Megane GT Line "black"

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
B1 16v

Re: Megane GT Line "black"

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Pozabi, razen če boš montiral še pranje žarometov in regulacijo višine (senzorji na zadnji osi). V tem primeru ne bi rabil niti homologirati, vse ostalo pa je nelegalno in potencialno moteče za ostale prometne udeležence.
Uporabniški avatar
tinerine
Kraj: Polzela

Odgovor Napisal/-a tinerine »

aha, potem pa je to kar velik strošek...hvala za odgovor.
Uporabniški avatar
tinerine

Danes sem avto prvic peljal na servis od kar ga imams...poleg zracnega, naftnega, oljnega filtra, olja, sem moral menjat se zadnje diske in ploscice ker se je v preteklosti avto malo vozil in so cist zarustane... u glavnem, zelo sva bila z mehanikom presenecena med menjavo naftnega filtra, ko sva videla, da je zunanji jermen preklan na pol...sicer se tega od zgorne strani ni videlo...je imel mogoce ze kako podobno izkusnjo...zaradi cesa to pride?avto ima 60k km...
Uporabniški avatar
simpa

Odgovor Napisal/-a simpa »

Živjo!

Kar se diskov in ploščic tiče, si že sam ugotovil. Kar se jermena tiče, pride do tega zaradi premalo vožnje. Ko avto stoji, je jermen dolgo časa v eni in isti poziciji. Ko se začneš voziti, ga v bistvu "precvikaš", ko ga premakneš iz tiste pozicije, saj zaradi dolgega stanja v eni in isti poziciji jermen ni več gibek.

Lep pozdrav,
Simpa
Uporabniški avatar
tinerine

Hvala za odgovor...vidim, da ima tudi nakup avta z malo km minuse...ali se vam zdi za redni servis z menjavo useh filtrov, olja, zadnjih komplet diskov s ploscicami in zunanjim jermenom, ter delo...use skupaj 500€ veliko?
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Ok cena je. Zadnji diski so dragi, ker so skupaj z ležaji.
Uporabniški avatar
tinerine

ja, sam diski so 220€...
Uporabniški avatar
simpa

Živjo!

Logično, da ima nakup rabljenega avta z malo prevoženimi kilometri minuse kot si že sam ugotovil. Sem na hitro preletel vse poste od začetka. Kupil si 5 let star avto s 50-55k km, torej na leto dobrih 10k km, torej na mesec cca. 800-900 km. Že za bencinski motor je to majhna kilometraža, za dizelskega pa še toliko bolj. Če se je lastnik recimo vozil vsak delovnik, je to 900km/20 dni/2 (pot tja in nazaj), torej 22,5 km. Če še računaš, da se je kaj vozilo tudi za vikende, praznike, dopust itd., je torej povprečna razdalja ob enem hladnem vžigu pod 20 km, kar pa je za dizelski motor zelo malo, sploh pozimi, če je avto stal zunaj. Ob tako majhni kilomtreži je tudi malo verjetno, da so se delale relacijske vožnje. Iz tega sledi, da je bil verjetno avto vožen na kratke razdalje, kar pa za sam motor in turbino seveda ni O.K., ker olje in gibljivi deli ne dosežejo svoje delovne temperature, pa se je motor že vgasnil. Tudi za vse vrteče se dele na splošno je dobro, da se redno vrtijo, kar pomeni, d ani dobro, da predolgo stojijo in ko se vrtijo, da se vrtijo dovolj dolgo, da se ogrejejo na delovno temperaturo. Tu je podobno kot pri človeku, kjer premalo gibanja škoduje. O preveč gibanja pri človeku pa tudi pri tehniki je težko govoriti, potrebno je pač redno vzdrževanje. Pri avtu je podobno.

Lep pozdrav,
Tomaž
Uporabniški avatar
tinerine

Vem, da ni dobro če avto preveč stoji. Razumem pa tudi, da je avto strošek pa če stoji ali pa če je v teku...to še ne pomeni, če se avto ni veliko vozil oz. da ima malo km da je avto zanič.
Uporabniški avatar
simpa

Živjo, Tinerine!

Narobe si me razumel, seveda ni avto zanič. Hotel sem samo povedati, da so vedno plusi in minusi in pa, da dizel za malo prevoženih km ni ekonomičen, ne pri nakupu, pa tudi ne ob uporabi.
Veliko srečnih, varnih in zadovoljnih km ti želim. Jaz vozim že 3. megana grandtour (1. 1.9 dci 223k km, 2. 1.9dci 143k km, 3. 1.6 dci 31k km še v uporabi) in zelo zadovoljen, nobenih resnih težav, razen kakih malenkosti.

Lep pozdrav,
Simpa
Uporabniški avatar
tehnoland

Odgovor Napisal/-a tehnoland »

Težava s(m)o slovenci, katerim je važno samo da je dizel pa čeprav se bo dnevno naredilo 10km in enkrat letno neka daljša tura. jaz delam dnevno med delovniki (včasih še kakšna sobota vmes) 30km na dan (oz. kak km manj) pa imam bencinarja in bom približno takšno kilometrino naredil na leto kot jo imaš ti če izračunamo ovprečno letno kilometrino pa me je strah kaj bo čas pokazal zaradi kratkih lokacij. na atmosferskih motorjih nisem imel problemov. upam da sedaj tudi ne bo ko imam turbo bencinarja.

tale ki je kupil novi avto bi še pred koncem leta 2013 moral imeti toliko kilometrov kot ob prodaji da bi se dizel že mogoče splačal.
Uporabniški avatar
tinerine

Simpa: povsem te razumem. Drugače pa hvala enako, naj ti dobro služi.

tehnoland: tudi tebe razumem, vendar sem že vseskozi na dizlu...mogoče je to izgovor, da nimam bencinarja, sam ne vem kako bi se navadil na bencinarja...zame je bencinar največji lenuh, razen če ima 150KM.
Uporabniški avatar
tilen86

Odgovor Napisal/-a tilen86 »

Za razna poliranja in ostale popravke priporocam fazer iz bitenj pri kranju. Bolj pedantnega in pikolovskega mojstra bos tezko nasel...
Uporabniški avatar
tinerine

tilen86 napisal/-a:Za razna poliranja in ostale popravke priporocam fazer iz bitenj pri kranju. Bolj pedantnega in pikolovskega mojstra bos tezko nasel...
Hvala usèeno, vendar mi je predalec, pa tudi proti gorenjski se bolj malo vozim.
Uporabniški avatar
tinerine

Pozdravljeni,

ali je imel že kdo podobno izkušnjo z meganom...ko vstavim kartico in vzgem avto se mi prižge lučka za ABS in potem ugasne...to se mi sicer ne zgodi vedno ko užgem avto? Mogoče kdo ve razlog?
Odgovori