Clio I 1.8 16V, l.'93 - Jaguar (zimsko spanje)

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Tole res mal predolg traja. Pa samo ena opazka, 7000rpm, temperatura pa prakticno na nuli? :roll:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

moofdi napisal/-a:Tole res mal predolg traja. Pa samo ena opazka, 7000rpm, temperatura pa prakticno na nuli? :roll:
Kazalec temperature se med voznjo prakticno dvigne malo nad minimum. Ce stojim, se dvigne do polovice, kjer se tud przge ventilator.

Avto je bil ogret, brez skrbi, ker sem se pred tem namenoma vozu da ga ogrejem. Temperatura olja je bla tam cca. 80 st.C.
Slika
Uporabniški avatar
moofdi

Waxxx napisal/-a:
moofdi napisal/-a:Tole res mal predolg traja. Pa samo ena opazka, 7000rpm, temperatura pa prakticno na nuli? :roll:
Kazalec temperature se med voznjo prakticno dvigne malo nad minimum. Ce stojim, se dvigne do polovice, kjer se tud przge ventilator.

Avto je bil ogret, brez skrbi, ker sem se pred tem namenoma vozu da ga ogrejem. Temperatura olja je bla tam cca. 80 st.C.
Pol pa vredu, samo da je topu! :D Bo termostat za zamenjat... :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Heh Waxx se men se zdi, da ti potegne mal svoh :). Drgac pa lepe lepe slikce, pa kr pust got tisto nalepkico (le malo jo zmanjsi).
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

DragR napisal/-a:Ce je z valverjem vse v redu more it bols kot kerakol 16v 19-ka. Pr mojmu se "kick" pr 4k rpm u prvi pa v drugi kr konkretno obcuti, pol v visjih brzinah se pa vec al mn sam se slis preskok.

Sm zdele se video pogledu, in se takoj porajta da je slabp k pr men, mam en video od 30 do 90, sam je na facebooku, tko da vrjetn ga bo pokazal sam tistim k ste prjavleni.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=35266169804
lepu je vidt stevcke od mojga tacrnga ventilarja spet u pogonu :D

drgac pa waxx, tule je res ena tema, termostat bos pa zihr mogu zamenjat, ker ocitno je skos odprt, da se ti voda ne segreje normalno. sem mel sam isti problem na tacrnem, pa sm pol menu termostat, zdj je pa ured.
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

No ker je lih odprta debata,zdej ko je zima kok cajta rabte da se vam segrejejo vasi ventilarji?jst nrdim 10km pa se cagar lih da dvigne na delovno stem da se mora pol se termostat odprt da o olju ne govorim.Je to normalno pr useh?

Drgac pa tole res ne laufa tko kot bi moglo. :? Dovod zraka ma prou spelano?Al je zrak al pa izpuh,pomoje druge opcije ni,ce praus da je motor tipi topi.
Uporabniški avatar
moofdi

Za mojo bivso ventilarco lohka povem... Do sihta mam 12km, pa se mi je pri -10 ali nizji temperaturi komaj segrela na delovno v 12km.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

moofdi napisal/-a:Za mojo bivso ventilarco lohka povem... Do sihta mam 12km, pa se mi je pri -10 ali nizji temperaturi komaj segrela na delovno v 12km.
Pa olje?
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Nightmare, to ni nc nenavadnega, men so usi f7p rabil celo vecnost da so se segrel. Da se olje segreje pa da ni pritisk previsok, seprav da se lohka orng prtisne, to pa sploh traja.
Slika
Uporabniški avatar
DragR

Jz upam, da mas res samo izpuh zamasen, kr pr moji drugi ventilarci k sm jo mel sm mel isti problem, sm spraznu cel izpuh pa se zmer slabo... Pol sm pa svecke pobrau vn pa so ble cist od olja. Tk da nwm, vrjetn sm mel slabe batne obrocke.
Slika
Uporabniški avatar
Waxxx

DragR napisal/-a:Jz upam, da mas res samo izpuh zamasen, kr pr moji drugi ventilarci k sm jo mel sm mel isti problem, sm spraznu cel izpuh pa se zmer slabo... Pol sm pa svecke pobrau vn pa so ble cist od olja. Tk da nwm, vrjetn sm mel slabe batne obrocke.
Ne klici hudica! :roll:

Js tud upam da je "samo" izpuh. :oops:
Slika
Uporabniški avatar
DragR

Ce ti rata lambdo sondo odsraufat bi ze mogl bit zadost, da bi se porajtala razlika, ce mas zabit ksn lonc al pa katalizator. Sploh pr 135hp.
Ce pa ni to, pa te nocm nc u slabo voljo spravlat, bos mogu it pa vrjetn kompresijo mert, ce je na vseh stirih cilindrih prblizno enaka, edin ce ma se kdo ksn predlog zarad cesa avto neb sou tako kot treba? Ker ponavad ce je prisotna ksna stromarska napaka se kej cuka zravn avto ponavad, mogoce edin ce ksna soba za bencin scije? Sam bi mel tut povisano porabo pol.

Edit: mozno pa je tut da si mel na esmeraldi diferencjal zamenan, pr cliotu pa da mas od 19-ke menjalnik gor, kr gre tep ful podobn k chamade 16v od frenda. :)
Slika
Uporabniški avatar
moofdi

nightmare napisal/-a:
moofdi napisal/-a:Za mojo bivso ventilarco lohka povem... Do sihta mam 12km, pa se mi je pri -10 ali nizji temperaturi komaj segrela na delovno v 12km.
Pa olje?
To pa ne vem, 19ka nima stevca za temperaturo olja...
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Waxxx

Kolk pa mora znasat kompresija? :roll:

Sej zadevi bomo prisli do dna! Sam upam, da cimprej, ker mi to kr posteno zivce para! :?
Slika
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Poskusi zamenjat racunalnik. Sem imel isti problem, zamenjal se in se stvari, na koncu zamenjal se racunalnik in je sel avto spet normalno.
Problem se je pa pojavil po tistem, ko so mi na Renault servisu priklopli avto na tester?

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Zaklenjeno