GScenic 1,4 TCE
Re: GScenic 1,4 TCE
V kratkem bom zbral ponudbe... Ali kdo koga priporoča? Kaj je že tisti v Trzinu oz. morda celo Domžalah?
Kakšna pa je bila nakupna cena in kateri letnik je?B1 16v napisal/-a:Nejko: tudi sam imam grand scenica 1.4 tce (sicer dynamique), 42.000km, kupljen pred kratkim od prvega lastnika. Z avtom sem super zadovoljen, v kratkem sledi še chip tuning na 150-160 PS, da bo še malce živahnejši. Na plin ga ne bo predeloval, ker delam zgolj 15-20k letno.
Ali je morda komu znano ali se kot rezervni del na servisu dobi novo sredinsko oporo za roke? V mislih imam zgolj pomični del, ki je oblečen v blago oz. usnje. Najraje bi imel usnjeno, tako kot pri privilege oziroma bose. Sedanja je iz blaga (original dynamique pač) in je kilometrom navkljub že precej scufana, kljub temu da so sedeži in tapete na vratih in na tleh kot nove.
Hvala in LP
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Malce pod 10k, je sicer 2009 dynamique in enake barve kot tvoj. Od opreme ima dodatno senzorje s+z, navi in kamero za vzvratno vožnjo ter original alu oz. krom obrobe pragov.
Lepo...je pa to kar huda izguba vrednosti...moj je bil 2010 okoli 22.000.B1 16v napisal/-a:Malce pod 10k, je sicer 2009 dynamique in enake barve kot tvoj. Od opreme ima dodatno senzorje s+z, navi in kamero za vzvratno vožnjo ter original alu oz. krom obrobe pragov.
BMW 323i (1983)
Res je, zato avtov nikoli ne kupujem novih, čeprav zame ni lepšega vonja kot pa vonj po novem avtu.
Vedno kupim max. 3-4 let star avto, od prvega lastnika s preverljivo servisno zgodovino in ne več kot 50k km. Takrat cena pade na 40-50% nabavne, gre pa še vedno za relativno svež model. Sicer je take avte praviloma potrebno zelo dolgo iskati, vendar se mi ponavadi ne mudi.
Na hitro 2 fotografiji (sicer še iz oglasa), od opreme pogrešam edino xenon (osram nightbreaker plus so sicer precej dober približek) - in hkrati opravičilo da jemljem prostor v tvoji temi. Morda bom odprl svojo ter ga predstavil.

Vedno kupim max. 3-4 let star avto, od prvega lastnika s preverljivo servisno zgodovino in ne več kot 50k km. Takrat cena pade na 40-50% nabavne, gre pa še vedno za relativno svež model. Sicer je take avte praviloma potrebno zelo dolgo iskati, vendar se mi ponavadi ne mudi.
Na hitro 2 fotografiji (sicer še iz oglasa), od opreme pogrešam edino xenon (osram nightbreaker plus so sicer precej dober približek) - in hkrati opravičilo da jemljem prostor v tvoji temi. Morda bom odprl svojo ter ga predstavil.

Lep je, in ni problema zaradi prostora...
In ja, ksenon je res zakon.
In ja, ksenon je res zakon.
BMW 323i (1983)
Ima kdo idejo, če je možno povečati NDM prikolice, ki je zapisana v homologaciji?
BMW 323i (1983)
Tako da menjaš osovino na prikolici za močnejšo in narediš nov a-test. Je sosed tako naredil. Če to misliš in če sem te dobro razumel kaj želiš. Drugače pa dozdaj nisem nikogar slišal da bi se dalo samo številke spremenit...
Ne, problem je v tem, da imam jaz v homologaciji avtomobila napisano navišjo NDM prikolice z zavoro 1300kg...kar pomeni, da ne morem vlečt nobene malo večje počitniške prikolice.
BMW 323i (1983)
Nisem 100% ampak sem nekje bral, da teoretično lahko vlečeš več ampak moraš imeti opravljen izpit b+e s tem da ne sme masa vlečenga vozila presegati maso vlečnega. Zdaj da bi pa v homologaviji spremenil pa mislim da se neda. Vem je problem z temi masami, imamo doma čoln težak vse skupaj 1,5t (isto je zapisano tudi v homologaciji avta) kar z očetovo laguno lahko še vlečemo. Ker je prikolica homologirana na 1,3t (čeprav je na njej več in osovina zdrži do 1,7t, nam pa zmanjka samo 20 kg do 3,5t kar je pa lahko vse skup težko
Pa nikoli si nisem upal več kot 84kmh po tempomatu peljat.... zaradi varnosti pa dobrega občutka, ker ko je treba tole ustavit na silo pa je druga zgodba... lp
Če se da višjo vpisat se obrni na Renault Slovenija. Edino oni ti lahko povejo če gre ali ne, čeprav dvomim da boš kaj dosegel.
@UrosJ: To ne bo držalo. Podatka kateri je v homologaciji NIKOLI ne smeš presegat. Presegaš lahko samo skupno maso 3,5t če ti to dovoljuje vozilo, takrat pa moraš imeti izpit. Imaš pa varijanto samo neke kode 96 ali kaj že, ta ti dvigne maso iz 3.500 kg na 4.250 kg. Če bi rad pa še več je pa potrebno opravit B+E.
Npr:
Če ima vozilo NDM (največjo dovoljeno maso) 2.000 kg, vleče pa lahko po homologaciji npr. 1.700 kg, to pomeni, če ima prikolica 1.500 kg NDM jo lahko pelješ z B kategorijo, če ima NDM 1.700 kg je potrebna koda 96 ali B+E. Tudi če imaš B+E ne smeš s tem vozilom vleči prikolice z večjo NDM od 1.700 kg.
@UrosJ: To ne bo držalo. Podatka kateri je v homologaciji NIKOLI ne smeš presegat. Presegaš lahko samo skupno maso 3,5t če ti to dovoljuje vozilo, takrat pa moraš imeti izpit. Imaš pa varijanto samo neke kode 96 ali kaj že, ta ti dvigne maso iz 3.500 kg na 4.250 kg. Če bi rad pa še več je pa potrebno opravit B+E.
Npr:
Če ima vozilo NDM (največjo dovoljeno maso) 2.000 kg, vleče pa lahko po homologaciji npr. 1.700 kg, to pomeni, če ima prikolica 1.500 kg NDM jo lahko pelješ z B kategorijo, če ima NDM 1.700 kg je potrebna koda 96 ali B+E. Tudi če imaš B+E ne smeš s tem vozilom vleči prikolice z večjo NDM od 1.700 kg.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Se mi je zdelo...
Kaj pa v primeru, ko imam v homologaciji NDM prikolice 1300kg, NDM prikolice je 1500kg, neobtežena prikolica pa tehta cca 1200? ?...lahto to vlečem ali ne?
Kaj pa v primeru, ko imam v homologaciji NDM prikolice 1300kg, NDM prikolice je 1500kg, neobtežena prikolica pa tehta cca 1200? ?...lahto to vlečem ali ne?
BMW 323i (1983)
Pri prikolici je šteje nosilnost, ne pa kolk je dejansko obtežena.
Squealing tire is a happy tire 
To ne bo držalo. Podatka kateri je v homologaciji NIKOLI ne smeš presegat. Presegaš lahko samo skupno maso 3,5t če ti to dovoljuje vozilo, takrat pa moraš imeti izpit. Imaš pa varijanto samo neke kode 96 ali kaj že, ta ti dvigne maso iz 3.500 kg na 4.250 kg.
Ja maš prav tole sem zamešal... Je tako kot praviš. ekb je ce presegaš skupno maso 3,5t vendar ne smeš presegat tisto težo ki je napisana v homologaciji.
Se opravičujem na moji nejasnosti.
....Je pa takšne zadeve fajn vedet ja...
sploh če vlačiš kaj težjega ja..
Ja maš prav tole sem zamešal... Je tako kot praviš. ekb je ce presegaš skupno maso 3,5t vendar ne smeš presegat tisto težo ki je napisana v homologaciji.
Se opravičujem na moji nejasnosti.
....Je pa takšne zadeve fajn vedet ja...
Ne. Šteje samo največja dovoljena masa. Lahko povem primer od doma. Imam prikolico za prevoz vozil ki tehta 500 kg, skupno maso ima 2.000 kg. S Scenicom kateri ima 1.300 kg vlečne mase (imam izpit tudi C+E) ne smem vleči niti prazne prikolice, čeprav ima dejansko maso manjšo kot recimo lahki priklopnik.Nejko napisal/-a:Se mi je zdelo...
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG