Operacija: "TURBO"...

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Re: Operacija: "TURBO"...

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

skušal sem malo utišati prasko na odbijaču
do neke mere je uspelo, zdaj se vidi samo pol kilometra daleč, ampak noče biti čisto tiho, ker je enostavno pregloboka, bo treba pobarvati in nato spolirati

najprej pobrusil z p2000
Slika

po koncu mučenja barve, izgleda tako
Slika

ko sem imel ravno vso navlako za poliranje zunaj, sem popravil še eno liso ki jo je ličar grdo zapoliral in jo gledam že žnj let....30 sekund dela in ni je več. Hmm, lahko bi popravil že prej :?

naslednji pripetljaj
na poti domov iz kopra je ugasnil radio, ura in potovalni računalnik. Očitni ugib je da bi za to znala biti kriva varovalka. Se ustavim, izvlečem varovalko za radio, cela, nato za števce, spet vse ok, za luči, žmigavce, klimo, vse ostale naključne....vse ok. Marš! Grem naprej. Na avtocesti "uživam" ob sladkih melodijah izpuha: boommooomm, booo,boooooooooooooooooooooooooooooooOOooOOOOO000oo... :icecream:
Na ravbarkomandi sem imel postanek za wc, parkiram, odprem vrata, ne dela notranja osvetlitev. Hm. Hočem zakleniti avto, ne dela daljinec, centralno dela, hm, hm. Med uriniranjem sem v mislih vlekel logične in nelogične povezave med vsemi nedelujočimi zadevami, še sreča da so pri vsemu temu mentalnemu naporu hlače in čevlji ostali suhi.
Kaj je bilo? Varovalka za notranjo osvetlitev je guznila
Slika
kaj ima to veze z vsem ostalim ne vem, zgleda da je štrom narejen tipično francosko, se pravi zanič in zelo abstraktno
tudi ko preklopim med kratkimi in dolgomi lučmi vsakič zasveti stropna luč
zato imam v prtljžniku gasilni aparat.
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

:lol: :smt005
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
Houly
Moderator
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Houly »

Shusuglao napisal/-a:zgleda da je štrom narejen tipično francosko, se pravi zanič in zelo abstraktno
tudi ko preklopim med kratkimi in dolgomi lučmi vsakič zasveti stropna luč
zato imam v prtljžniku gasilni aparat.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Tko je men počasi vse crkovalo, ko mi je alternator riknu :)

Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Shusuglao

sago o crknjenem alternatorju imaš nekaj deset strani nazaj :lol: :lol:
Uporabniški avatar
sorum

Odgovor Napisal/-a sorum »

:smt025 :smt025 :smt025 :smt025

zamenjana varovalka? yes! to je pa boljš kot bullshit konji na papirju in penzionerska vožnja po pisti haha
next up-dolivanje vitrexa? :mrgreen:
Uporabniški avatar
Shusuglao

vem da to ne leti name, ampak tudi jaz imam konje na papirju in pod haubo, ter video penzionerske vožnje po pisti.
Ko bom nalil vitrex bom objavil fotko, uporabljam pa elf tekočino za pranje šip, ker lepo diši in je lepe plave barve.
Varovalko sem dal močnejšo, namesto 3A je sedaj 5A , da bo ogenj bolj močen, ko bo enkrat zagorelo :mrgreen:

Naslednji projekt ki upam ne bo ostal na isti stopnji kot feltne; kako zbasati prevelik turbo timer v pepelnik
opravljal bo merjenje lambde, namesto giant voltmetra nad njim. Za začetek sem ga slekel iz original ohišja in z malo strateškega žaganja pepelnika bi moralo vse sesti na svoje mesto.
Ta visoko tehnološka kitajska naprava zna tudi računati afr in meriti akumulator, ima lučke ki utripajo ter seveda možnost zakasnititi ugas motorja, dolžino zakasnitve lahko izračuna avtomatsko ali jo nastavim fiksno.
Slaba lastnost je, da ima demenco. Čisto na random izgubi spomin in se zbrišejo nastavitve :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Shusuglao napisal/-a: Med uriniranjem sem v mislih vlekel logične in nelogične povezave med vsemi nedelujočimi zadevami, še sreča da so pri vsemu temu mentalnemu naporu hlače in čevlji ostali suhi.
:lol:

Kak turbo timer je to, predvidevam, da kak ebay? Na oem lambdo se pa jaz ne bi zanašal, je premalo natančna. Turbo timer je pa kul, ko greš iz avta na kofe, zakleneš in ljudje gledajo če si neumn, se usedeš na teraso, avto crkne, ljudje še bolj gledajo čudo božje. :angel: :mrgreen:
bam

Odgovor Napisal/-a bam »

ce ne ugasnes avta takoj po boostanju ne rabs nobenga turbo tajmerja.
Renault 5 GT Turbo l.88
Renault Safrane 3.0 V6 24V l.00
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Saj zato sem iz izkušenj napisal edino res "uporabno" funkcijo. :lol:
Uporabniški avatar
Shusuglao

Bolj "natancen" bo ze kot voltmeter iz ebaya. Nisem ga kupil zaradi turbotajmanja, ampak zaradi prej nastetih drugih funkciji. Avto original nima lambde, zato sem nabavil eno, ja spet iz ebaya, za 20€ da mi priblizno kaze kaj se dogaja. Avto je vec ali manj serijski zato ne rabim znanstveno kalibriranih instrumentov iz space shuttla, to sem napisal ze v eni drugi temi, tudi investicija v wideband lambdo se mi zato trenutno ne zdi smiselna.
V pepelniku rabim vec prostora za stikala, in ce dam ta timer not namesto zdajsnjega giant voltmetra, bo prostora ravno dovolj :D
Uporabniški avatar
Shusuglao

spet je bil čas za tehnični pregled, vse je šlo gladko edino gume so bile pregladke
zaradi odsotnosti profila so me poslali domov, kjer sem izbrskal oriđinal feltne z gumami na katerih je profila še dosti, edino letnica bolj muzejska, en par je star 8 let, drugi 12 :lol:
ker jih zanima samo profil in ne druge lastnosti gume, so bili zadovoljni
jaz pa tudi, na moje presenečenje so te antične gume udobne, kot bi se preobul iz pancerjev v copate, avto je udobnejši, nič ne tresejo, volan je mehkejši in ne vleče mi ga iz rok vsakič ko peljem čez neravnine, luknje.....kamenčke

izgled?
meeeh, serijski dolgčas. Iz nekih kotov celo dobro zgleda, ampak obvezno nujno bi potreboval distančnike

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Ej pa sploh ni tak dolgčas! Meni deluje... tak da soupadajo z krom kljukami, ker barva rdečih platišč pa ne vem... Fifty shades of Turbo Red? :lol:
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
Drejchi

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Končno! :smt009

Tole neskončnosupersplohohinvse boljš izgleda, kot tiste oranžno pinki feltne od prej. Za gume pa veš... Predno jih ti kupiš so top šit, potem ko jih kupiš so pa samo še šit :lol:
Slika
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Boljš zgleda kot z rdečimi. Kako pa 12 let stare gume držijo na hladni mokri cesti?

Poslano z mojega SM-G930F z uporabo Tapatalk
Squealing tire is a happy tire :)
Odgovori