2000 Renault Megane 1.6 16v

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Re: 2000 Renault Megane 1.6 16v

Odgovor Napisal/-a jurko »

evo, tole bi blo idealno zate :) http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=5371372" onclick="window.open(this.href);return false;
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Blaž
Kraj: Podgora

Odgovor Napisal/-a Blaž »

Aha, zdej razumem kako maš. :) Mah, sedaj ko mi dela, se mi več ne daje 40€ za belega, čeprav mi ga je en uporabnik ponujal tudi za 20€. Naj zaenkrat ostane tako kot je. :)
Uporabniški avatar
Blaž

Re:

Shusuglao napisal/-a:
Blaž napisal/-a:Sedež z vodili, ki sem jih potreboval. V vodilih so plastiène kroglice, ki se rade zdrobijo, do njih se ne da prit pa jih zamenjat, ker sta dva kosa kovine nabita skupaj. Vodila so sicer od prve faze, probal nisem, vendar pomojem niso niè drugaèna. :)
Lp Blaž
plastične kroglice se res zdrobijo, ni pa res da se jih ne da menjati
samo kladivo rabiš pa en kos železa pa zmlatiš tista dva lulčka ki sanke ustavita da ne padejo narazen
potem greš kovinske kroglice za ležaje kupit in zamenjaš
pa lulčke nazaj narediš da se ti sedež ne bo predaleč odsankal

samo jaz sem se malo nategnil ker sem samo dve na vsako stran dal, tri ali več bi bilo bolje
itak so tako poceni da je brezveze
Par dni nazaj sem se lotil menjave vodil voznikovega sedeža, ki so se mi valale po podstrešju že dolgo časa.
Po pregledu teh vodil, ki naj bi jih dal na avto sem opazil, da tudi tukaj manjka ena izmed osmih plastičnih kroglic (dvoje sanke, po dve kroglici na vsaki strani). Namontiral sem jih vseeno, ker sem potreboval avto, čeprav nisem zadovoljen z rezultatom, zato sem se odločil, da zrihtam original vodila tako, da jih razdrem in montiram kovinske ležaje, ki se ne bodo strli. :)

Problem je nastal z zbijanjem tistih lulčkov, saj so se ob nabijanju vodila zvijala na vse možne načine, je bolj švoh narejeno.
Slika
Slika

Je kdo od vas to že delal in kako ste rešili ta problem? Shus? :D

Še ena stvar, med dvema kroglicama pride plastičen distančnik, ki skrbi, da kroglici ostaneta na koncu vodil. Ko se kroglice strejo, ob premikanju sedeža hudič vzame tudi tiste plastične distančnike.
Slika
S kom bi blo dobro to nadomestit?
Mogoče kar našopat kroglice eno ob drugo po vsej dolžini vodila?

Lp Blaž
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

kovinske lulčke je najbolje odbrusit stran, z mlatenjem vse razbiješ
glede na to kako majhni so, so precej trdi

našopaj nove kovinske kroglice notri in distančnike vmes, lahko porabiš originalne, oz. daš kakšno drugo reč vmes, važno je da kroglice drži narazen,
če ne bi se vse na kup strkljale
sam distančnik ne podpira sank, vse stoji na kroglicah, zato glej da bodo šle res na tesno notri
jaz sem jih menjal in sem dal original velikost, pa je še vedno en luft, ker so se očitno tudi vodila razjahala in bi morale biti kroglice morda za dlako večje kot originalne....morda sem jih dal premalo, ker vem da sem nekaj škrtaril, ker sem jih premalo nabavil, pa se mi ni dalo še enkrat nazaj v trgovino hodit :oops:
po celi dolžini jih nima smisla dajat
daš jih po dve/tri na začetek na konec pa nekam vmes, mednje pa distančnike

pa podmaži z mastjo in ocvirki :wink:
mirno sedenje želim :mrgreen:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Blaž

No to me je zanimalo, hvala Shus. ;)

Edino še to: Če odbrusiš tiste lulčke stran, kako pol fiksiraš vodila nazaj, ko jih sestaviš? Našvasaš druge?
Uporabniški avatar
LEFTY

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Živjo!
Sem vidu da ste se menli o beli osvetlitvi števca in rdečih kazalcih, je to sploh mogoče??? Jz sm že vsa stikala predelal v bela pa me zanima ali se da kje dobiti tudi kaka modificirana osvetlitev števca in ventilacije??? Ker tale rumena je adijo. :P Mi lahko kdo predlaga kak link ali kje se dajo dobit številčnice v drugih barvah. Kaj a od cliota 2 pašejo števci v megana dti l.2000???
Hvala lp
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

zadevo morš razkopat pa pobrt oranžno folijo vn in bo svetil belo.. glede števca pa probej pa boš vidu..
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

v teh števcih ni folije ampak so oranžne diode
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
LEFTY

jurko napisal/-a:v teh števcih ni folije ampak so oranžne diode
Aha torej ni druge kt lotar v roke vzet pa nalotat druge diode. Ajjjjj ga bom zafural. :P A je kdo k se s tem ubada, al pa k bi se mu dalo, na forumu? :wink:

Storz napisal/-a:zadevo morš razkopat pa pobrt oranžno folijo vn in bo svetil belo.. glede števca pa probej pa boš vidu..
Ja v ventilacijo sm že zmetu bele diode in sm mel vse raskopan, ampak na tej sprednji šipi/plastiki jz nism vidu folije ki bi se jo dalo kr tako vn vzet??? Al je treba notranjo stran te plastike spraskat? Sam pol zna to bit precej grdo, al se motim?

HVALA VAMA ZA POMOČ! :D
Uporabniški avatar
Storz

hm vem da je neka folija notr pri stikalih.... na števcu od cliota 1 morš stran spraskat oranžo barvo čene svet še vseeno skoz pod to oranžno je potem še bela katero pustiš.. če bo grdo je pa odvisno od tega kako natančn si pri praskanju oranžne stran.. Najbolš bi blo nek števc dobit enak tvojmu pa na nemu sprobat :P

kako je pri stikalih nevem kontakteraj Ales112 je v svojmu meganu menjal vse na modro..
Uporabniški avatar
LEFTY

Pišuka s čim to praskat? Edin če bi probal brusit s finim šmirglom. Ker s kakim ostrejšim predmetom se bodo zihr vidle rise in praske. :roll:
Ja stikala sm vsa predelal po enakem modelu kot Ales112, sam on ventilacije mislm da ni praskal ker je dal v modro in potem oranžna ne pride toliko do izraza. No bomo sprobal za vikend. :P
Hvala
Uporabniški avatar
Storz

s finim brusnim tm 300 granulacije pa počas pa paziš da nebrusiš tam kjer ni potrebno.. pa najprej nekje probej kjer ni tako opazno.. Srečno :P ko boš ti še jest števec od clia prnesem :P
Uporabniški avatar
Ales112
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Ales112 »

Storz napisal/-a:s finim brusnim tm 300 granulacije pa počas pa paziš da nebrusiš tam kjer ni potrebno.. pa najprej nekje probej kjer ni tako opazno.. Srečno :P ko boš ti še jest števec od clia prnesem :P

če še tle odgovorim, če bo kdo gledu da ve kako in kaj :)

glede na to da je novejši model megana sm prepričan, da nima več te folije na števcih, tako da zna bit da bo to prej naredu kot se zdi :) tko k je jurko reku tle so samo oranžne diode ;)

če maš belo osvetlitev, so cagri že rdeči (ker so prevlečeni z rdečo barvo), jest mam osvetlitev ventilacije rdeče barve, če komu rata zbrust tisto plastiko, ala mu vera, z veselm prpelem še svojo da mi to poštima :D
če ti rata razstavt šteuc, mislm da ni taka velika stvar prelotat te ledice ;) drugač se pa enkat oglas s števcm pa se lahk zrihta ;)
Uporabniški avatar
LEFTY

Storz napisal/-a:s finim brusnim tm 300 granulacije pa počas pa paziš da nebrusiš tam kjer ni potrebno.. pa najprej nekje probej kjer ni tako opazno.. Srečno :P ko boš ti še jest števec od clia prnesem :P
Ja glede ventilacie ni šans da odpravš to oranžno osvetlitev. Sem prečekiral res vse možne barve osvetlitev pa ni druge kot topli toni. Žal, kaka škoda ker sem opazu, da dejansko plastika sprednja je čist bela, oranžna je nalepka oz. print spredaj ki je nalepljen na belo plastiko, to pa ni šans da kakorkoli pobrusiš ali karkol podobnega. Edin če bi se dalo kako drugo prednjo plastiko ventilacije kje nabavit? Pozna kdo? Jz sm po spletu najdu samo modifikacije za števec, tudi zanimivo. :wink:
Uporabniški avatar
LEFTY

Fantje še ena ideja se mi je porodila. Ali bi bilo možno nalotat v števc megana 1 namesto že obstoječih (oranžnih) SMD diod, tako zadevo (COB led ploščica):
Slika
Dvom imam namreč zato ker ima slednja mnooogoo večjo porabo in se bojim da bi znalo kaj pregoret na vezju??? Ve kak štromar, če prav razmišlam, ali bi to lahko naredil?
Torej te COB led ploščice imajo porabo od 3W - 7W, medtem ko obstoječe SMD mislim da nekje do 0,6W, torej te:
Slika

Ali ima kdo kako idejo kako nalotati več diod kot jih dejansko je v števcu, da bi ta svetleje svetil? Morda s kako ploščico kjer bi bilo več teh SMD diod gor, ki bi jo potem nalotal na obstoječe vezje? Ali pa morda kar dva ali en kratek led trak, ki bi ga potem nalotal na mesto obstoječih diod? Seveda je vprašanje če je ta trak potem lahko kar nalepljen na vezje števca? :P
Malo v razmislek, hehe. 8)

Hvala, za odgovore. :wink:
Odgovori