zdej ne vem al sm samo jst pod "srecno zvezdo" rojen, al kako, ampak men tok pije ze hm, kaksno leto ... napake ne odkrije noben mehanik ...FastDay napisal/-a:No da uporabim to temo......Samojed svetuj![]()
![]()
Imam zelo podobne tezave avto ima realno prevozenih 220.000 km in pojavil se je problem pri porabi (ta vikend) ....z cca 42l sem naredil 430km....kar je zelo malo...ce racunam da ponavadi z 37l naredim minimalno 500 km (ni treba nc sparat)...... avto tudi ne vlece tako kot bi moral...kadar pohodis najprej malo cukne( mal ga zamori) pol pa sele leno potegne......sicer gre za 1.2 Energy motor ki je bratec 1.4 litrskega po zasnovi.......
Kaj pravite ali je lambda kriva...
Je pa res da so mi v petek na servisu zamenjali filter goriva.....in izmerili izpuhe in so rekli da je katalizator zanic....potem sem skocil se na AMZS kje so ponovno izmerili ispuhe in so rekli da so cist uredu...meni ni vec nic jasno.....
Lambda sonda
Lp RoZleht
Danes sem dobil se eno mnenje v TPV Novo mesto ...... bili so zelo vljudni in mi vse lepo razlozili....previrili izpuhe (brezplacno
)....in dejali da je po vsej vrjetnosti lambda zanic...ker CO niha...ce bi bil katalizator zanic potem bi bil CO konstanten......tako da so mi svetovali da zamenjam najprej sondo... potem pa ce bo potrebno se katalizator.....
RoZleht kje je ze poceni sonda za kupt
in ce se dobro obnese...
baje da ima sonda zivljensko dobo okoli 160.000 km....no moja je kar malo podaljsala
no bomo vidl kaksni bojo rezultati....
RoZleht kje je ze poceni sonda za kupt
baje da ima sonda zivljensko dobo okoli 160.000 km....no moja je kar malo podaljsala
jst sm jo kupu v westu na trzaski v lj ... bla pa je tm okol 8k ... kar se tpvja tice ... jst sm sel tja zmert prtisk bencina ... in je en pametnjakovic doktoriral in mi pamet solil ... njegova razlaga zakaj mi tok pije je bla, ker nimam original kablov, ker nimam original filtrov, itn. (uglavnem ker pol stvari ni original renaultovga) ... je pa tko ... pr men k se je ta kalvarija zacela je pokazal na racunalniku k so ga prklopl da je lambda zanic ... ko smo jo zamenal ni vec kazal tega, ampak poraba je pa ista ... tko da zdej bom probu nekje staknt en vplinjac, vsaj za en tank da spraznm, al pa pac kupu druzga pa drzal pesti da bo to to ... drugac pa pol samo se enkrat spet lambdo menjam ... in ce ne pomaga, se bom tolazu (zivel v sanjah) in si predstavlal da mam williamsa ... 
Lp RoZleht
JO!
Lambda kosta v westu v Ljubljani 8 jurjev (za E7J motor, ena zicka - nima gretja). Moj avto spet dela tip top, lambda je pri meni prezivela do 230.000 km, katalizator je se vedno originalni.
Jaz sem pri sebi menjal cevko za merilnik absolutnega tlaka, lambdo in svecke ter ocistil rotor in razdelilno kapo. Poraba je spet normalna.
Me pa na splosno nekaj moti - s testerjem izpusnih plinov se da marsikaj sklepati, 100% ziher pa skoraj ne mores biti. Kolikor jaz vem npr. z priklopom racunalnika na avto vidis prakticno vse - jaz sem iskal osciloskop, da bi pomeril delovanje lambde, vendar mislim da to lahko vidis na testerju - brednosti. Samo ce jih kdo zna brati, je pa drugo vprasanje.
Lambda kosta v westu v Ljubljani 8 jurjev (za E7J motor, ena zicka - nima gretja). Moj avto spet dela tip top, lambda je pri meni prezivela do 230.000 km, katalizator je se vedno originalni.
Jaz sem pri sebi menjal cevko za merilnik absolutnega tlaka, lambdo in svecke ter ocistil rotor in razdelilno kapo. Poraba je spet normalna.
Me pa na splosno nekaj moti - s testerjem izpusnih plinov se da marsikaj sklepati, 100% ziher pa skoraj ne mores biti. Kolikor jaz vem npr. z priklopom racunalnika na avto vidis prakticno vse - jaz sem iskal osciloskop, da bi pomeril delovanje lambde, vendar mislim da to lahko vidis na testerju - brednosti. Samo ce jih kdo zna brati, je pa drugo vprasanje.
LP, Samojed
Ja to je najvecje vprasanje jaSamojed napisal/-a:JO!
Lp RoZleht
ja sej mas prav.....ce bo mene zacelo kaj zanos vlect...brez pomisleka zamenjam motor.....lahko recem da je delal do sedaj B.P......bolj sem ga teral bolj je sel....pac ima ze velik km in cist upraviceno je ce kaj crkne....
Pi...da..
spet bo treba v LJ prinas sem sel uprasat stane 16k sit univerzalna
(brez konektorja) ena pride pa 22k sit (z konektorjem)
bo treba jutr po sihtu smrcnt v LJ.... morm se prej pozanimat ce sploh majo ?
glede tvojga clia..... tako kot ti je bojci svetoval bi jst zamenjal einspric in racunalnik....pa seveda od avtomobila ki je deloval
Pi...da..
bo treba jutr po sihtu smrcnt v LJ.... morm se prej pozanimat ce sploh majo ?
glede tvojga clia..... tako kot ti je bojci svetoval bi jst zamenjal einspric in racunalnik....pa seveda od avtomobila ki je deloval
za racunalnik je tko ... vsak mehanik mi je reku da bi se vse poznalo na plinih ... ne vem no ... vsak tiho rata k mu recem da so plini ok ... ne vem ... fastday, a mas mogoce kaksnga odvec (racunalnik) tok za en tank da sprobam? ker mi je ze precej bedno ratalo kupovat neki k dejansko na zdejsnem dela ok ... hehe se grem skor ze loterijo
Lp RoZleht
RoZleht napisal/-a:za racunalnik je tko ... vsak mehanik mi je reku da bi se vse poznalo na plinih ... ne vem no ... vsak tiho rata k mu recem da so plini ok ... ne vem ... fastday, a mas mogoce kaksnga odvec (racunalnik) tok za en tank da sprobam? ker mi je ze precej bedno ratalo kupovat neki k dejansko na zdejsnem dela ok ... hehe se grem skor ze loterijo
pazi.....jst sem meru na trh lokacijah plin v koku 3 dni
1. meritev.......slaba (po mnenju mehanika zamenjaj katalizator) Renault
2. meritev.......dobra(po mnenju mehanika smo teraj
3. meritev.......slaba (po mnenju mehanika menjaj lambdo) Renault (drug servis)
4. moje mnenje brez meritve je tako da bom zamenjal lambdo..zakaj ? zato ker obrati nihajo (ampak ne zmirom) ker so plini zelo nihali na meritvah ....upajmo da se nemotim...
Rozleht.....ce neresim problema zamenjava racunalnike
RoZleht, ce pravis da bi poizkusil zamenjati se racunalnik pa einspric,
ti ga lahko jst dam na probo.
Pogoj je pa da imas tak einspric,ki ima filter zraka prisraufan z dvema vijakoma, ker zadeva drugace ne bo pasala.
Pa se podatek iz osebne evidence.
Men megane 1.4(75KM), 96,ki ima 1050 lastne teze,
po 2-letnem povprecju( cca25kKm) pije 6.75l/100, nejkje niha med 6.5 in 7,0.
Nikakor pa ne prenese 100 oktanskega bencina, prec poraba udari na 7 ali vec.
Tako da clio, ne sme vec ob normalni voznji, razen ce bi bilo strogo mesto.
RoZleht sam ti imas clia 1.4 al se motim?
ti ga lahko jst dam na probo.
Pogoj je pa da imas tak einspric,ki ima filter zraka prisraufan z dvema vijakoma, ker zadeva drugace ne bo pasala.
Pa se podatek iz osebne evidence.
Men megane 1.4(75KM), 96,ki ima 1050 lastne teze,
po 2-letnem povprecju( cca25kKm) pije 6.75l/100, nejkje niha med 6.5 in 7,0.
Nikakor pa ne prenese 100 oktanskega bencina, prec poraba udari na 7 ali vec.
Tako da clio, ne sme vec ob normalni voznji, razen ce bi bilo strogo mesto.
RoZleht sam ti imas clia 1.4 al se motim?