Poraba bencina
-
etore
AWAKE napisal/-a:pa kaj ti si corav al kajkaj ti nena vidis,da se menimo o povprecni porabi
![]()
![]()
koga briga kolko tebi zere na morje
ce pa te ze tak to muci, ti naj povem, da moj dci po stari cesti na morje zere z KLIMO 3.5 litra
kaj bos pa zaj, bos placo za gajbo
mislim ne svasta kaj se vse pise po forumu... se enkrat samo za tebe! Povprecna poraba je ciklus mestne voznje,relaciske in avtoceste!!! Ne pa povprecna poraba pri 80 km/h
No pa veselo prodavanje buc se naprej
pa naj nekdo zaklene to temo, kr nikam ne vodi
Ce se bos res lepo vozil ti bo pil 7,5 mesano, relacija pa pod 7
Enigma motorsport
-
macckon
ma clovek prevec se razburjas
Vem kaj je povprecna poraba in jo imam konstantno 7.3-7.5.......
in ni bila nikoli cez 7.5 tako da lahko res zaprete tole debato ker ne pelje nikamor.....
pa vsaka ti cast da si mel 3.5 porabo......govoto si bil ponosen ker si kupil dizla......se ti gotovo se zdaj smeji
LP
Vem kaj je povprecna poraba in jo imam konstantno 7.3-7.5.......
in ni bila nikoli cez 7.5 tako da lahko res zaprete tole debato ker ne pelje nikamor.....
pa vsaka ti cast da si mel 3.5 porabo......govoto si bil ponosen ker si kupil dizla......se ti gotovo se zdaj smeji
LP
PORABA GORIVA
Moj clio RS (172 KM) mi je pa zdej ko sem sel na morje-Hrvaska in sem ga pelov cist na izi+avtocesta pokuril 6.3litre....nisem mogel verjet!!!!! Dal sem pa gor original filter. Prejsnic ko pa sem sel isto na Hrvasko in imel gor sporten filter mi je pa povprecna poraba prislja ravno na 7 litrov...Pa naj se kdo rece da RS-i velik porabjo....ce ker ne verjame lohk prevermo.....
RS-sport
Sorry za off post (nimam ravno Cliota).
Prejsnji vikend sem bil malo v gorah-hodil Jalovec "opazovat". Relacija MB - Ratece (Planica) - MB. Povprecna poraba ko sem prisel nazaj v MB je znasala 5.9l na 100km (z prizgano avtomatsko klimo in motor 1.9dCi 130KM) s tem da so bili majhni zastoji in na AC proti Jesenicam sem stisnil tudi krepko cez 180km/h.
Nato sem cez 2dni sel na Roglo (relacija AC MB - Sl.Bistrica - Sl. Konjice - Rogla in nazaj do MB) je poraba znasala ze 6.1l na 100km. Narasla je predvsem zaradi klanca od Zrec do Rogle.
Ponavadi imam porabo na tank od 6.8l - 7.2l (mestna in kombinirana voznja).
Prejsnji vikend sem bil malo v gorah-hodil Jalovec "opazovat". Relacija MB - Ratece (Planica) - MB. Povprecna poraba ko sem prisel nazaj v MB je znasala 5.9l na 100km (z prizgano avtomatsko klimo in motor 1.9dCi 130KM) s tem da so bili majhni zastoji in na AC proti Jesenicam sem stisnil tudi krepko cez 180km/h.
Nato sem cez 2dni sel na Roglo (relacija AC MB - Sl.Bistrica - Sl. Konjice - Rogla in nazaj do MB) je poraba znasala ze 6.1l na 100km. Narasla je predvsem zaradi klanca od Zrec do Rogle.
Ponavadi imam porabo na tank od 6.8l - 7.2l (mestna in kombinirana voznja).
Ja ja, sem prebral tole, hvala za odgovore. Vidim, da bom mogu bit v avtu v copatkah, da bom kej zmanjsov porabo. Nc ne de, saj vem pri cem sem. Ce sklenem tole, vsak uzitek nekaj stane.
Nimam pa pojma zakaj zaklepat temo, pac vsak napise kokr hoce. Tist k laze tko seb laze, pa nimam pojma zakaj bi se drug sekiral za to, al pa temo zaklepal. Jz sem pac ugotovu, da ne bom vec vozu v gojzarcih, pa bom koj resu moj problem.
Predvsem pa vsem forumasem zelim cim bolj varno voznjo, na pumpah se pa vidmo tko tist, ki nam avto full kur, al pa z unim k morjo bencin nazaj vozt. Sem pa preprican, da ima vsak pravico pisat v forum, ker zato pac obstaja.
Pa srecno na cesti ali kjerkoli ste!!
Nimam pa pojma zakaj zaklepat temo, pac vsak napise kokr hoce. Tist k laze tko seb laze, pa nimam pojma zakaj bi se drug sekiral za to, al pa temo zaklepal. Jz sem pac ugotovu, da ne bom vec vozu v gojzarcih, pa bom koj resu moj problem.
Predvsem pa vsem forumasem zelim cim bolj varno voznjo, na pumpah se pa vidmo tko tist, ki nam avto full kur, al pa z unim k morjo bencin nazaj vozt. Sem pa preprican, da ima vsak pravico pisat v forum, ker zato pac obstaja.
Pa srecno na cesti ali kjerkoli ste!!
Dejte ze mir no! Sej je ful od voznika odvisno. Odvisno kako pospesujes, speljujes, itd.
Pa relacija ni avtocesta! Men tud ko se peljem od ljubljane do vrhnike pije okol 6 litrov, sam to se skos vozm po omejitvah (kapsi.press).
Ce vam pa kej ni vsec si pa dizla kupte!
Prou jezn sm ze k skos berem razne izjave: to ni mogoce, men pa tok ne pije.
Pa relacija ni avtocesta! Men tud ko se peljem od ljubljane do vrhnike pije okol 6 litrov, sam to se skos vozm po omejitvah (kapsi.press).
Ce vam pa kej ni vsec si pa dizla kupte!
Prou jezn sm ze k skos berem razne izjave: to ni mogoce, men pa tok ne pije.
Enigma motorsport
No po dolgem casu sem resetiral potovalni rac. in po 4900km mam povprecno porabo 7.8l.Glede na moj nacin voznje sem zelooooo zadovoljen.Se posebej ce pogledam da ma moj kolega BMW-525d letnik 1998 in ma povprecno porabo 7.7l z zelo penzionersko voznjo.In ce se primerjam z mojim prejsnjim audi-A4-ko, ko sem mel porabo 8.8l. 
jest vm pa tko povem vsem skupi! dokler vam ne pije vec ku 10L/100 se ne kregat kolk vm papca! jst sm meu prej petko campus pa mi je zrla 15L pa vse je blo tipi top v masinki! tko da sm jst cist navajen zj k mam pa 1.4 mi pa pije pol manj ce ga gonm na fertik mi kur 8,5 povprecno ma pa tm okol 6,5-7L! v kratkem casu bo pa 2.0 notr padla z drasticnimi moderacijami!
pa ce ga ze gonte bodte tut pripravljeni na posledice v tanku! to je pri vseh avtih isto!
be ql
pa ce ga ze gonte bodte tut pripravljeni na posledice v tanku! to je pri vseh avtih isto!
be ql
Renault Megane classic 1.6 16V