Clio II RS ph2, l.'04 - predstavitev mojega avta
Re: Clio II RS ph2, l.'04 - predstavitev mojega avta
Upam,da bo vsaj delno to odpravljeno z optimizacijo.Ta razlika.nad 5000 obrati.
Jst ne vem če sem kdaj slišal pri Gregiju da bi na ciljni blokada udarla. Je pa udarla pred drugim ter tretjim ovinkom. In tudi ko gledam svoje posnetke bi rekel da bo prej udarla pred drugim ovinkom kot na ciljni ravnini.Duli napisal/-a:Sicer ne vem o katerem Gregiju govorite, ampak RS200 zmeri pride do blokade na ciljni ravnini.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Aja....moj ni optimiziran....
Je pa dobra optimizacija, če gre še slabš z njo? :S
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Pri prejšnjem je blo bolše pa upam, da bo tu tudi.Saj zato je optimizacija.Da se iz avta izvleče tisto naj bolj optimalno.Duli napisal/-a:Je pa dobra optimizacija, če gre še slabš z njo? :S
Men je blokada na RL 3x v krogu "udarla".
gregiju na ciljni ne udari blokada..mu zapiska, blokada pa ne udari.. mu pa udari na drugi ravnini in mislim, da tudi pred tretjim ovinkom. je pa to logično, ker če se ne motim je na 200-ki druga blokada pred 100km/h, na 197 pa cca 110 km/h..
Žižek: kaj če bi midva enkrat probala dregati pač 197 vs 197 ( od alena bivša ).. ker to razliko, ki jo navajaš ti jst ne vidim.. je pa res, da ko se pelješ z 200-ko in jo zahodiš maš filing "suvanja" in pač vidiš, da se avto prej zvrti, kar je logično zaradi krajšega menjalnika.. tko, da vrjetno je prva, druga, tretja res mal razlika med 200 vs 197..
morm kmau gregita mal izvat, ker zdej sm pa kr nervozn ratou če je res taka razlika..bom prec zamenou..hehehehe
Žižek: kaj če bi midva enkrat probala dregati pač 197 vs 197 ( od alena bivša ).. ker to razliko, ki jo navajaš ti jst ne vidim.. je pa res, da ko se pelješ z 200-ko in jo zahodiš maš filing "suvanja" in pač vidiš, da se avto prej zvrti, kar je logično zaradi krajšega menjalnika.. tko, da vrjetno je prva, druga, tretja res mal razlika med 200 vs 197..
morm kmau gregita mal izvat, ker zdej sm pa kr nervozn ratou če je res taka razlika..bom prec zamenou..hehehehe
No ja pa dejstvo, da so bistveno izboljšali navor v srednjem območju pri 200. Me pa zanima kako točno spremeni remap to pri 197, če se vse skupaj dvigne na nivo 200ke. Pač firbec, kaj vse so spremenili iz 197 do 200 pri motorju. Pri 172 in 182 je kar dosti detajlov naprimer.
Izboljšal so ga za 20%, ampak to v praksi zadnič ni blo vidno praktično nič, ko sta dragala Redling pa Bačar pr mobikrogu, tku da občutek je že, rezultata pa ni.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Samo pri draganju je pomemben start pa v igri so visoki obrati, bolj realno bi bilo naprimer če bi oba v eni prestavi ki sta čimbolj isti (peta?) poskusili leteči štart. Se pravi v peti od recimo 60 naprej, tam bi se v praksi pokazalo, če je avto res bolj prožen. Na vrhu imata itak približno isto moč. To sva pa z urbanom poskusila in ker imava (ker ima on vse od 182) približno isto konjev se je potem poznalo kje se kaj dogaja. V nižjih obratih mu moj Cliu malenkost uide, potem od največje moči (6500 obratov) pa njegov meni kar lepo uhaja. Edina razlaga je to, da ima 172 večje (izpušne al sesalne, nisem ziher) ventile in pri visokih obratih njemu manj upadata moč in konji, pri meni pa vse skupaj bolje dela spodaj. Kaj takega bi se verjetno opazilo tudi pri 197 vs 200?
Se opravičujem za offtopic.
Se opravičujem za offtopic.
Nič offtopic super,fajn debata.
Saj glih to upam ,da pridem blizu karakteristike 200-ke Symon.
Pa še to.
Preden grem na optimizacijo,bom napravil par meritev naprimer v četrti od 60-100 in peti 80-120.
Saj glih to upam ,da pridem blizu karakteristike 200-ke Symon.
Pa še to.
Preden grem na optimizacijo,bom napravil par meritev naprimer v četrti od 60-100 in peti 80-120.
No saj to pravim,zato pa je 200 tolko hitrejša od 197-ke,ker vse konje lahko spravi ven.ManIAK napisal/-a:Men je blokada na RL 3x v krogu "udarla".
Saj treba Gregija vprašat,on se je z mojim zapeljal na progi.bac napisal/-a:gregiju na ciljni ne udari blokada..mu zapiska, blokada pa ne udari.. mu pa udari na drugi ravnini in mislim, da tudi pred tretjim ovinkom. je pa to logično, ker če se ne motim je na 200-ki druga blokada pred 100km/h, na 197 pa cca 110 km/h..![]()
ja glih zadnič k sva probala z redlingom sm opazu, da je 200-ka spodi hitrejša in se je mičkn odpelala, medtem ko sm meu filing, da ga nad 5000obratou začnem lovit oz ne beži več.. ja razlika je bla takrt nekje doužino avta v prid 200-ke. ampak jst sm tkt avto glih dobr dubu in je neki časa stau tko da ga nism neki forserou in sem ga na 6500-7000 že šaltou, medtem ko je redling pri 200-ki mau predoug čakou in je užgala blokada mislm, da u drugi..( probala sva pa prva, druga, tretja ) tko da tist drag je biu bl tko tko.. se je pa vidl, da ogromne razlike ni.. tisto spodnje območje se pa upam, da da popravit pri 197-ki z optimizacijo. 
P.S emmm.. midva z gregitom bolš, da ne dabatirava, tko da sva se navadla, da rajš probava pa je mir, k drgač itak nikul skp ne prideva
.
ampak njegou auto ma itak 211hp, medtem ko serijstka 197-ka če jih ma 198 je to super in tuki je potem blizu 15hp razlike.. al pa naprimer od Damjana tut SUPER gre avto..še malenkost bol kot pa od gregija..pa redling oz myway pa gregi sta tut dregala in sta bla do 170km/h vštric, potem pa se je redling odpelou ( od 170 naprej svoje dela spojler pri gregiju )... zanimiu bi blo probat še z crookovo 200-ko, ki je bla na valjih bolj skromna.. ampak ti dragi so tko..odvisno je prestavljanje ( kdaj, kako hitro,..).. najbl realno je tko k prau symon..pač npr u peti leteči start pa do blokade pa se vid v kerm območju je avto bl "žiu"
P.S emmm.. midva z gregitom bolš, da ne dabatirava, tko da sva se navadla, da rajš probava pa je mir, k drgač itak nikul skp ne prideva
ampak njegou auto ma itak 211hp, medtem ko serijstka 197-ka če jih ma 198 je to super in tuki je potem blizu 15hp razlike.. al pa naprimer od Damjana tut SUPER gre avto..še malenkost bol kot pa od gregija..pa redling oz myway pa gregi sta tut dregala in sta bla do 170km/h vštric, potem pa se je redling odpelou ( od 170 naprej svoje dela spojler pri gregiju )... zanimiu bi blo probat še z crookovo 200-ko, ki je bla na valjih bolj skromna.. ampak ti dragi so tko..odvisno je prestavljanje ( kdaj, kako hitro,..).. najbl realno je tko k prau symon..pač npr u peti leteči start pa do blokade pa se vid v kerm območju je avto bl "žiu"
- gamblerDH20
žižek kje boš delal optimizacijo? pri urbanu?
Ker če misliš decat pipe montirat je optimizacija baje res priporočljiva.. jaz bi jo rad naredil vsaj pred dyno dayom da vidm kje sem po montaži k-teca..
Ker če misliš decat pipe montirat je optimizacija baje res priporočljiva.. jaz bi jo rad naredil vsaj pred dyno dayom da vidm kje sem po montaži k-teca..