Malo sem gledal po netu pa pridejo okol 71 EUR.fishmann napisal/-a:Kje se da najceneje dobit Contnental ContiPremiumContact5 185/60/15 ???
HVALA ZA INFORMACIJO !!!
Letne pnevmatike
Re: Letne pnevmatike
- lagunacoupe
Zdravo,
včeraj odšel v garažo in doživel mali šok. Bo potrebno že letos kupiti letne gume, čeprav sem mislim da sem še varen.
Dimenzija je 225/45 R18 (95) W
Gre za laguno coupe 3.0 v6 (235km)
Katere bi priporočali:
Continental Sportcontact 5? Bi kere druge bolj priporočali?
Hvala
včeraj odšel v garažo in doživel mali šok. Bo potrebno že letos kupiti letne gume, čeprav sem mislim da sem še varen.
Dimenzija je 225/45 R18 (95) W
Gre za laguno coupe 3.0 v6 (235km)
Katere bi priporočali:
Continental Sportcontact 5? Bi kere druge bolj priporočali?
Hvala
Laguna Coupe 3.0dci v6 (2011)
Imel sem letne conti 3, sedaj pa bridgestone adrenalin in ti povem da so zame boljše bridgestonke boljše
- lagunacoupe
Na netu ne najdem jasnega odgovora in ce kdo ve iz izkusenj bi bilo super.
Zdaj imam gume 225\45\18 kot napisano v homologaciji. Platisca so 7.5J in gor imam distancnike nekaj vec kot 20mm(namestil prejsni lastnik)
Ker moram kupiti nove gume, bi na ista platisca spravil gor 245 sirino? In ce ja ali bi bila guma isto ven kot sedaj z distancniki?
Rad bi imel namrec tok siroke gume, namesto "ozje" porinjene ven. Nevem pa ce je to mozno na obstojecih platiscih.
Hvala za nasvete
Zdaj imam gume 225\45\18 kot napisano v homologaciji. Platisca so 7.5J in gor imam distancnike nekaj vec kot 20mm(namestil prejsni lastnik)
Ker moram kupiti nove gume, bi na ista platisca spravil gor 245 sirino? In ce ja ali bi bila guma isto ven kot sedaj z distancniki?
Rad bi imel namrec tok siroke gume, namesto "ozje" porinjene ven. Nevem pa ce je to mozno na obstojecih platiscih.
Hvala za nasvete
Najširša dimezija, ki gre na 7.5J je 235 tko da nebo šlo. Prilagam še tabelo:

- lagunacoupe
In ce dam 235 na isto platisce, bo guma res izgledala centimeter sirse in bolj ven?
Se pravi moje glavno vprasanje je ali lahko z sirso pnevmatiko na obstojece platisce dosezem isti ucinek kot je sedaj z distancniki (guma poravnana s karoserijo in ne pomaknjena notri)? Rad bi imel izgled "valarjev"...
Se pravi moje glavno vprasanje je ali lahko z sirso pnevmatiko na obstojece platisce dosezem isti ucinek kot je sedaj z distancniki (guma poravnana s karoserijo in ne pomaknjena notri)? Rad bi imel izgled "valarjev"...
V tem primeru je najbolje da menjaš platišča za kakšna širša (verjetno bi šlo tja do 8,5J gor) in boš lahko homologiral in nataknil večjo pnevmatiko. Prinese pa to kar precej stroškov. Če imaš original platišča ne boš mogel nobene druge dimenzije homologirat, tako da se ne splača drugačnih dimenzij gor natikat.
- lagunacoupe
Zdaj imam 7.5J platisce z gumami 225/45 in 20 mm distancniki.
Ce zamenjam z 8.5J platisci in 245 gumami (brezdistancnikov) ali bo zunanji rob isto poravnan kot sedaj ali drugace pobere pnevmatiko? Sumim da gre zgolj za osnovno matematiko
Ce zamenjam z 8.5J platisci in 245 gumami (brezdistancnikov) ali bo zunanji rob isto poravnan kot sedaj ali drugace pobere pnevmatiko? Sumim da gre zgolj za osnovno matematiko
8,5J platišče je širše za 25mm (izračun tukaj: http://www.wheel-size.com/calc/?wheel1= ... m&scl=50mm ), tako da to načeloma izniči distančnik. Je pa vse odvisno od novega platišča, največ od ETja, ki pomika feltno bolj noter ali ven. Tako da bi moral dobit primerno platišče, ki dovoljuje homologacijo 245/35/18 platišč na tvoj avto (mogoče celo 19 col), in potem poskusit. Če bi ET ostal enak, si načeloma tam tam.
- lagunacoupe
Super, hvala ti! Ce bi bili dinarcki, bi se odlocil za 20" 9J 5x114 ET40. Sem bral po tujih forumih in naj bi idealno pasala. Ampak sem preprican da je voznja trda kot s karjolo. Morm prespat pa se odloct
Pozdravljeni,
sicer imam na netu oglas, da prodajam feltne z gumami, pa me useeno zanima koliko so vredne samo gume, ker ima, kupca za gume samo...gume so vozene 2 sezoni...http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=9 ... how=1..vec" onclick="window.open(this.href);return false; info.
sicer imam na netu oglas, da prodajam feltne z gumami, pa me useeno zanima koliko so vredne samo gume, ker ima, kupca za gume samo...gume so vozene 2 sezoni...http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=9 ... how=1..vec" onclick="window.open(this.href);return false; info.
Glede na to da je nova guma 50€ po komadu, če dobiš 20€ po komadu bo dobro. Za kaj manj jih ne bi dal, mogoče clo več recmo 90€ pa roka.
4 sezone vožene 14ke sm prodal za 15 po komadu recimo.
Zdaj mi vi povejte kam so potem pri Renaultu mislili da so na 7J ET45 Silverstonke nataknili 225 gume? To me že čudi 3 leta odkar jih imam, zgoraj je napisano da na 7J še glih pašejo ampak gume zgledajo res glupo na tak ozkih platiščih kot če bi imel 205 gume gor. Za 225 gume bi morala bit platišča široka 8J.
tinerine mislim da je 70€-80€ realna cena za te gume.
tinerine mislim da je 70€-80€ realna cena za te gume.
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Hvala obema. Gume prodane za 80€, sedaj pa so na voljo samo še platišča...koliko je realna cena? kakih 60€? so pa malo okrušene in porajsane...