosilec nosilca pa 1mm. Robovi in nosilni deli bodo iz 1.2-2mm.schik napisal/-a:Super obnavljaš. Kakšno debelino pleha pa mečeš tu po vezni in blatniku?
Hehe se spomniš ko sem enkrat spraševal kako ojačat podvozje?boncl napisal/-a:Bolj ko gledam tole bolj razmišljam da ti terminatorja delaš ne pa petko obnavljašDrgač pa svaka čast dobre živce maš kr tko naprej
Petke so zakon avti
No za vikend se je malo migalo...
Končala se je vezna....

Končali so se robovi prtljažnega dna...

Na levem boku se je pokazala luknja...

Ki se je izrezala...

Oblikovalo nov pleh...

Malo kita malo brušenja pa ne bo nič...

- Primož Five
- Kraj: Logatec
Heh še sam ga iščem:) Išči francoske izvedbe. Tiste imajo odbijače iz poliestra. Slovenske ( in pa potem nahbau) so pa iz sive plastike. Sicer ma in eno in drugo svoje prednosti in slabosti.....dokler sem mel prednji odbijač iz poliestra je ob srečanju z enim panjem v gozdu razpadel na tri kose....medtem ko nahbau iz plastike se je lepo podal ob naslonu na kak kup snegaPrimož Five napisal/-a:Zanimiv projekt, zanima me če imaš koga oz poznaš koga ko ima trdi zadnji odbijač, ne tisti iz abs plastike.
Drugače pa, misliš obnovit pa potem izpeljat to do oldtimerja?
Od zunaj misli zgledat kot original....kaj pa bo v notranjosti pa se še dogovarjama
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Ja sej se mi je zdel da sem brel nekje o tem. Ampak me ne preseneča/užalosti, ker avto ne bo delan kot starodobnik
In projekt kot projekt ni zastavljen kot obnova starodobnika ali bilkokaj v tem smislu....ampak izdelava lastnega vozila pač na osnovi že obstoječega (hotu sem nardit pick up-a ampak no go s papirologijo...)s čim manj finančnega vložka in čim več lastnega dela.
Zato je tudi motor še pod velikim vprašajem....če bo težav s homologacijo drugega motorja preveč, bo šel not pač original motor.
Zato je tudi motor še pod velikim vprašajem....če bo težav s homologacijo drugega motorja preveč, bo šel not pač original motor.