Clio RS 2.0 16v

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Re: Clio RS 2.0 16v

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Tole je naklon

Slika

Na optiki pa ti pač naštela prvo tko kot mu izpiše na računalniku za dotični avto potem pa mu rečeš da nardi tko kot češ. Štela se pa z excentričnimi vijaki.

Naklon 2 stopinje je ok v kombinaciji z stekanjem 0 torej da so kolesa naravnost. Če ti špuro na optiki še dodatno odprejo, torej da so kolesa malo na ven, bo notranji rob gume pobralo v roku 3 tednov :lol: tko da -2 camber in naravnost špura je lih kul 8) vsaj men no...
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Kako pa je to pri BMW-jih? Sem glih včeraj na poti iz Zagreba gledal dve X6-ki s tistimi 285 al še več valarji zadaj in podrtimi tako, kot bi imela 1600kg naloženo v avtu...

Kleva, sori, ker ti smetim, sam glih pri tebi vedno naletim na kakšno zanimivo problematiko :oops:
Uporabniški avatar
kleva
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a kleva »

drhouse napisal/-a:Kako pa je to pri BMW-jih? Sem glih včeraj na poti iz Zagreba gledal dve X6-ki s tistimi 285 al še več valarji zadaj in podrtimi tako, kot bi imela 1600kg naloženo v avtu...

Kleva, sori, ker ti smetim, sam glih pri tebi vedno naletim na kakšno zanimivo problematiko :oops:

bmw je spet zgodba zase, pa se pogon zadi ima, sicer vsi ki delajo optike jim bmw ni glih za delat ker je kr zajeban glede tega...
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

UrbanD napisal/-a:Tole je naklon

Slika

Na optiki pa ti pač naštela prvo tko kot mu izpiše na računalniku za dotični avto potem pa mu rečeš da nardi tko kot češ. Štela se pa z excentričnimi vijaki.

Naklon 2 stopinje je ok v kombinaciji z stekanjem 0 torej da so kolesa naravnost. Če ti špuro na optiki še dodatno odprejo, torej da so kolesa malo na ven, bo notranji rob gume pobralo v roku 3 tednov :lol: tko da -2 camber in naravnost špura je lih kul 8) vsaj men no...
S tem pa se nebi strinjal,da tako hitro znuca gume.
Jaz mam -2 camber in špuro 4,5 mm odprto in se že celo sezono tako vozim.Res pa je, da ovinke večino vozim bolj agresivno in zato mi bolj liže zunanjo stran gume.
Uporabniški avatar
kleva

eko danes sva z urbanom nardila remap, ker prvič ni uspel zaradi napačnega ECu-ja je zdej uspelo. Rečt da sem zadovoljen je malo, avto je čist nekaj drugega. Dosti lepše se vrti v vseh obratih :D

zdej pa dyno da vidimo kaj bojo predelave pokazale :D
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

žižekrs napisal/-a: S tem pa se nebi strinjal,da tako hitro znuca gume.
Jaz mam -2 camber in špuro 4,5 mm odprto in se že celo sezono tako vozim.Res pa je, da ovinke večino vozim bolj agresivno in zato mi bolj liže zunanjo stran gume.
Ti maš cliota trojko ki ima sprednje vpetje popolnoma drugačno od dvojke in ne morš primerjat jabolk in banan.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

UrbanD napisal/-a:
žižekrs napisal/-a: S tem pa se nebi strinjal,da tako hitro znuca gume.
Ti maš cliota trojko ki ima sprednje vpetje popolnoma drugačno od dvojke in ne morš primerjat jabolk in banan.
To je res vendar, na dvojki sem zelo podobno mel nastavljeno, saj se spomniš. :wink:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ne vem, na prejšnjem avtu sem že probal imet 2° in na temu 1.8° naklona, pa je čist preveč, ker se zelo pozna pri zaviranju, da guma prej blokira :roll: Pri vas verjetno v kakšnih zaprtih ovinkih ob izhodu notranje kolo zavrti v prazno? Svaka čast da nimate negativnih posledic takih naklonov, jest ne grem čez zdajšnjih 1.6°. Ko bo drugo leto skupno 2° castorja več od serijskega (cca. 3°), bom mogoče še malo zmanjšal naklon, ker bo zasnova tolk bolš.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
VentilaR
Kraj: Kranj - Radovljica

Odgovor Napisal/-a VentilaR »

kmetek napisal/-a:Ne vem, na prejšnjem avtu sem že probal imet 2° in na temu 1.8° naklona, pa je čist preveč, ker se zelo pozna pri zaviranju, da guma prej blokira :roll: Pri vas verjetno v kakšnih zaprtih ovinkih ob izhodu notranje kolo zavrti v prazno? Svaka čast da nimate negativnih posledic takih naklonov, jest ne grem čez zdajšnjih 1.6°. Ko bo drugo leto skupno 2° castorja več od serijskega (cca. 3°), bom mogoče še malo zmanjšal naklon, ker bo zasnova tolk bolš.
kar si napisal kmetek to vse drži, vse to da blokira prej guma in da vrti v prazno vidim pri meni pa imam čez 3° pa odprto špuro (vse to narejeno na uč). jutr ko se bomo peljal morm it direkt za Urbanam in stavm lev jajc da se mi bo odpeljal čez ovink ... no uglaunm, tud jz bom spremenu naklon na 1.6°.

me pa zanima kleva kako se pelje tole? po tirih pravš? sj boš peljal 16ga kot predvoznik an?
Renault Sport Clio 03` 2.0 16v Monaco Blue - CRASHED
Renault Sport Clio 04` 2.0 16v Arctic Blue - SOLD

Renault Clio 05` 1.2 16v - rezerva (kot službeno vozilo)
Suzuki Samurao 1.3 in stock off road machine!!
Škoda Octavia III 2.0 TDI RS Meteor(steel)Grey
Uporabniški avatar
kleva

tako ti bom reku, sprednji del je utirjen ja zadaj je živahno ampak res se lepo pelje jaz sem ostal presenečen :D
tudi kod sem govoril malo z mojstri teh zadev so rekli da 2° camberja je največ za civilen avto. Use kar je več nima smisla.

za špuro je pa tako če bi imel unibale na rokah bi se lahko dosti več igral ko so pa gume je 0 in to je to če nočeš prehitro menjavat gum :D

jap 15.9 je dirka drugače pa pelje 2x v soboto 2x v nedeljo :D

upajmo da gre vse prav ;)
Uporabniški avatar
kleva

no tako v buzetu je blo odlično :D

tu je še posnetek ene od voženj :D
http://www.youtube.com/watch?v=9sNdEbYc ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

neki se ti kamera maje xD
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Izklopi tisto odpravo tresenja na youtube.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
kleva

skopusnik napisal/-a:Izklopi tisto odpravo tresenja na youtube.
eko isklopil :D
Uporabniški avatar
kleva

no tako ker se mi bobnenja zaradi avspuha več neda poslušat bom naslednji teden zamenjal avspuh:D

naročil sem po naročilu narjene ispušne lonce tako da bo zdej avspuh fi60 :D

srednji lonec pretočen in zadnji lonec z eno pregrado :D

no upam da nebo tih god original in glasen kod zdej če bo neki umes bi bilo super :D
Zaklenjeno