Kartica za Laguno

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Sam sem naredil enako, s tem, da so meni stikala delala dobro, edino plastika je bila obrabljena
Slika :D

PS: kartica gre cist lepo narazen.
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
F3KO

Odgovor Napisal/-a F3KO »

Jaz sem si to stikalo popravil sam in sicer problem je bil sledec.

Avta ni slo zaklenit, v kartici, je nekaj ropotalo (ce si jo stresel), sem jo razdrl z olfa nozem (res je da je leplena).

1.Stikalo za zaklepanje se je, "odlomlo" tam kjer je bilo lotano-spajkano je odpadlo.

2.Odstranil sem baterijo, vzel sem sekundno lepilo in sem ga nanesel na spodnjo stran stikala, ter stikalo zalepil na tisto mesto kjer je padlo dol.

3.Ko se je lepilo posusilo, sem zaspajkal kontakte nazaj. Res je da so to SMD elementi, katere je rocno zelo tezko spajkati, ampak z mirno roko, malo zivcev, malo znanja je tudi to slo.

Priporocam cim tanjso konico, ce pa ne pa pac taksna kot je, saj bo tudi slo.

Pazit je treba samo da nebi bil hladen lot!

Od tega je minlo pol leta, kartica se zmreaj deluje.

LP, Saso!
A.F.
Kraj: Cerkno / Logatec

Odgovor Napisal/-a A.F. »

Jaz sem prav tako imel tezave s kartico - gumb za zaklepanje ni delal in ko si kartico tresel, se je slisalo, da se znotraj nje nekaj premika.

Kartico sem odprl in stiklo je padlo iz svojega mesta...Tezava pa je sedaj ta, da sem poskusil, ce kartica se deluje in ne deluje niti gumb za odklepanje, kateri je prej deloval - ledica sicer utripa, vendar se nic ne zgodi :? Izgleda, da sem bil z olfa nozem pregrob in sem poskodoval vezje :?
Uporabniški avatar
F3KO

poslikaj kartico, oz. vezje da vidimo kako je z vezjem.

ps: ce se imas namen popravlat seveda :D
čoki

Odgovor Napisal/-a čoki »

zdej se mi je pojavu drug problem,zamoril vse skup...
dva dni mi je normalno delala kartica pol pa sam naenkrat nc vec,stikala so slisna,vse je na svojem mestu sam mislm da je problem nekje drugje.nehala mi je utripat led lucka in grem po novo baterijo,zamenjam,deluje normalno,in k hocm drugic odpret avto,spet ne dela...mislu sm da je problem u ksni povezavi z baterijo sam ocitn ni k pol tut ne bi delala uno enkrat k sm zamenju baterijo :(
vruummmm:)
Uporabniški avatar
brezdelnez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a brezdelnez »

sam imam tudi tezave z kartico...tudi meni ne deluje zaklepanje ob pritisku led lucka na kartici zagori zaklene se pa ne...se pa lepo zaklene ce hkrati pritisnem tipko za odklenit in tipko autolock :shock:
Mogoce ve kdo ali se da krtico nekako sprogramirati z dolocenimi zaporednimi pritiski treh gumbov ali kako drugace resiti tezavo.

HVALA
Zadnjič spremenil brezdelnez, dne 05 Jan 2009, 22:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Jaz sem se danes tudi spravil rihtat rezervno kartico.
Pri meni je ravo tako odpadel stikal za zaklepanje avtomobila.
Zadevo sem z olfo lepo pocasi razdrl.
Stikalo sem malo pobrusil po kontaktih, na ploscici ravno tako.
Nasel ustrezen polozaj na ploscici, kjer stikalo deluje, pocahnil, stikalo umaknil, piknil z sekundnim lepilom, ter stikalo postavil na pravi polozaj.

Zadeva deluje, vendar moras mocno stisnit gumb ( malo sem se podlozil z kartonom, in polepil z selotejpom) vazno pa je da rezervna kartica deluje......
Spajkal nisem nic, ker nimam tako male konice.
Zadeva je ostala zlepljena in vazno je le da deluje.
Za vse skupaj sem danes porabil cca 3 ure ( z testiranjem vred)...

Ali je se pri komu spremenilo nastavitve klimatronica na polozaj ki si ga je zapomnila kartica??????
Na zadnje ko je bila kartica not je bilo poletje in sem imel nastavljeno avtomatiko, levo 19, desno 20.

Danes ko sem avto ugasnil z drugo kartico sem imel na 22levo in na 22,5 desno stran, brez avtomatike in pihanje na vse tri puscice, dol, gor, ravno.

Nato sem spet stestiral z kartico ki jo uporabljam in je vse delovalo kot sem nazadnje ugasnil avto......
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
A.F.

F3KO napisal/-a:poslikaj kartico, oz. vezje da vidimo kako je z vezjem.

ps: ce se imas namen popravlat seveda :D
Evo tako izgleda moja nedelujoca kartica :?

Slika

In se velika slika

Ima kdo kako idejo?
Uporabniški avatar
denisn

Hmm, izgleda vredu, brez fizicnih poskodb. Smo imeli v firmi podobno pokvarjeno kartico. Avto je star dve leti pa je ze kartica fuc. Ni se dalo zakleniti avta. Kontrolna lucka je svetila, avto se pa ni zaklenil, pm.
denisn
Slika
Uporabniški avatar
F3KO

A.F.

Probaj malo z spajkalnikom stopit cin na elementih pa po potrebi ga mogoce malo dodaj, mogoce je kje odstoplo (mrzlo, hladno, mrzlo, hladno... pa se je materjal tlko zjebal da je odstoplo).
To delaj na tistih elementih kateri so vecji, ker so to SMD elementi kateri se sploh ne spajkajo na tak nacin.
Pa ne prevec dolgo drzat spajkalnika gor, tlko da se cin stopi pa vstran, da nebi kakega elementa skuro.

Probaj...

Drugace pa, baterija je pravilno obrnjena?
A.F.

F3KO napisal/-a:A.F.

Probaj malo z spajkalnikom stopit cin na elementih pa po potrebi ga mogoce malo dodaj, mogoce je kje odstoplo (mrzlo, hladno, mrzlo, hladno... pa se je materjal tlko zjebal da je odstoplo).
To delaj na tistih elementih kateri so vecji, ker so to SMD elementi kateri se sploh ne spajkajo na tak nacin.
Pa ne prevec dolgo drzat spajkalnika gor, tlko da se cin stopi pa vstran, da nebi kakega elementa skuro.

Probaj...

Drugace pa, baterija je pravilno obrnjena?
bom probal, hvala za nasvet. baterija je pa 100% prav obrnjena, ker ko pritisnem na gumb tudi rdeca ledica utripa (ce bi bila baterija narobe obrnjena verjetno tudi ledica nebi utripala)
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Mogoce bi tudi pomagalo, ce malo naspricas s kontakt sprejem.
Slika
Uporabniški avatar
denisn

Baterija je v redu obrnjena, ce lucka sveti!
denisn
Slika
Uporabniški avatar
brezdelnez

Odgovor Napisal/-a brezdelnez »

Danes se mi je zgodilo nekaj cudnega... ko sem iskal kartico po zenini torbici sem opazil da se priziga neka rdeca lucka pogledam malo bolje in vidim da sveti lucka na kartici ki je bila poleg navadnih papirnatih robckov. Nato sem probal se enkrat podrgniti kartico po ovju robckov in lucka kar sveti...ali je mozno da bi se kartica kako resetirala ali pokvarila v torbici glede na to da zadnje case tezje zaklepam avto in zakaj lucka sveti ce jo podrgnem ob robcke.
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

mogoce slabe baterije?
Odgovori