Laguna 2 - par težav
Re: Laguna 2 - par težav
Aha, potem je verjetno rezerva. Mogoče za zvočni signal v primeru prostoročne kartice ali kaj podobnega.
LP, Samojed
Lahko da je rezerva ker imam prostoročno kartico pa je očitno zvezano drugače - verjetno si mislil za hupo?
lp
lp
Potem bo pa za kaj tretjega
Senzor odprte haube mogoče, ker je ravno na primerni lokaciji 
LP, Samojed
Bi blo zelo pametno ker sem se enkrat peljal z odprto v LJ in po avtocesti - sem videl šele v tunelih ko se je svetloba od luči tako čudno odbijalaSamojed napisal/-a:Potem bo pa za kaj tretjegaSenzor odprte haube mogoče, ker je ravno na primerni lokaciji
A na meet prideš ta vikend?
lp
Ne, ne pridem. V bistvu še na nobenem nisem bil, trenutno pa ni ne časa ne denarja, pa še hči ima rojstni dan itd. Mogoče pa kdaj pridem. Zdaj ko sem zamenjal avto veliko sprašujem in vohljam, ker iščem kaj se še da poštimat doma, da bo avto v čim boljšem stanju. 19-ko sem imel v malem prstu, pri laguni se pa še malo lovim.
Ugotoviti moram npr kaj mi ropota pri kolesu, če grem čez male luknje ali po makadamu, sploh če volan zavit v levo. Končniki so ok, vzvod stabilizatorja tudi, ampak mi ne da miru - enkrat bom že uganil, če ne bo šlo drugače bom pa razkopal celo obeso.
Ugotoviti moram npr kaj mi ropota pri kolesu, če grem čez male luknje ali po makadamu, sploh če volan zavit v levo. Končniki so ok, vzvod stabilizatorja tudi, ampak mi ne da miru - enkrat bom že uganil, če ne bo šlo drugače bom pa razkopal celo obeso.
LP, Samojed
Počena vzmet? mogoče fuč amortizer.
Najbolj sumim amortizer. Je to pogos pojav pri lagunah? Bom enkrat potegnil vse skupaj narazen pa ni hudič da kaj ne pogruntam.
Next problem - zadnje zavore. Ročna ne prime ama nič. Sicer sem že pogruntal da je nekdo prej bil pameten in našponal zajlo. Zdaj sem malo poštimal stvari, upam da se uteče in da bo ok. Če ne bo - je že kdo menjal zajle? Hudič ima 3/4 zajle skrite in ne vem koliko je težav z menjavo. Sicer upam da bo mazanje pomagalo
Next problem - zadnje zavore. Ročna ne prime ama nič. Sicer sem že pogruntal da je nekdo prej bil pameten in našponal zajlo. Zdaj sem malo poštimal stvari, upam da se uteče in da bo ok. Če ne bo - je že kdo menjal zajle? Hudič ima 3/4 zajle skrite in ne vem koliko je težav z menjavo. Sicer upam da bo mazanje pomagalo
LP, Samojed
To je reno, vse rjavo in poddimenzionirano.
Kako da nisi vzel 1.6. 16v?
Zajlo probaj če se kje zatika.
Kako da nisi vzel 1.6. 16v?
Zajlo probaj če se kje zatika.
Bi vzel, pa so vse, ki sem jih šel gledat, bile tako zmahane da bog pomagaj. 1,6 motor poznam in je bp, kolikor sem izvedel pa tudi z 1,8 ni hujših težav, le več traparij je na njemu. Zajlo sem pa že drmal in verjetno bom čez vikend (pa ne ta
) zadevo razstavil na prafaktorje, vse namazal, naštelal in sestavil. Drugače sem pa že nekaj časa imel v mislih laguno 2, ker ne rjavi. Meni je 19-ko rja uničla, zadnja napaka je bila samo kaplja čez rob, ker je bil karoserijsko avto preslab za na cesto. Je pa to bil reno, kjer so mu 18 let in pol šipe delal bp, brez menjav zajle in klinčevih plastik, ki je vžigal bp in delal sploh brez problema. Če bi ta avto bil pocinkan bi ga verjetno vozil tudi ko bi bil 30 let star.
Zdaj sem kjer sem, sem pa natančen - avto sem kupil in ker ga imam namen imet ima da dela. Kar je sumljivega, moram preštudirat, zato pa po dolgem času precej pišem na forum. Sicer pa hvala fantje za pomoč in nasvete!
Zdaj sem kjer sem, sem pa natančen - avto sem kupil in ker ga imam namen imet ima da dela. Kar je sumljivega, moram preštudirat, zato pa po dolgem času precej pišem na forum. Sicer pa hvala fantje za pomoč in nasvete!
LP, Samojed
Škoda ker nisi na letel na bolj ohranjeno.
Ne vem ali sem se nat..il ali ne, ampak od vseh ogledanih je bil avto daleč najbolj ohranjen vizuelno, z opravljenimi servisi, menjanimi jermeni, napolnjeno klimo. Napake ki so, so pa takšne, ki se 95% lastnikov po domače rečeno jeb..jo. Sam pa nisem tak in hočem zadeve počasi poštimat. Stara kripa ki sem jo dal na razgradnjo, bi verjetno še isti dan naredila tehničnega. Ni bilo lučke, ki ne bi svetila in ni bilo končnika/zgloba, ki bi imel luft. Tu je pa tako, da glavne stvari so v redu, obrobne pa ne in s temi se bom počasi zezal. Da pa pričakuješ da bo pri 11 let starem avtu vse bp, je pa utopija ali pa se prodaja za dvojno vsoto. To je bilo vse kar sem si lahko ob novi hiši in dveh otrocih privoščil, zdaj bom pa počasi štimal.
Ena hecna - ko sem leta 2000 kupil 19-ko je npr ravno tako štekala zajla na enem od zadnjih koles. Zadevo sem razdrl do te mere da sem zajlo lahko dobro namazal in pred 14 dnevi (po cca 12 letih) je bila gor še ista zajla in migala je bp. Tu gre po mojem za šalabajzerstvo tistega, ki je karkoli šraufal na posameznem avtu. Sam nisem nikoli menjal paken ali ploščic, brez da bi namazal zajlo in vodila. Tega pa ne naredi noben servis niti garažni mehanik. Niti vijakov za feltno nihče ne namaže, zategne jih pa s pištolo. Pa odtegni tak vijak na cesti s tistim mini ključem iz prtljažnika.
Skratka, avto ni rjav, upam da se na motorju ne pokaže kaj hujšega, ostalim težavam bom pa počasi prišel do dna, upam da tudi s pomočjo foruma
Ena hecna - ko sem leta 2000 kupil 19-ko je npr ravno tako štekala zajla na enem od zadnjih koles. Zadevo sem razdrl do te mere da sem zajlo lahko dobro namazal in pred 14 dnevi (po cca 12 letih) je bila gor še ista zajla in migala je bp. Tu gre po mojem za šalabajzerstvo tistega, ki je karkoli šraufal na posameznem avtu. Sam nisem nikoli menjal paken ali ploščic, brez da bi namazal zajlo in vodila. Tega pa ne naredi noben servis niti garažni mehanik. Niti vijakov za feltno nihče ne namaže, zategne jih pa s pištolo. Pa odtegni tak vijak na cesti s tistim mini ključem iz prtljažnika.
Skratka, avto ni rjav, upam da se na motorju ne pokaže kaj hujšega, ostalim težavam bom pa počasi prišel do dna, upam da tudi s pomočjo foruma
LP, Samojed
Pri 220k (avto star 8 let) menjal vse 4, od tega samo ena še ni bila počena.Najbolj sumim amortizer. Je to pogos pojav pri lagunah? Bom enkrat potegnil vse skupaj narazen pa ni hudič da kaj ne pogruntam.
Vzmet je v redu, sumim amortizer. Ni panike, enkrat bom že pogruntal.
Ker bi pa rad razdrl dušilno loputom, me zanima kje dobiti nova O tesnila in če kdo ve tudi približen strošek.
Ker bi pa rad razdrl dušilno loputom, me zanima kje dobiti nova O tesnila in če kdo ve tudi približen strošek.
LP, Samojed
@Samojed - upam samo da se ti ne začnejo težave okrog famozne Lagunine lopute, ker mene je zadevšna tok izživcirala, da sem jo za drobiž nagnal od bajte. Pogrešam pa Laguno kar se udobja tiče, priznam. 
Lopute?JožaGulikoža napisal/-a:@Samojed - upam samo da se ti ne začnejo težave okrog famozne Lagunine lopute, ker mene je zadevšna tok izživcirala, da sem jo za drobiž nagnal od bajte. Pogrešam pa Laguno kar se udobja tiče, priznam.