CLIO zjutraj na vzge
En senzor za temperaturo vstopnega zraka je v ohisju vbrizga ali/in nasraufan v kolektor. Eden je na motorju v glavi, mogoce je se kaksen. Katerega si menjal?
A avto vzge, pa potem crkne cez par sekund ali sploh ne vzge, ce ne das gasa. Ce motorcek spusti stantgas se pred vzigom, potem bo treba napako drugje iskat. Ce pa zalaufa, pa potem obrati padejo, bo pa najbrz temperaturni senzor vzrok.
A avto vzge, pa potem crkne cez par sekund ali sploh ne vzge, ce ne das gasa. Ce motorcek spusti stantgas se pred vzigom, potem bo treba napako drugje iskat. Ce pa zalaufa, pa potem obrati padejo, bo pa najbrz temperaturni senzor vzrok.
LP, Samojed
js sm zamenju senzor za zaug, tm pod razdelilno kapo je.avto mi vzge ze prvic, toda takoj tudi ugasne ker mu padejo obrati ker motorcek spusti.Kokr avto zalaufa motorcek spusti.ce pa dam js nogo na gas tok da mi drzi tudi potem ko motorcek spusti, potem pa avto dela nekje na 1300-1500 rpm.To drzim pol ene 10 sekund in potem avto normalno laufa na 800 rpm.in pol cel dan normalno vziga
http://www.mobisux.com/album/showphoto. ... 500&page=2
Tu se ga vidi na desni strani slike na cevi kolektorja.
Tu se ga vidi na desni strani slike na cevi kolektorja.
LP, Samojed
Ja jaz mam iste tezave. Ga prklopil mehanik na tester pa pokaze da so vsi senzorji in vse vredu. Reku mi je da edin ce se kaj racunalnik zmisljuje, da njega pa baje tester ne pokaze? Sam zadeva je kr draga in zdaj ko sem ze zamenjal pol masine mam pocasi ze stroskov tak al tak prevec, in ne bi rad se naprej testiral ter praznil denarnco!
Zanima me kak bova to tezavo resla. Sem pa tudi jaz ze menjal rotorcek kable svecke razdelilno kapo cel uplinjac...Na motorju dihtungo, vodno crpalko jermen spaner. (R Clio 1.4 RT l95)
Ravno tako ko je zelo hladno avto vzge ter takoj ugasne. Ko mu dodam gas vzge in potem cez nekaj casa vendarle rahlo cutim kak potegne pedal za gas dol.
Zalostno je da te serviserji delajo po 20 let na tem razsirjenem motorju 1.4 energy pa ne znajo locirat tezave:( Zgleda da bo treba enmu lokalnemu fusarju pelat!)
Sam med vcas tud med voznjo trokira, cuka, ko dodam na hitro gas ga kar zmanjka.. tak da moj ma miljoin tezav. Sam verjetno je za vse skupaj kriva neka trapasta malenkost... Ker vcasih pa gre normalno.
Aja pa se to sem danes opazil ko avto ugasnem tam pr upinjacu se nekaj ruzi dokler ne odvzamem kontakt. Kot da bi nekaj ruzlo v motorcku prostega teka?? Torej ta tezava se je pojavla zdaj ko se je zacela zima...?
Hvala za pomoc!
Zanima me kak bova to tezavo resla. Sem pa tudi jaz ze menjal rotorcek kable svecke razdelilno kapo cel uplinjac...Na motorju dihtungo, vodno crpalko jermen spaner. (R Clio 1.4 RT l95)
Ravno tako ko je zelo hladno avto vzge ter takoj ugasne. Ko mu dodam gas vzge in potem cez nekaj casa vendarle rahlo cutim kak potegne pedal za gas dol.
Zalostno je da te serviserji delajo po 20 let na tem razsirjenem motorju 1.4 energy pa ne znajo locirat tezave:( Zgleda da bo treba enmu lokalnemu fusarju pelat!)
Sam med vcas tud med voznjo trokira, cuka, ko dodam na hitro gas ga kar zmanjka.. tak da moj ma miljoin tezav. Sam verjetno je za vse skupaj kriva neka trapasta malenkost... Ker vcasih pa gre normalno.
Aja pa se to sem danes opazil ko avto ugasnem tam pr upinjacu se nekaj ruzi dokler ne odvzamem kontakt. Kot da bi nekaj ruzlo v motorcku prostega teka?? Torej ta tezava se je pojavla zdaj ko se je zacela zima...?
Hvala za pomoc!
mamo podobne izkusnje, samo probleme mal drugacne ja ... samojed mi je napisal in celo poslal, da se da stestirat samo racunalnik ... ce me spomin ne vara naj bi bil nek x25 al neki tazga ... samo pol pa pride do tega, vecnega problema, kdo na katerem servisu dejansko zna prklopt ta x25 (al kako se mu ze rece) in prevert ... nobeden ... vsi majo ta racunalnik samo za prklopt racunalnik k je avtu, je pa njihov en in edini cilj oz. namen carat neki z blokado motorja (ce ga pac avto ima) ... pa ce mu prneses sprintano iz dialogysa ne zna oz. bolj receno noce, al pa se bols NE SME pregledat ...
nikol pa ne bom pozabu "pametnjakovica" iz TPVja, k mi je "strokovno" razlozu in pametval, da ni variante zamenjat racunalnik ... edina moznost je, narocit ga direkt glanc novga iz Francije ...
nikol pa ne bom pozabu "pametnjakovica" iz TPVja, k mi je "strokovno" razlozu in pametval, da ni variante zamenjat racunalnik ... edina moznost je, narocit ga direkt glanc novga iz Francije ...

Lp RoZleht
Rocky_: Men je tud motorcek to ruzu, pa sm se ga pa mal dotaknu pa je nehu.Dej sm ga pa zamenju pa je ok, tk da mas neki z motorcku narobe.
Drgac pa men avto potem nc ne trokira.Gre tk kot more,sam zutri mi to dela.
Dons enkrat pa pride en kolega da ga prklucmo na racunalnik da vidmo, ker js upam da bo kej pokazal.In tk kot si reku je to pomoje res cist ena banalna napaka.Dej pa ce mi bo pokazak da je vse ok, bom pa se vseen probu racunalnik zamenjat, ker mam se enga cliota ko dela vse ok.
Sporocim zvecer kaj smo odkril, ce bomo kej

Dons enkrat pa pride en kolega da ga prklucmo na racunalnik da vidmo, ker js upam da bo kej pokazal.In tk kot si reku je to pomoje res cist ena banalna napaka.Dej pa ce mi bo pokazak da je vse ok, bom pa se vseen probu racunalnik zamenjat, ker mam se enga cliota ko dela vse ok.
Sporocim zvecer kaj smo odkril, ce bomo kej
Mo dej ce pa ne bo racunalnik kriv bi ga pa jaz za pametne pare kupu skupaj z uplkinjacem. Oziroma da ga bar posodis da vidim ce je to to!jernej napisal/-a:Rocky_: Men je tud motorcek to ruzu, pa sm se ga pa mal dotaknu pa je nehu.Dej sm ga pa zamenju pa je ok, tk da mas neki z motorcku narobe.
Sporocim zvecer kaj smo odkril, ce bomo kej![]()
Oziroma vem za eno r19 1.4 l 95 sam ma uplinjac drugacen od mojga cliota. A bi se to dalo kak vpasat in ce se da me zanima kako?
Clio koncno gre!
Vceraj sem zamenjal racunalnik in avto je nehal cukat,trokirat..., vendar mi se vedno hladen ni vzgal.
Zato sem razdrl motorcek prostega teka. In kaj vidim. Polzek je bil dol snet s osi motorcka.
Tak da se je motorcek sam vrtel, polza pa ni prestavil.
Zato je tak ruzil ko sem avto ustavil.Namrec rac je verjetno poskusil prestavit zadevo na pravi polozaj vendar ni mogel. Nakar zalepim zadevo in eto obrati lepo na 850 v prostem teku.
Tak da moram trikrat potrkat, vceraj in danes brez problema.
Zdaj pa povejte ce ni zalostno, da sem jaz ta isti vplinjac z motorckom placal serviserju 15 000 SIT in mi je dal notri zanic zadevo.
Saj ne vem ali bi ga sel na****it ali bi raje uzival v tem da koncno moj clio gre.
Hvala uporabniku Tesho-tu za pomoc pri sravfanju in vsem na forumu za nasvete.
QL
Tak da moram trikrat potrkat, vceraj in danes brez problema.
Zdaj pa povejte ce ni zalostno, da sem jaz ta isti vplinjac z motorckom placal serviserju 15 000 SIT in mi je dal notri zanic zadevo.
Hvala uporabniku Tesho-tu za pomoc pri sravfanju in vsem na forumu za nasvete.
QL