Hibe Megane 1.6 16V

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

50k? :wink: Okoli 120.000 so me letos prisle zimske gume z vijaki (12+4var.). Pa glede na to,da sem imel se darilni bon od Renault-a v vrednosti 50.000, sem zato vzel se navadne felne.

Zdaj pa noce zime bit, da bi jih lahko sprobal :mad:

Aja nisi ti rekel da mas 185/65 R15 ? Za to bi se lahko policaj pa na tehnicnem spotaknil, ker v homologaciji so 195/65 R15.
zblojenc

Odgovor Napisal/-a zblojenc »

Megane v kombinaciji z 1.6 motorjem je cudovit. Je zelo poskocen (zacetek AC iz kopra - klanec 5 oseb v avtu, brez zaleta, bp prlezu do 190 do vrh klanca). Je pa tudi zelo varcek ob enem, dedi ga je pravkar prodal, in se je poraba gibala od 6 do 9 litrov - odvisno od noge in relacij. Vecjih problemov ni imel, razen vzig ter kartica sta mu malo nagajala. Ga je pa glih predvcerajsnjim prodal.

Omenil si, da je dinamique oprema. Cudovito, vse najnujnejse imas notri. Je to mogoce to http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1170662# :?: Ce je to to, to ni dinamique, ker dinamique ima drugacna platisca ter zunajnje kljuke iz brusenega aluminija!!!

Rekel, si pa tudi, da ti dajo garancijo. Takoj po nakupu do kaksnega majstra - naj ti nebo skoda 10 - 15k sit za temeljit pregled vseh delov. Boljse zdaj teh pa jurjev kot pa potem kaksen nepredviden strosek.

No ce se bos odlocil za menjavo ti zelim veliko vec srece s tem meganom!
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Lahko ti povem za cliota 1.6 16V, kateri ima enak motor.
Edini problem do sedaj - v dveh letih, je bila vzigalna tuljava, katero so zamenjali brezplacno na servisu. Drugace se pelje lepo, pravo moc pokaze sele nad 4000rpm, mestna poraba je okoli 8,4L/100km, relacija in sparanje pa pride nekje na 7L. Pa se ena prednost je, da ima ravno 79KW, tako da pades v nizji razred pri zavarovanju.
Slika
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

zblojenc napisal/-a:Megane v kombinaciji z 1.6 motorjem je cudovit. Je zelo poskocen (zacetek AC iz kopra - klanec 5 oseb v avtu, brez zaleta, bp prlezu do 190 do vrh klanca). Je pa tudi zelo varcek ob enem, dedi ga je pravkar prodal, in se je poraba gibala od 6 do 9 litrov - odvisno od noge in relacij. Vecjih problemov ni imel, razen vzig ter kartica sta mu malo nagajala. Ga je pa glih predvcerajsnjim prodal.

Omenil si, da je dinamique oprema. Cudovito, vse najnujnejse imas notri. Je to mogoce to http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1170662# :?: Ce je to to, to ni dinamique, ker dinamique ima drugacna platisca ter zunajnje kljuke iz brusenega aluminija!!!

Rekel, si pa tudi, da ti dajo garancijo. Takoj po nakupu do kaksnega majstra - naj ti nebo skoda 10 - 15k sit za temeljit pregled vseh delov. Boljse zdaj teh pa jurjev kot pa potem kaksen nepredviden strosek.

No ce se bos odlocil za menjavo ti zelim veliko vec srece s tem meganom!
To je ta avto. Ampak je model kupil feltne. Pise Dynamique...k ma kar dost opreme.

Mislim, da ima ta 84kw, ker ce jih ma 79 je to top!

A mogoce kdo ve koliko pride kasko brez popusta proti kraji za ta avto in opremo?
scrat

Solero napisal/-a:50k? :wink: Okoli 120.000 so me letos prisle zimske gume z vijaki (12+4var.). Pa glede na to,da sem imel se darilni bon od Renault-a v vrednosti 50.000, sem zato vzel se navadne felne.

Zdaj pa noce zime bit, da bi jih lahko sprobal :mad:

Aja nisi ti rekel da mas 185/65 R15 ? Za to bi se lahko policaj pa na tehnicnem spotaknil, ker v homologaciji so 195/65 R15.
A 185 ni homologiran? Original ima ta avto, ki bi ga kupil 195/65 R15.
Uporabniški avatar
Solero

Ja Megane II ima najmanjso homologirano dimenzijo 195/65 R15.

Btw, jap res je da tisti na avto.net-u ni dynamique oprema. Kajti potem bi imel kljuke v imitaciji aluminija. Pa se odbijaci so pretemni. Pri dynamique in previllege so bolj sivkaste barve kot pri ostalih modelih.
Zadnjič spremenil Solero, dne 16 Dec 2006, 20:05, skupaj popravljeno 1 krat.
scrat

Ok hvala. Bom mogu pa jst homologirat se manjso :wink: ker semi ne splaca kupovat novih zimskih gum...za homologacijo bom dal 15k, za nove gume bi dal pa 53k.
zblojenc

@scrat: imas moznost dobiti kaksno sliko notranjosti? Ker se mi zdi da je to expression oprema! Kje mu pa pise dinamique? Pomoje te hocjo mal "nategnt"!

Zakaj bi pa dajal 13k za homologacijo. Pac zvozis te zimske gume, nato pa kupis 195ke pa je stvar resena :D
scrat

bom zadevo sliku ta teden...pomoje v torek. Pa prlepim. A je expresion ful slabsa kot dynamique...pa sj more to na vratih pisat al kje pri meganu?

Gume bom pa itak te zvozil. Sam upam, da grejo 15col felge gor. :D
zblojenc

Ni take bistvene razlike. Ni: alu kluk zunaj, litih platisc (ta jih je dal dodatno gor), volan in menjalnik nista v usnju, sedezi niso nic sportni, pa se par malenkosti. Nic ne pise nikjer!

15ke gredo gor, ker jih je imel dedi na sedanu 2003.
scrat

kok pa to kej olja pozre? Ker moj diesel ga nic, zero, nada...
zblojenc

Smel ga nibi nic, vsaj pri 50kkm se ne.
scrat

ja sj to tudi jst racunam na to.
zblojenc

Si ze ugotovil, kaksna oprema je v avtu?
Uporabniški avatar
Solero

Po zunanjem videzu je Expresion-Comfort, ce pristejemo se spisek opreme..
Odgovori