Vedno ko se peljem po snegu oz. je bil avto zameten, se mi en del strehe ne segreje toliko in ostane taka sled, meni deluje kot prostor namenjen za strešno okno (šibedah). Torej je streha že prilagojena temu? Verjetno je tam več izolacije in ne gre toliko toplote ven ter tako ostane taka sled.
Sploh ne rabim nič računat pa merit, vbodno v roke pa gasa
To ne vem če je zarad tega ker tudi strop pride drugačen za avto ki ima šibedah. Druge izolacije pa tam itak ni. Lahko da je strop odpustil na sprednjem delu.
men se tut to vid! Smešno, ker na RSu ni tega za vidt =) Vsaj na 182kah ne.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Verjetno da ni odpustil. To lahko tudi probaš. Pritisneš streho od zgoraj. Če je pod majhnim pritiskom upogne je odpustil samo to dvomim. Verjetno je to zarad nizke temperature zunaj in gretja od znotraj. Tam kje je najslabša izolacija ne pride topel zrak in je tak kot je.
tko kot si napisou kmetek, tm kjer je prostor za šibedah je ojačitev narjena v obliki okvirja, tko da se verjetno sam pleh zreže vn pa da okno notri, in je pol sam izolacija dana do pleha pod njo pa pač strop.. to sm slučajno vidu pr prjatlu ki je klepar pa je razdirou cliota..je biu pa ph2, sam je isto pomoje
Kuk sem jaz gledal pr nas na firmi ni nobenega okvirja in niti nobene druge izolacije razen stropa. Možno pa da je blo prej drugač. Zdej itak oskubijo vse kaj je možno samo da je avto cenejši.
ojačitve strehe so počez v obliki kvadratnih profilov približno 1 cm debeli pa 3 široki kokr sm js vidu, in tm kjer je drugač okno sta bla še dva ista profila pravokotno na te.. je pa na pleh prlimana spužvica med njimi.. zdj pa nevem več kako pa kaj
Še ene par fotk od enga mesca nazaj, sem jih šele zdej najdu. Nič posebnega, razen da je cesta zlo ozka
Pa še ena notranja:
Snežni fotošop:
To je to, na avtu razen podrsanga roba feltne in predrgnjenega odbijača nič novga. Bojo pa pršle zavore od Megana čim bo le neki dnarja viška, pa treba bo začet šparat za mal večjo štalco z več konjički
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
oorosh napisal/-a:Čaki, clio ma večje kot moj scenic (280 mm)?
Še enkrat preberi kaj si sploh vprašal. Najmanjši diski na clio-tu so 238mm, malo močnejši motorji 259mm, RS pa 280mm. Magani z 1.4, 1.6 8v motorji imajo 238mm, ostali vsi 259mm, 2.0 16v pa 280mm. Glede na to da bi menjal je logično da bo šel na večje kot jih ima sedaj, kar pomeni ali 259mm ali pa 280mm.