Clio 2 (1999) tezava
Re: Clio 2 (1999) tezava
Lopute se kar slisijo ko prestavlas iz mrzlega na toplo, zicke bom jutri preveril za vsak slucaj.
Sem pa opazil tudi da ce gretje naredim na MAX, in ventilacijo izklopim, pustim par minut tak in potem vklopim ventilacijo na 2-3 piha toplo priblizno 10 sekund potem spet mrzlo
Sem pa opazil tudi da ce gretje naredim na MAX, in ventilacijo izklopim, pustim par minut tak in potem vklopim ventilacijo na 2-3 piha toplo priblizno 10 sekund potem spet mrzlo
Verjetno bo kar pečka. A cevi sta obe topli v motornem prostoru, ki peljeta proti kabini?Onelove94 napisal/-a:Lopute se kar slisijo ko prestavlas iz mrzlega na toplo, zicke bom jutri preveril za vsak slucaj.
RenaultSport
Zdaj me se zanima to ce bi hotel cevki precisti , torej obedve odstranim na eno priklopim cev z vodo? In na katero, morem se pri cem bit pozoren( avto mora laufat,na katero cevko priklopim vodo, kako je pol z hladilno tekocino) pac zanima me priblizen postopek, hvala lepa
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Če sta to edini gumi cevi, ki gresta v kabino pol sta, čeprav se mi zdi, vsaj po sliki, da sta. Hladilno tekočino boš pač moral doliti, če je stara jo raje zamenjaj, rumen antifriz koncentrat kupi in zmešaj z vodo v pravem razmerju. Odklopi obe cevi in priklopi gor vodo, enkrat na eno in potem še na drugo, če ti bo uspelo sprati ven svinjarijo, sicer boš pa takoj videl kaj bo priteklo ven in če je sploh pretok skozi pečko. Pa avto naj bo ugasnjen!!!
https://www.euroton.si/avtodeli/antifri ... 55046.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.euroton.si/avtodeli/antifri ... 55046.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Super to me je zanimalo, javim ko preiskusim, samo to se cevki snamem na katerem deli ? Tu pri armaturi al pri masini?
- bostjan.ambrozic
Kjer ti bo lažje, oziroma je bolj dostopno, tam jih pa snemi.....
To sta pravi cevki. Snames ju tu kjer si slikal, iz notranje strani se ne da. Do konca moras stisniti tista stifta, ki gledata ven iz kovinskega dela in potegniti proti sebi. Stisniti moras se bolj globoko, kot je debela cev, ce me razumes. Jaz sem si naredil posebne klesce za to.
use se da sam če se če
Če tudi po čiščenju nebo ok bo pa verjetno treba pečko zamenjat.
Nekatere pečke imajo notri (pri priklopu) nekakšno loputko -tak odlitek in če ta odleti ne greje več tako kot mora. Ob hladnem vozilu bi moral držati cev tisto, ki najprej postane topla nato pa še drugo in če obe postaneta tople potem verjetno ni zabita in voda kroži. Cevi pa so prave kot so ti že povedali.
Nekatere pečke imajo notri (pri priklopu) nekakšno loputko -tak odlitek in če ta odleti ne greje več tako kot mora. Ob hladnem vozilu bi moral držati cev tisto, ki najprej postane topla nato pa še drugo in če obe postaneta tople potem verjetno ni zabita in voda kroži. Cevi pa so prave kot so ti že povedali.
RenaultSport
Vceraj ocistil delovalo vse super, bilo je za 2 posodi (10l) umazanije in crne vode, danes pa spet ledeni zrak piha.. ko dam ventilator na 4 se kar vonja cuden zrak po zazganem, koda se nekaj smodi.. cevi pa vse je ponovno toplo
V kabini pa ne smrdi po antifrizu ?
Pomojem bi bilo fajn dati kar novo pečko, drage niso. Pred tem pa še enkrat očistiti v kompletu cel sistem. Mogoče hladilnik-kiler ven vzeti in preplakniti tudi tega. Čist sigurno ni.
Poslano z mojega LG-K580 z uporabo Tapatalk
Pomojem bi bilo fajn dati kar novo pečko, drage niso. Pred tem pa še enkrat očistiti v kompletu cel sistem. Mogoče hladilnik-kiler ven vzeti in preplakniti tudi tega. Čist sigurno ni.
- bostjan.ambrozic
Pa si prezračil celoten sistem, da ni prišel kakšen zračni mehur, ki je sedaj ravno v pečki in zato ne greje.....ti je nivo hladilne tekočine čez noč kaj padel....
Sem prezracil , ima 2 ventila.. to pa nisem preveril ce je tekocine kaj padlo.. bom se danes enkrat prezracil za vsak slucaj, najboljse pri mrzlem avtu al toplem ?
AgitatoR napisal/-a:V kabini pa ne smrdi po antifrizu ?
Smrdi koda bi se smodil prah, antifriza se ne vonja
AgitatoR napisal/-a:V kabini pa ne smrdi po antifrizu ?
Smrdi koda bi se smodil prah, antifriza se ne vonja