radar

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

sinko napisal/-a:Vožnja z vozilom po cesti

(4) Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje, razen v nevarnosti. Voznik osebnega avtomobila mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po dveh kolesih. Voznik motornega kolesa in kolesa z motorjem mora voziti tako, da ne zmanjšuje stabilnosti vozila, zlasti ne sme izpuščati krmila ali se voziti po enem kolesu.

Sliši se rez zanimivo :D
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Pa sej če tako obrneš.. sunkovito bi zavrl zaradi nevarnosti.. da se ti sprazne denarnica za par 100€ in lahko rečeš babi da namesto na morje boš dal za kazen, pa si v zelo resni nevarnosti :lol:
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

Če mene vprašaš nekaj je zakon,nekaj pa unmu ki se je zaletu dokazat da je voznik pred njem zaviral brez razloga. Tko da pomojem da ni primera ko bi bil kriv voznik ki je zaviral,razen če je res policaj to vidu,pa še to vprašanje če bo priznal da je vidu, nejbolš se je flegmo nardit, sem slišu za ene 2 taka primera.
Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

matejpurgar19 napisal/-a:

Sliši se rez zanimivo :D
sej piše da se gre za motorno kolo...
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

pa saj pol ni čudno, da je tako kot je, sami poglejte kaj pišete
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
oasis91
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a oasis91 »

pol pa pomislte kaj se bolj splača, zavirat, razbit auto in met en mesec pouno glavo skrbi z avtom, al pa pač plačat tistih 100e državi in met mir?
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

vozit po omejitvah pa naj ti trobijo zadaj pa pizdijo :lol: :lol: :lol:
kristina

Odgovor Napisal/-a kristina »

Lep pozdrav vsem,

mislim da me je danes dobil radar od Vranskega proti Celju. Vozila sem kakšnih 160, oz. sem prehitevala tovornjaka...
Kdaj lahko pričakujem kazen oz ali nekdo ve kaj lahko pričakujem, kakšno kazen...

Hvala lepa za vsak odgovor!
Uporabniški avatar
NejcZ

Malo, pod 100€ se mi zdi da sem jaz dobl za 156 km/h, pa polovička pol pa je skoraj nič :D Kje te je pa dobil radar? Stacionarni je smao tam na Lopati se mi zdi..
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

@NejcZ
tam je veckrat radar malo pred Lopato oz. takoj za uvozom na avtocesto iz Zalca, kjer policaji kampirajo z avtom na parih metrih asfalta (kot ena cesta) in merijo z radarjem po avtocesti (ce priletis po ravnini oz. rahlem klancu mimo izvoza in uvoza Zalec). Ne vem pa kje te tisto ustavi, z rocnim radarjem te pa tudi ne more slikat?
A te je ta dobil?
Uporabniški avatar
NejcZ

Aja, za onega pa vem ja.. V kontra smer pa ni nič, js vedno če stisnem kje, stisnem tam.. drugače pa mislim da sem res plačal 50€ takrat, polovičko pač za 156km/h (samo js sm bil na stacionarnem, nekje drugje, ne pri lopati). Bedni so z temi radarji res :lol:
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Zakaj so radarji bedni, vozi normalno pa ne boš plačeval?
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

@bam88
to je res, ampak moras met ze ne vem kok tock (13 al kok ze)

/edit:
Imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja, ki doseže ali preseže 13 kazenskih točk, pa ne preseže 17 kazenskih točk, se mora udeležiti programa izobraževanja in usposabljanja za varno vožnjo, ki obsega vsebine o varnosti cestnega prometa in o psihosocialnih odnosih med udeleženci v cestnem prometu.

http://www.alfa-r.si/ponudba/zbijanje-k ... -tock.html
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

kristina napisal/-a:Lep pozdrav vsem,

mislim da me je danes dobil radar od Vranskega proti Celju. Vozila sem kakšnih 160, oz. sem prehitevala tovornjaka...
Kdaj lahko pričakujem kazen oz ali nekdo ve kaj lahko pričakujem, kakšno kazen...

Hvala lepa za vsak odgovor!
Če je šlo za stacionarni radar in si prehitevala kot praviš, bosta na sliki oba s tovornjakom, taka slika običajno ni veljavna.
Vsaj do sedaj še nisem zasledil primera, da bi kdo plačal kazen, ko je bil na sliki skupaj s še enim vozilom.

Držimo pesti, da to tudi tokrat drži.

Sicer pa imaš 100 EUR oz. 150 EUR + 3 pike kazni, če je šlo čez 160km/h.
Več si preberi tukaj in tukaj.
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
kristina

Odgovor Napisal/-a kristina »

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.
Ja, ponavadi so tam, malo pred Lopato, vendar danes so bili kakšen kilometer po cestninski Vransko. Sama nisem mogla verjeti, ker se že leto dni vozim praktično vsak dan Lj-Ce in obratno in nikoli prej jih nisem vidla tam. Bil je en policaj v avtu in je slikal...

Pozor vsem ki se vozijo po avtocesti po 16 uri, najbrž so spremenili staro lokazijo pred Lopato.

Vsem želim varno in prijetno vožnjo!
Odgovori