Citiram:
slabe tri mesece, do naslednje težave, ki pa se je pojavila konec aprila na začetku avtoceste pri Puli, na čistem jugu Istre, ko sva se z ženo začela vračati domov. Kar naenkrat se je avto pregrel in moral sem ustaviti na počivališču. Raztezna posoda je bila polna, prav tako je tudi vodna pumpa delovala. Ker bi bila vleka do SLO zelo draga, avto pa je nekako še deloval, sva zavila z avtoceste in se po vzporedni cesti vozila so SLO praktično 5 ur. Od tam naju je AMZS odvlekel domov. V tem primeru se je pokazalo, da je zatajil termostat. Kolega ga je odstranil in gor namestil le ohišje termostata in potem je avto solidno deloval nekaj mesecev (smo uspeli z družino pripeljati tudi na morje in nazaj). Medtem časom sem nabavil novi termostat, nisem ga pa še zamenjal.
Oprosti za off topic, ampak me je spomnilo tole pisanje na kolega, ki je pizdil čez megana, ko je začel vodo ven metat in kuhat in podobno. Nakar izvem, da se je mama peljala cca 20km daleč z vsemi lučkami (za temperaturo itd), ker je mislila da sveti lučka za gorivo.
Ja, v osnovi je počila cev in je avto ostal brez hlajenja, ona je pa naredila še 20km z njim. Ti si se pa 5 ur jajcal po vročini z očitno okvaro in ti še ni jasno?
Že prva pregrevanja so sigurno pustila posledice, sedaj pa, če mene vprašaš, je motor samo še za staro železo.
Aja, lahko da se sicer motim ker je to že precej staro (vozim enako), ampak termostati po mojem vedenju že precej dolgo v primeru odpovedi ostanejo v odprtem stanju, in to ravno iz vzroka da je bolje hladen kot zakuhan motor. Zato mi tudi zgodba s termostatom ne deluje prav prepričljivo, je pa možna.
Pregrevanje LAGUNA II
Re: Pregrevanje LAGUNA II
LP, Samojed
Re: Pregrevanje LAGUNA II
Samojed, seveda je tudi to mogoče, se strinjam. Ampak avtovleka do SLO meje bi bila cenovno že skoraj v rangu vrednosti avta, zato taka odločitev. Kljub temu smo se potem poleti brez termostata še uspešno pripeljali na Krk in nazaj in s pregrevanjem ni bilo težav...