Pozdravljen!
Torej je tudi motorček izključen.... A je bil sajast in zapacan? Če je bil, je sigurno enako tudi okoli lopute.Sicer pa mi tudi ta opcija z okvarjenimi diodami ni več povsem za izključiti, čeprav o elektriki nimam ravno neki pojma, vem, da če so samo diode to ni nek strošek več bo vzel elektrikar, kot stanejo diode.
Poskusi še očistit loputo, če je blo zapacan, če ne bo bolš, bo pa res treba alternator razdret. Zdej me že res zanima kaj je vzrok, ker ta problem sem že parkrat rešil!
Renault Megane Coupe 1999 - Elektrika ?
Re: Renault Megane Coupe 1999 - Elektrika ?
Motorček je bil čist. Sem se spomnil da sem ga čistil slabo leto nazaj.. Takoj ko sem avto kupil sem ga očistil. Če je bil takrat zapackan pa ne vem več
Bom poskusil še to kot je predlagal Fan, bom poskusil drug akumulator, potem pa še očistim loputo.. Če ne bo pomagalo nič od tega, pa obisk avtoelektrikarja. Ali pa mogoče tester prej. Tester pokaže če je kaj narobe z alternatorjem ?
LP
LP
Stvar je taka: pripeljem se v sluzbo(BREZ TEZAV
)pustim avto teci v prostem teku, vzamem multimeter ter zacem meriti. Prizgane luci ter radio: 14.4. Vklopim smernik, dolge luci: 14.3, pritisnem se na bremzo, 14,2V. Sploh ni polnil nazaj na 14.4. Vceraj je pa bilo 14.7V ko nisem imel niti luci prizgane. Torej, alternator fuc ali je lahko kaj drugega ?
Bom doma se 1x poskusil tocno tako kot je Fan napisal, pa bom videl kaj bo takrat rekel.
LP
Bom doma se 1x poskusil tocno tako kot je Fan napisal, pa bom videl kaj bo takrat rekel.
LP
Žice ki grejo na alternator odklopi in prižgi avto pa boš takoj videl.windrop napisal/-a:Kako pa lahko preverim da je 100% alternator kriv ?
Aja pa še to, ko je motor pod čokom, oz. ko avto ni segret, tega problema ni. Ko obrati padejo pod 900-1000 obratov, takrat se zabava začne 
Preglej še cevke ki jih je kr nekaj,da ni katera preperela, ker to bi tud lahk bil vzrok in če ni to in pa če ni napaka ni na alternatorju bo edina možnost tester, ker drugač lahk pol motorja zamenjaš, da najdeš vzrok,ki tiči morda ravno v računalniku!
L.p.
L.p.
Spet jaz po dolgem času
Sem preveril cevke in so vse ok. Sem vceraj še enkrat premeril alternator.. Brez luci pod 14.3, z lucmi pod 14.2, z lucmi ter bremzo pod 14.1... In na koncu se vkljucim ventilacijo, smernike, dolge luči in pade pod 14.. okrog 13.8 in ne polni nazaj.. Sem meril vsako napetost po okrog 5 sekund. Nisem nek avtoelektričar, ampak nebi moral alternator polniti nazaj na neko določeno vrednost(okrog 14.4V) ne glede na porabnike?
LP
LP