Megane 2 Nastavitve optike
Re: Megane 2 Nastavitve optike
Na tak način lahko tud jst optiko delam. Za 30+€ spustit zrak iz desne gume - easy money. Pa tud rezultati so vidni. Sam to je isto k da se greš u vrtec z otroci skrivat, pa daš roko čez oči in rečeš MENE NI! Zdej če si mona boš tko pustu, pa se vozu naravnost, pa hmal kupu novo gumo... Sam to ni to. Ker novo gumo bo vulkanizer na polno nafutrou in bo spet vleklo po svoje...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Večina voznikov vozi leve ovinke bolj na trdo kot desne, ker bolje vidi in sedi na levi. To sčasoma zaradi pospeševanja bolj obrabi levo gumo in zato rado zaradi manjšega oboda vleče v levo. Gume se levo-desno ne menjajo zaradi raztegovanja karkase. Drugače pa je vzrok vleke lahko tudi optika in to kolesa ZADAJ. Sprednja prema je samocentrirna zaradi pluženja in tega ne počne. Krivi so pa lahko različni previsi spredaj ali kakšna druga geometrična napaka. Tako menjava notranjega končnika na volanu ne pomaga pri vlečenju, pomaga pa pri manjši obrabi prvega para gum, ker je kot pluženja stabilnejši.
In kaj storiš ko je geometrija na zadnji premi iz toleranc, razen selenov pa nimaš kaj popravljati oz. nastavljati? Nova prema pa ni baš 100€...joztom napisal/-a:Večina voznikov vozi leve ovinke bolj na trdo kot desne, ker bolje vidi in sedi na levi. To sčasoma zaradi pospeševanja bolj obrabi levo gumo in zato rado zaradi manjšega oboda vleče v levo. Gume se levo-desno ne menjajo zaradi raztegovanja karkase. Drugače pa je vzrok vleke lahko tudi optika in to kolesa ZADAJ. Sprednja prema je samocentrirna zaradi pluženja in tega ne počne. Krivi so pa lahko različni previsi spredaj ali kakšna druga geometrična napaka. Tako menjava notranjega končnika na volanu ne pomaga pri vlečenju, pomaga pa pri manjši obrabi prvega para gum, ker je kot pluženja stabilnejši.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Sej problem je v tem, da tud nova ni u nulo in renoji malo na splošno dokaj mehke mostove. Eni to rešujejo s konusnimi ploščicami, podložkami pod vijaki,...kaj je varno in za koga cenovno sprejemljivo je pa drugo.
Spredaj se pa naklon da nastavit če povrtaš zgornje luknje na amortizerju, ceneje od tega ne gre.
Spredaj se pa naklon da nastavit če povrtaš zgornje luknje na amortizerju, ceneje od tega ne gre.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Sam opažam tud da mi megana mal v levo vleče. Vendar mi ni tako moteče.
Bolj me moti da mi volan trese pri 110km/h, če bremzam pri 110 pa še malenkost bolj.
A je lahko to kaj povezano?
Menjal sem že felne, in bil 4 krat na optiki. gume nove Premiumcontact5.
Bolj me moti da mi volan trese pri 110km/h, če bremzam pri 110 pa še malenkost bolj.
Osebno sem imel primer ko je z novimi gumami začel vleči v stran kljub 2x optiki. Kakšne pa so feltne ko jih zavrtiš na centrirki? Ima podvozje kakšen luft in kakšni so diski? Tresenje z optiko najverjetneje ni povezano.plavko61 napisal/-a:Sam opažam tud da mi megana mal v levo vleče. Vendar mi ni tako moteče.
RenaultSport
Odkar sem zamenjal levi zglob na prvih vilicah, se opazi da ga mnogo manj vleče v levo, tako da je to tudi posledica manjših zračnosti na podvozju.
Da pa trese, bi še enkrat vse gume in feltne dobro pregledu, če so ravne in dobro centrirane ter poskusil še z kakšni kompletom, za ketere zagotovo veš, da so ravne in centrirane. Potem je potrebno pregledati za kakršno koli zračnost na podvozju, ker sem nekje bral da je lahko tudi to posledica tresenja, ter seveda pogledati diske, če so ravni in dobro montirani, še sploh, če so novi in morda niso dobro montirani, ter seveda, lahko da so zvite peste, oziroma je potrebno pregledati vse vrtljive dele na vozilu.
Sam sem imel primer, ko mi je mehanih prvi ležaj menjal in mi je ob montaži polosovino premalo zategnil na pesto, al nevem kako mu je to ratal,.. ko sem avto dvignil je celo kolo za centimeter "šlagalo" tako da sem potem polosovino na pesto dobro zategnil in je bilo ok.
Da pa trese, bi še enkrat vse gume in feltne dobro pregledu, če so ravne in dobro centrirane ter poskusil še z kakšni kompletom, za ketere zagotovo veš, da so ravne in centrirane. Potem je potrebno pregledati za kakršno koli zračnost na podvozju, ker sem nekje bral da je lahko tudi to posledica tresenja, ter seveda pogledati diske, če so ravni in dobro montirani, še sploh, če so novi in morda niso dobro montirani, ter seveda, lahko da so zvite peste, oziroma je potrebno pregledati vse vrtljive dele na vozilu.
Sam sem imel primer, ko mi je mehanih prvi ležaj menjal in mi je ob montaži polosovino premalo zategnil na pesto, al nevem kako mu je to ratal,.. ko sem avto dvignil je celo kolo za centimeter "šlagalo" tako da sem potem polosovino na pesto dobro zategnil in je bilo ok.
Citroen Saxo, 1.1, letnik 2002, celih 44kW, prodan 2009 v Moldavijo
Renault Megane 2, 1.9 dci, letnik 2006, Dynamik, 96kW
Renault Laguna Initiale Parise 2.0 173, 2014
Pri hiši še:
Renault scenic 1, 1.6 16V, letnik 2003, Expression, 79kW
Renault clio 3, 1.2 16V TCE, letnik 2008, 74kW
Tudi črna ovca daje toplo volno;)
Renault Megane 2, 1.9 dci, letnik 2006, Dynamik, 96kW
Renault Laguna Initiale Parise 2.0 173, 2014
Pri hiši še:
Renault scenic 1, 1.6 16V, letnik 2003, Expression, 79kW
Renault clio 3, 1.2 16V TCE, letnik 2008, 74kW
Tudi črna ovca daje toplo volno;)
Tako uničiš ležaj, če je losanozors napisal/-a:...
RenaultSport
Se čist strinjam, tud jz sm mel podoben primer.zors napisal/-a:Odkar sem zamenjal levi zglob na prvih vilicah, se opazi da ga mnogo manj vleče v levo, tako da je to tudi posledica manjših zračnosti na podvozju.
lp vsem x)
Junija sem kupil nove gume continental premiumcontact 5.plavko61 napisal/-a:Sam opažam tud da mi megana mal v levo vleče. Vendar mi ni tako moteče.
Do sedaj sem naredil 14000km.
Zadnje gume se mi obrabljajo malo bolj na zunanjem robu.
Razlika je 1mm, mogoče več.
Če pogledam so vse gume, se mi zdi prva leva še najboljša,
ostale tri se obrabljajo malo bolj na zunajem robu.
A imajo ti megani kakšne težave pri zadnjih gumah?
Ali je to kaj povezano z tresenjem volana?
Končno šel na optiko, pravi moram najprej menjat puše in špone, da mi zaradi tega trese.
Glede žretja zadnjih gum, po zunanjem robu, se ne da nič nastavit???
Nekak zadnjo levo nabolj nese.
A se še da kaj nerest?
---------------
Megane berline
Glede žretja zadnjih gum, po zunanjem robu, se ne da nič nastavit???
Nekak zadnjo levo nabolj nese.
A se še da kaj nerest?
---------------
Megane berline
spredaj odpreti stek, zadaj verjetno nic, tresenje, kolesa verjetno, najprej menjaj za en ok komplet(zimske,prijatelj,...) in poskusi.
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
Ta vikend tak moram dati zimke gume gor.
Sem se pogovarjal z enim renault mehanikom, pa mi je rekel da so imeli nekateri megani2 od 2002-2006 zvite zadnje moste in so jih menjali pod reklamacijo.
Torej če bo vse odpovedlo moram najdit en most od megana 2007>. Koliko me te lahko stane rabljen most?
Sem se pogovarjal z enim renault mehanikom, pa mi je rekel da so imeli nekateri megani2 od 2002-2006 zvite zadnje moste in so jih menjali pod reklamacijo.
Torej če bo vse odpovedlo moram najdit en most od megana 2007>. Koliko me te lahko stane rabljen most?
Vse se da, čeprav je statično. Nekateri to izvedejo s podložkami zadaj za gredjo pesta v potrebni smeri na kolesu. Drugi, ki imajo mizo in kojna, to potegnejo na pravo mero s hidravliko. Mora biti pa ta prav klepar, ne aberveznik. Problem je kako prav računati, ker tudi za najmanjšo malenkost je potrebno s fajlklobnami zapeti podvozje na mizo in izvesti meritve.