energy 1.4

Modifikacije vozil
Jaxx

Odgovor Napisal/-a Jaxx »

VIA: lahko napises kaj vse si stunal pri masini, vem da je frgazer, predvsem za izpusni sistem me zanima... Kako ste ostali resili montazo zunanjega z. filtra? Ker na 1.4 energy je problem zaradi une lopute za zrak..
Uporabniški avatar
VIA
Kraj: Mariborsko podzemlje

Odgovor Napisal/-a VIA »

Jaxx napisal/-a:VIA: lahko napises kaj vse si stunal pri masini, vem da je frgazer, predvsem za izpusni sistem me zanima... Kako ste ostali resili montazo zunanjega z. filtra? Ker na 1.4 energy je problem zaradi une lopute za zrak..
Na masini imam:
-glavo znizano na zadnjo specialnost
-v glavi imam sportno odmicno gred
-pol pa se ostalo... a glavni posegi v motor so bli le ti

Na izpuhu imam brez katalizatorja le cev in brez srednjega lonca-tam pri zadnji premi.Imam pa to tak narejeno da ko grem na tehnicni pregled zamenjam celotni sistem,ker imam sedaj cez celo do zadnjega lonca le debelejso izpusno cev (mislim da 55mm-sem ze pozabil tocno mero)

Glede lupute pa je odvisno kaj imas ti E6J ali 7?!
Slika
Jaxx

E7J
Uporabniški avatar
VIA

Odgovor Napisal/-a VIA »

Jaxx napisal/-a:E7J
Pol bos si pa mogo naredit neko cev in tam gor sportni filter montirat.samo mores pazit da ga fajn namestis-da ti nebo vrocega zraka od motorja vlekel!!!
Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Kaj direkt gor ne gre?
Slika
Jaxx

Kaj direkt gor ne gre?
ne gre, saj v tem je fora (je treba mal improvizacije, kot je rekel VIA)...

btw, ima kdo izkusnje s tem filtrom - http://www.knfilterchargers.com/search/ ... od=57-0052,
je namrec edini zunanji kit za to masino, vsi ostali kar sem jih najdu so "replacement"! Pa se to, pro-car ga nima na ceniku, a se da to pri njih narocit :?:
Uporabniški avatar
Bojci

Tocno...to je kazal tudi darkdog na srecanju v Ljubljani...da ga nikak ne more gor dobiti...pa smo glave razbijali....smo prisli do zakljucka, da bi lahko naceloma zvrtal navoj v ohisje z zunanje strani einsprica, pa ga gor prisraufal..

Za filter pa vprasaj pri PRO CAR, ce se da narociti.
Slika
Uporabniški avatar
HaBBicH
Kraj: Kranjsterdam

Odgovor Napisal/-a HaBBicH »

Pomojem da se ga da norocit, poklic na 041711533(Mare)
Slika
Big wheels keep on turnin' :D
PRODAJAM VELIK STVARI
Uporabniški avatar
Bojci

Kaj tocno hoces vedeti?
Slika
Uporabniški avatar
Bojci

http://www.renault19world.de/presentati ... subpage=05

Tu so vsi podatki od Renaultovih motorjev.

E7J ima 75 konjev, ker ima katalizator in einspric, prejsnji model E6J ima 80 konjev, ker nima katalizatorja in ima vergazer.
Slika
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Slika

Na tej masini ki jo omenjas lahko samo takole filter pritrdis gor.Ce imas dva vijaka kot ga imam jaz potem moras filter prevrtat in vijake odzgoraj zategnit,ce pa imas tri vijake potem lahko dobis filter ki ti bo pasal na motor in sicer v Technoracingu v Kranju.

Js mam tud motor 1.4 energy letnik 1995.

Js sm ta problem s filtrom resu tako kot sem omenil da sem ga prevrtal in od zgoraj dal vijake ter zategnil.Zrak pa mi piha direkt po filtru skozi odprtino haube ki je od 16v-ja.
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Uporabniški avatar
Bojci

Katalizator ima na E6J? No, verjetno imajo zadnji modeli te masine ze gor. Lahko ga mirne volje da dol, ker se s tem izgubi 5 konjev nekje..
Slika
Uporabniški avatar
VIA

Odgovor Napisal/-a VIA »

Jaz imam E6J pa se o katalizatorju slisal avto nikol ni!!! Hvala bogu-par konjcko je le par konjckov razlike he he
Slika
modriDIRKAC

Odgovor Napisal/-a modriDIRKAC »

izdelava dovoda zraka ce odmontiras vse plastike...

cist kamot...vzames od golfa 1 ali 2 GTI koleno za zrak tisto ki pride direktno na kisto za zrak...vhodna odprtina je okol 120 mm, izhodna pa 80 mm...potem pa samo das se enmu mojstru podrejat tak nastavek da pase direktno na ohisje lopute pritrdis ga pa z istimi vijaki kot je orig. kista za zrak...potem pa potrebujes samo se cca 30 cm cevi fi 80 mm za povezavo med filtrom in kolenom...
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Sved napisal/-a:Ker filter pa mas? K&N prou lepo gor pase, brez vrtanja! Prjatu ma na cliotu letnik 95 1.4 RT! Nobenega vrtanja!

Poj bi blo se bol, ce bi filter od spodaj in od strani zaprl v skatlo, dobival bi samo svez zrak skozi lukno v haubi!

Pa se to: sodelavec ima motor E6J in ima original katalizator gor!!!!
Js mam filter H&M prevrtat pa sm ga moral zato ker eninspric nima roba da zategnem filter z objemko.Einspric je cuden ker je samo na dva vijaka,predhodni so bili na 3 vijake!In ce tvoj kolega ima na tri vijake potem lahko da veliko vrst filtrov gor,js nazalost nemorem tega narest ker ni roba!
Sej je Bojci vidu zakaj se gre.
Tisto o zaprtju filtra pa sm js ze studiru sam ko ni cajta :D
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Odgovori