Dej še enkrat poglej kakšen mora bit
Scenic IV?
Re: Scenic IV?
RN17? Verjetno RN0710? Samo je Elf samo v 5w40 s tem standardom.
Ne,ne čisto vredu sem napisal RN17
Sem šel googlat pa res.
To bo tole olje:
EVOLUTION RN-TECH ELITE 5W-30
Samo ga nisem še nikjer zasledil, je pa v Elf katalogu za 2018.
To bo tole olje:
EVOLUTION RN-TECH ELITE 5W-30
Samo ga nisem še nikjer zasledil, je pa v Elf katalogu za 2018.
Danes vozil testnega scenica z 1.3 tce 140 ks motorjem ni primerjave z 130 ks starim 1.2 tce motorjem skratka novi motor bolj odziven hitrejse pospesevanje skratka boljsi. Upam da je tudi vzdrzljivejsi.
Pokvarljivosti motorja glede na pretekle komentarje na turbo motorje prejsnje generacije.B1 16v napisal/-a:Vzdržljivejši v smislu?
Danes sem nabavil to olje za 1,3 tce- EVOLUTION RN-TECH ELITE 5W-30 RN17. Da vam rečem,da mora bit zlato,cena 15€ za liter in še dobi se ga ne kar tako. Morate vedet , da gre not 5.5L kar pa potem lepo nanese za servis.

Od prejšnjega tedna sem lastnik novega Grand Scenica 1.3 TCe 160 Initiale Paris.
Dober motor(ček). Zaenkrat zelo zadovoljen.
Ker avto zanima tudi mene me zanima kakšen dobavni rok si imel (po naročilu) ali si ga vzel iz zaloge ?bari napisal/-a:Od prejšnjega tedna sem lastnik novega Grand Scenica 1.3 TCe 160 Initiale Paris.
jaz sem naročil megana z 1.3 tce motorjem in je predviden rok dobave sredina februarja
and now... let's do the News!
Po naročilu. Naročil 25/9, odpeljal 16/11
Hvala za odgovor zanima me pri katerem prodajalcu ste ga kupili in ce je bil nakup delezen kaksnih popustov oziroma ugodnosti.bari napisal/-a:Po naročilu. Naročil 25/9, odpeljal 16/11
V Domžalah (Avto Set). Mislim, da sem se kar dobro zmenil. 
Celotnega popusta je bilo dobre 3 tisočake (glede na redni cenik - morda nekaj tudi na zvestobo
+ zimske gume.
Bila je tudi menjava staro za novo.
Celotnega popusta je bilo dobre 3 tisočake (glede na redni cenik - morda nekaj tudi na zvestobo
Hvala za info, zelo ugoden nakup, verjetno kar ste dobili pri staro za novo ni všteto v ceno popusta ali pač......bari napisal/-a:V Domžalah (Avto Set). Mislim, da sem se kar dobro zmenil.
Celotnega popusta je bilo dobre 3 tisočake (glede na redni cenik - morda nekaj tudi na zvestobo+ zimske gume.
Popust staro za novo (1000 €) je prištet znesku celotnega popusta.
Sicer pa še nekaj o motorju 1.3 160 TCe. V spodnjem območju je res precej živahnejši kot stari 1.2 TCe. Navora je dovolj, moči ravno tako. Poraba zaenkrat zelo ugodna. Za čez 6 l/100 km se je treba že kar dobro potruditi.
Se pa še navajam(o) na vse novitete, ki jih stari Grand Scenic ni imel. Piska (senzorji), cvili (mrtvi kot, varnostna razdalja)in trese (volan pri vožnji čez črto) z vseh strani ...
Sicer pa še nekaj o motorju 1.3 160 TCe. V spodnjem območju je res precej živahnejši kot stari 1.2 TCe. Navora je dovolj, moči ravno tako. Poraba zaenkrat zelo ugodna. Za čez 6 l/100 km se je treba že kar dobro potruditi.
Se pa še navajam(o) na vse novitete, ki jih stari Grand Scenic ni imel. Piska (senzorji), cvili (mrtvi kot, varnostna razdalja)in trese (volan pri vožnji čez črto) z vseh strani ...