Zgleda da en smajli na konc ni dost, jih bom mogu drugič 10 pritisnit..
Poslano z mojega SM-G960F z uporabo Tapatalk
Zadnji diski Megane II
Re: Zadnji diski Megane II
Squealing tire is a happy tire 
Da nadaljujem zgodbo, avto sem nato peljal na servis in so menjali oba zadnja diska in zavorne ploščice. Očistili in nastavili so tudi čeljust in vodila (tako nekako) in zavore naj bi bile sedaj ok.
Sedaj cca 2000 km kasneje pa sem ob menjavi pnevmatik ugotovil, da sta zunaji strani diskov še vedno takšni kot novi (rahlo nazobčeni - glej fotografijo), notranji strani diskov pa izgledata kot da zavore prijemljejo samo na enem delu diska (pri obeh je obraba enaka -zglajen je samo del diska). Zanima me, ali je to normalno in se bo zadeva po več kilometrih uredila?

Notranji strani diskov:

Sedaj cca 2000 km kasneje pa sem ob menjavi pnevmatik ugotovil, da sta zunaji strani diskov še vedno takšni kot novi (rahlo nazobčeni - glej fotografijo), notranji strani diskov pa izgledata kot da zavore prijemljejo samo na enem delu diska (pri obeh je obraba enaka -zglajen je samo del diska). Zanima me, ali je to normalno in se bo zadeva po več kilometrih uredila?

Notranji strani diskov:

Izgleda, da regulator zadaj ne dela, itak te na nos nese ob zaviranju. Za začetek naloži ene tri zadaj in malo pobremzaj.
Vsi vemo da te čeljusti niso pol pizd. hladne vode vredne razen ko so nove, pa še to gledam na nekaterih novih avtih niso za nikamor. Pri svojem meganu sem zadnje diske ohranjal v kondiciji samo tako da sem poleg normalnega zaviranja po klancih in pred normalnimi semaforju vlekel ročno, če ne bi se kaj hitro začelo nabirat nazaj na njih vsega kar ni potrebno da je na njih.