Sami klobasicarji... Je ze gdo videl avto v zivo? NE? Se mi je zdelo... Se grem stavit da mu slike delajo krivico, avto je poln novosti za dober vtis. Za tiste ki ne opazite, avto je posirjen, novi odbijaci, difuzor, spojler, zracniki, pragovi, platisca... Skratka cel komplet kar si lahko zamislis. Ni dovolj za vas? Izvolite kupit hondo ali golfa, tisto izgleda cudovito.
Da je vozilo izgubilo svoje poslanstvo? Ta je pa dobra, avto je v osnovi ze od nastanka enak. Konec debate, prvi RS je imel na voljo 3 ali 5 vrat, drugi samo tri, ta pa je pac samo 5 - vratni. To je pa edina prava razlika med njimi, z drugimi besedami isto sranje drugo pakovanje

. Pustimo to da je vsak malce bolj doteran - logicno... Bistvo renault sporta je vedno bil uporaben in dosegljiv hiter avto in ne neki brezkompromisni bolidi za polne riti. Pomislite prva sportnika tega tipa sta bila Renault 8 in 12 gordini - limuzini za sportnega oceta, ki je z enim avtom lahko sel v sluzbo, trgovino, na dopust ali pa sem in tja namazal kaksnega bavarca. Da ne govorimo o tem kako je lahko brez problema odpeljal kaksen rally... Idealno in ta tradicija ostaja...
Glede 4control je pa tako... Ze na fejsu mi kravzljajo zivce razni haterji v smislu "uau kaj so Renojevi inzinirji pogruntali, to je naprimer honda ipd uporabljala ze desetletja nazaj"... Ja res je, ampak kako uspesni so bili ti dizajni? Mislim da ne rabim posebaj razlagat... Pri renaultu so pa vzeli neuspeli projekt v svoje roke in napravili uspesnico. Kaksno uspesnico boste rekli? Tako da po cca desetih letih od prve lagune coupe 4control tak sistem uporabljajo prakticno vsi, od bmw do porsche. Ocitno je zadeva res brezveze ja...
Lp