Clio RS koncna hitrost?

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

moj rs je po stevcu sel 243km brez kat.in z sport.filtrom
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Ocitno boste RSjevci mogl s kakim filmckom postrest :D
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

Tadej napisal/-a:Ocitno boste RSjevci mogl s kakim filmckom postrest :D
ja nekateri pa res :lol: :lol:
RS-sport
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

same rakete :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Kel-el
Kraj: Gorenjska

Lp

Odgovor Napisal/-a Kel-el »

Helou ppl...
moj prvi post na forumu pa se mi zdi zanjimiva tema.. na zalost nobenega rekorda ;P
Moj rs 230km/h gorenjska autocesta proti Jesenicam.. poraba 29l nad 200+km/h

LP Kel-el
Clio RS 197
LP
Kel-el
Clio RS
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

pozdravljen na forumu :wink:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Re: Lp

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

Kel-el napisal/-a:Helou ppl...
moj prvi post na forumu pa se mi zdi zanjimiva tema.. na zalost nobenega rekorda ;P
Moj rs 230km/h gorenjska autocesta proti Jesenicam.. poraba 29l nad 200+km/h

LP Kel-el
Clio RS 197
Hello
Slika
Uporabniški avatar
zizek

letos sem z kolegoma sel v reno salon v ormozu vozit novega rs-a in sem kar nekaliko bil razocaran edino glede pospeskov.enostavno ne potegne tako kot stari.zato sva se z prodajalcem popeljala na ormozko obvoznico in izprobala.prvic sem se jaz zapeljal za njim in sem ga brez tezav dohitel in prehitel.nato sva se obrnila in sem jaz zapeljal kot prvi in mu pobegnil za kakih sto metrov po obvoznici.zacudeni prodajalec enostavno ni mogel verjeti ,jaz pa se bolj.vse drugo pa je na novem rs-u boljse od starega.
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Ko bo imel avto prevozenih 8000 - 10000km in bo motor utecen, bo sele pokazal svoj pravi obraz.
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Kok vam pa kej pije nov Rs 197 hp? povprecno,dinamicne voznje?
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Pancho

Jaz imam povprecno zaenkrat na 10.7l in 3120 prevozenih km.
Uporabniški avatar
zizek

ne to pa nemore biti,ker sem ga pre lahko prehitel.kot da bi avto mel kakih 20-30 km manj.to ni stvar utekanja.
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Nekaj vsekakor je, saj je tudi Renault sport potrdil da je motor delan z manjsimo tolerancami in posledicno rabi vec casa da se utece.
Tako da to kaj je Pancho rekel kar drzi.
Po drugi strani pa ce si preracunamo moc/teza vidimo da ima starejsi clio RS to razmerje bolse.Vendar ne smemo zanemariti 6 stopenskega menjalnika.
Pocakajmo da ga pancho utece pa bomo pol videli :twisted: :D !!!

LP
Slika
RenaultSport all the way!!!
Pancho

zizek napisal/-a:ne to pa nemore biti,ker sem ga pre lahko prehitel.kot da bi avto mel kakih 20-30 km manj.to ni stvar utekanja.
Naj ti povem, da avto ze po obcutku vlece kot, da ga nekaj dusi. To kar sem pa zgoraj napisal so pa odgovori, ki sem jih zasledil pri anglezih. Dva lastnika prejsnjih RS-ov sta kupila nove RS-e 197 in oba sta bila na zacetku nekako nejevoljna z performansami motorja po prevozenih 1000 - 2000km. Po priblizno 5000 prevozenih km, sta ze oba zacela nakazovati, da se zadeva zbuja in kaze svojo pravo vrednost. Po 8000 - 10000 km, sta pa povedala cisto drugo zgodbo o motorju, ki s tisto od zacetka ni imela nobene veze vec. Ce po 10000km, ko si se ze avta dokaj navadil in od motornih zmogljivostih nimas teoreticno vec kaj pricakovati, das izjavo, da je motor cisto divji in kaze drugacen obraz, potem lahko samo recem, da je Renault svoje delo opravil tako kot so vsi pricakovali.
Pa se nekaj glede same motorne elektronike, ki naj bi imela 2 rezima delovanja. Sam pedal za plin in ima v bistvu dve stopnji hoda - nekje v zacetku 3/4 je hod pedala dokaj mehak in ko si ze mislil, da si ga pohodil do konca, pritisnes kar posteno mocneje, naredi "klik" (stikalo) in ta zadnja 1/4 je tista druga "pamet" elektronike, ko naj bi po nekaj 100 extremno prevozenih metrih "ugotovila", da zelimo od motorja iztisniti max. in to koncno tudi dobimo.
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Tista zadnja cetrtina nima vec nobene veze z performansami ampak je stikalo ki povozi nastavitve tempomata.
Se pravi ce imas ti vklopljen tempomat (npr 130 km/h) in pospesis do 2/3 gasa (npr do 160 km/h) in nato spustis gas se bo avto vrnil nazaj na nastavljeno hitrost(130 km/h).Ce pa ti stisnes gas do konca se pravi preko tistega kolena pa avtomatsko izlopi tempomat.

Ima megan tudi to!!!
Slika
RenaultSport all the way!!!
Odgovori