Priblizno kolk je kaksnih relagcij? Je to lahka, srednja al tezka noga?Clio05 napisal/-a:Moj ima povprecno porabo po BC-ju med 4,8 in 5,3. Vozim pa vedno enako le poraba se spreminja.
Clio II 1.5 dci - poraba 5.5l
Vsak dan Grosuplje - Ljubljana. Vozim pa po AC med 130 in 150 km/h. So pa vcasih tudi hitra speljevanja, vendar to porabe ne spremeni, vsaj po BC-ju ne.zblojenc napisal/-a:Priblizno kolk je kaksnih relagcij? Je to lahka, srednja al tezka noga?Clio05 napisal/-a:Moj ima povprecno porabo po BC-ju med 4,8 in 5,3. Vozim pa vedno enako le poraba se spreminja.
Vrjami da se pri hitrih speljevanjih po mestu poraba ZELO poveca...Clio05 napisal/-a:Vsak dan Grosuplje - Ljubljana. Vozim pa po AC med 130 in 150 km/h. So pa vcasih tudi hitra speljevanja, vendar to porabe ne spremeni, vsaj po BC-ju ne.zblojenc napisal/-a:Priblizno kolk je kaksnih relagcij? Je to lahka, srednja al tezka noga?Clio05 napisal/-a:Moj ima povprecno porabo po BC-ju med 4,8 in 5,3. Vozim pa vedno enako le poraba se spreminja.
Oja trenutna poraba pri normalnem speljevanju pride na 12-15l. Vse kar je hitro speljevanje pa 20l oz. tudi toliko da BC ne pokaze vecTadej napisal/-a:Vrjami da se pri hitrih speljevanjih po mestu poraba ZELO poveca...Clio05 napisal/-a:Vsak dan Grosuplje - Ljubljana. Vozim pa po AC med 130 in 150 km/h. So pa vcasih tudi hitra speljevanja, vendar to porabe ne spremeni, vsaj po BC-ju ne.zblojenc napisal/-a: Priblizno kolk je kaksnih relagcij? Je to lahka, srednja al tezka noga?
Seveda se trenutna poraba poveca. Ampak jest sem mislu da se povprecna poraba ne spremeni.Solero napisal/-a:Oja trenutna poraba pri normalnem speljevanju pride na 12-15l. Vse kar je hitro speljevanje pa 20l oz. tudi toliko da BC ne pokaze vecTadej napisal/-a:Vrjami da se pri hitrih speljevanjih po mestu poraba ZELO poveca...Clio05 napisal/-a: Vsak dan Grosuplje - Ljubljana. Vozim pa po AC med 130 in 150 km/h. So pa vcasih tudi hitra speljevanja, vendar to porabe ne spremeni, vsaj po BC-ju ne.
Jah seveda ce pa BC racuna povp. na vse prevozene km in povp hitrost vozila.
Ce opazujes trenutno porabo med voznjo na relaciji recimo 90km/h izven naselja v 5 ali 6 prestavi, pade tja na 3l oz. se manj.. Ostala 2litra k povprecni porabi pa ti prinese se pospesevanje,speljevanje,klanec,obremenitev vozila,itd...
Skratka ogromno faktorjev vpliva na povp. porabo goriva,tudi taksni ki si jih najmanj mislis;)
Ce opazujes trenutno porabo med voznjo na relaciji recimo 90km/h izven naselja v 5 ali 6 prestavi, pade tja na 3l oz. se manj.. Ostala 2litra k povprecni porabi pa ti prinese se pospesevanje,speljevanje,klanec,obremenitev vozila,itd...
Skratka ogromno faktorjev vpliva na povp. porabo goriva,tudi taksni ki si jih najmanj mislis;)
Ja na povprecni se ne pozna zaradi enega speljevanja, se pa na konc tanka pozna. Preklopi na trenutno porabo pa te bo srat prjelo...Clio05 napisal/-a:Seveda se trenutna poraba poveca. Ampak jest sem mislu da se povprecna poraba ne spremeni.Solero napisal/-a:Oja trenutna poraba pri normalnem speljevanju pride na 12-15l. Vse kar je hitro speljevanje pa 20l oz. tudi toliko da BC ne pokaze vecTadej napisal/-a: Vrjami da se pri hitrih speljevanjih po mestu poraba ZELO poveca...
Mislim da smo ugotovili zakaj imas tako porabo
A bi bil se tok dobr pa bi porajtu en dan trenutno porabo pri 90, 130 in 150.Clio05 napisal/-a:Vsak dan Grosuplje - Ljubljana. Vozim pa po AC med 130 in 150 km/h. So pa vcasih tudi hitra speljevanja, vendar to porabe ne spremeni, vsaj po BC-ju ne.zblojenc napisal/-a:Priblizno kolk je kaksnih relagcij? Je to lahka, srednja al tezka noga?Clio05 napisal/-a:Moj ima povprecno porabo po BC-ju med 4,8 in 5,3. Vozim pa vedno enako le poraba se spreminja.
Hvala!
Bom jutri pogledu pa sporocim.zblojenc napisal/-a:A bi bil se tok dobr pa bi porajtu en dan trenutno porabo pri 90, 130 in 150.Clio05 napisal/-a:Vsak dan Grosuplje - Ljubljana. Vozim pa po AC med 130 in 150 km/h. So pa vcasih tudi hitra speljevanja, vendar to porabe ne spremeni, vsaj po BC-ju ne.zblojenc napisal/-a: Priblizno kolk je kaksnih relagcij? Je to lahka, srednja al tezka noga?
Hvala!
En zanimiv podatek.. 1.9dCI - 130KM - 6.prestava pri konst. hitrosti 190km/h je trenutna poraba kazala 9,5l. S tem da je avtomobil ze imel za seboj preko 150km AC.
Pri bencincu bi verjetno znasala krepko cez 14 litrov... mogoce bo kdo drugi znal povedat kaj vec.. oz izmeril zadevo koliko pije pri hitrosti 190 oz. 200km/h (trenutna poraba)
Pri bencincu bi verjetno znasala krepko cez 14 litrov... mogoce bo kdo drugi znal povedat kaj vec.. oz izmeril zadevo koliko pije pri hitrosti 190 oz. 200km/h (trenutna poraba)