Clio RS 200 Cup Racing Blue

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

ManIAK napisal/-a:O bog, prosim da nisi samo fedrov zamenjal?
o bog, samo fedre sem zamenjal.

o bog, nič slabše se ne pelje po ovinkih in ravninah.

o bog, trši pa je po jamah, to se občuti, vsaj zadek avta občutjo tisti, ko se 2x letno peljejo zadi, da je trše. se pa zdej skor nič ne nagiba, in v ovinkih najmanj enako drži oprijem, kot ga je prej. sprobano na več kombinacijah poznanih ovinkov.

so pa od h&r -30 spredi, pa -40 zadi (gledano na navadno podvozje, se pravi -23 spredi pa -33 zadi, gledano na cup podvozje). avto je zdej glih taprave višine, kaj bo pa čas na racelandu povedal, bom pa vidu na trackdayu konec mesca.

kondor, če te še kej zanima, pa upraši.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
Duli

Symon napisal/-a:
d_leonit napisal/-a:Odlično zgleda tale RS, sploh zdj k je še malo spuščen :).
Mogoče veste katera barva platišč je tale grafitna...enaka kot pri prejšnem ko še ni facelift ali enaka kot pri clio 2 cup?.. A so spet kakšno novo barvo dal? :)
Skoraj prepričan sem, da je ves čas ista. :oops: Mogoče izgleda drugače zaradi drugačnega dizajna in odboja svetlobe.
barva se tut meni zdi enaka, edin kar se zarad voska v šamponu bolj sveti, pa slikano je tut ob taki svetlobi. drugač je pa enaka, kot pri r27.
Uporabniški avatar
skopusnik

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

:lol: :lol:
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
KONDOR
Kraj: GROSUPLJE

Odgovor Napisal/-a KONDOR »

Duli napisal/-a:
ManIAK napisal/-a:O

kondor, če te še kej zanima, pa upraši.
Torej amortizerji original,fedri drugi :D A si šel merit debelino original fedra in aftermarket?Ker moj je že sedaj trd in se nič ne nagiba,bi ga pa tudi spustil,bom pa počakal,na tvoj čas na RL.Jez bom najprej 225 širino gume gor montiral :wink:
Uporabniški avatar
WolfOz
Kraj: Dravograd

Odgovor Napisal/-a WolfOz »

Torej, če povzamemo - Renault Sport vs. H&R -> 0:1? :lol:
No.2X7Y
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

Pusti, nima smisla.
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Symon napisal/-a:
d_leonit napisal/-a:Odlično zgleda tale RS, sploh zdj k je še malo spuščen :).
Mogoče veste katera barva platišč je tale grafitna...enaka kot pri prejšnem ko še ni facelift ali enaka kot pri clio 2 cup?.. A so spet kakšno novo barvo dal? :)
Skoraj prepričan sem, da je ves čas ista. :oops: Mogoče izgleda drugače zaradi drugačnega dizajna in odboja svetlobe.
Za clio 2 RS cup vem da je koda barve............205-110(grafit)
Clio 3 RS 197hp cup (pred facelift).................. 205-272(grafit)
Megane 2 RS cup.......................................... 205-272(grafit)
Mégane 3 RS250hp......................................205-110(grafit)..očitno spet na starejši barvi :) )
Za tega cliota 3 facelift mi bolj zgleda kot pri clio 2 cup ali pa megane 3 RS, samo nisem 100%
Uporabniški avatar
skopusnik

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

zdej ste pa vsi pametni na original podvozju. Če bi bli tko slabi jih ne bi delal, se vama ne zdi? Kakor komu. Kdo pravi da ne smeš avta spustit? Mogoče mu je izgled bolj pomemben kot lega. Ki pa pravi da vseeno ni nič slabša ;)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
WolfOz

Se bom potrudil dešifrirat. Pametni na original podvozju? To ne razumem. Se pa strinjam, da je original podvozje, sploh pri RS200 Cup, fantastično usklajeno in vsako tikanje brez primernih nastavitev, je korak nazaj. Samo za nameček si lahko prebereš kaj se naredi z roll-centru po nižanju avtomobila. Kako je z kombinacijo original amortizerjev z nižjimi vzmetmi, ki imajo spring-rate po možnost skoraj identičen originalnim, sploh ne bom omenil.

Nobeden ne pravi, da se avta ne sme znižati. To tudi nobeden ni rekel. Smo pa na forumu in predvidevam, da je uporabnik objavil zato slike / poseg, da se komentira. Če je bilo objavljeno z namenom to samo pokazati in pisati komentarje v smeri "oooo....hudo", potem se opravičujem.

Dejstvo obstaja, da teorija tako kot izkušnje kažejo zelo slabo za predelave kot je samo menjava original vzmeti za nižje.

Opažam, da po forumih je veliko lastnikov, ki niso objektivni ali morda nočejo priznati, da je zapravljen denar za kakšen tuning kos stran vržen denar. Z mojim postom nisem hotel nič kritizirati, ampak samo izpostaviti, da občutki so lahko varljivi in da če pravi, da se pelje enako kot prej, je lahko to daleč od resnice in zavajanje ostalih. Ravno tako 1-2 obiska Racelanda pred in po posegu ne bosta prinesla oprijemljivih podatkov, če se je lega dejansko izboljšala ali ne. Kdor vozi tudi sam opazi, da so lahko ogromne razlike že samo zaradi pritiska v pnevmatikah, temperature okolice,....in predvsem voznika.

That said - ne vidim argumenta, da je lega ista ali boljša medtem ko proti temu se jih najde kar par, ki so bili že dokazati.
skopusnik napisal/-a:Če bi bli tko slabi jih ne bi delal, se vama ne zdi?
Imaš mogoče Ecogenie Ball doma? :a2_grinn
No.2X7Y
Uporabniški avatar
KONDOR
Kraj: GROSUPLJE

Odgovor Napisal/-a KONDOR »

Malo izven konteksta,ampak na koliko barov naj bi bile gume pri cupu na napumpane?
Uporabniški avatar
ManIAK

:lol:
Uporabniški avatar
WolfOz

Obremenjujemo? :lol: Bolj izražamo svoje mnenje in mu ponudimo kakšen nasvet. Meni je vseeno kaj dela z avtom :) ni mi pa vseeno, če se pišejo neutemeljene stvari in ker smo na forumu se lahko o tem debatira, ne? :)
No.2X7Y
Uporabniški avatar
ManIAK

NE!
Ban takoj, ker nisi napisal da lep zgleda spuščen. :roll:
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Serijske vzmeti imajo višji spring rate kot H&R. Pravtako eibach.Tupi pri meganu so uporabili enak prijem.
Serijske R26 vzmeti, naprimer.. imajo spring rate 74 N/mm spredaj in 65 N/mm zadaj.

Dočim eibach pro-kit ima 37 N/mm spredaj ter 30 N/mm zadaj.
Tudi H&R coilover kit ima 60 N/mm spredaj ter 43 N/mm zadaj.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
Duli

lejte, komur ne paše tako nižanje, mu pač ne paše. js v sami vsakdanji vožnji ne opazim razlike, čuti se jo samo pri večjih jamah, da je avto trši. drugače pa po ovinkih in v sami legi ni neke razlike, se pa avto manj nagiba pri hitri vožnji skozi ovinke, kot se je prej, kar mi pa paše.
tako da ne vem, kaj eni prec pametujete, kako stvari stojijo, če niste probal še nič drugega, kot original podvozje. neki tipkat tuki, ker ste pa to prebral, je pa škoda, ker se vse 100x predebatirano najde na netu. nekdo, ki pač še ni probal nič drugega, kot original podvozje, težko komentira, oz. ne more komentirat, kako se avto pelje zdej, govort pa neki naprej, kar drugje prebere, je pa bv. verjetno sem tut js že vse to prebral, se nisem čez noč spomnu, zakaj ta poseg, pa tut premišljeval, kaj bom s tem pridobu in kaj zgubu, tako da mi ne rabte govort, kar pišejo po raznih renault forumih v angliji, le da to sami sebi prevedete in opišete po svoje v slovenščini. ;)

skratka, nasvetov glede tega nižanja od takih, ki to preberejo drugje, ne potrebujem. v poštev pridejo samo taki nasveti glede avta, ko človek dejansko nekaj proba, ne pa samo nekaj prebere.

ne rabte pa tut bit prec užaljeni, če kdo napiše kakšen post kontra tem vašim bibliozijskim postom, pretipkanim v slovenščino, pa pisat take primitivne, kot da je treba banat tistega, ki napiše neki, kar naj meni nebi blo všeč, veš maniak, ker nismo več v vrtcu. ko se resen ljubitelj takega avta odloči za nakup le tega, ga potem ne prodaja že preden ga skor dobi, hkrati pa deli pretipkane nasvete kot jean ragnotti renault sporta.

če men paše da je avto tak, bo pač tak, če se bom pa premislu, se bom pa premislu. zaenkrat se ne nameravam.
Odgovori