Trese volan 100-120km/h

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
plavko61
Kraj: MB

Re: Trese volan 100-120km/h

Odgovor Napisal/-a plavko61 »

jasaZF napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam Laguno 3 2.0dci 4control. Imam originalne 17col feltne in 215/50 gume. Imam težavo in sicer zatrese mi volan ko spustim gas. Zatrese na hitro 5x-6x levo desno, ko spustim gas in neha. Trese mi tudi konstantno pri hitrosti nad 90km/h pa tja do nekje 130km/h.

Sem centriral platišča.

Prosim za pomoč.

Hvala in Lep pozdrav!
Lahko da maš bulaste gume.
To mora videti vulkanizer na mašini ko jih zavrti morajo plesat.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Še najnovejša štorija - z malo sreče bom v sredo ali četrtek menjal volansko letev na laguni 2. Vzrok - začelo je tresti, avto vleče na slabi cesti itd. Na tehničnem ne ugotovijo nič, ko sem pa nekoga posadil sukat vola levo desno, sem pa ugotovil da je hin letev. Vzrok za to je pa sploh banalen - ob menjavi zglobov je prejšnji lastnik (oz. njegov mehanik) očitno vrgel stran podložke - distančnike in posledično se je letev ob zavijanju do konca uničila. Opazil sem pa to ravno zaradi naključnega tresenja in se tudi zračnost čuti samo če je avto na tleh - takrat se ob obračanju volana čuti tudi na kolesu, na vzvodu/končniku pa še bolj.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pa je zračnost na letvi ali na notranjih končnikih? Pri obeh napakah je enaka zračnost. Samo pri pravilnem preverjanju se lahko loči zračnost notranjih končnikov ali volanske letve.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Notranji končniki so ok; sem jih preverjal in sem snel manšeto - takrat sem tudi videl da na spoju končnika in letve manjka distančnik - podložka. Vse drugo je ok, tako da je zračnost lahko edino v letvi. Da ne bo dvoma - notranji končniki so celo tako ok, da še vedno trdo tečejo oziroma ostanejo sami v vodoravnem položaju ko snamem končnik s pesta.
LP, Samojed
Odgovori