Poliranje and stuff by Obi

Vse o videzu avtomobila
obi
Kraj: medvoški štajerc

Re: Poliranje and stuff by Obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Še en dan še en avto (ja se jih kr nabere)
Tokrat,....... ne ni clio :D
Kia Sephia L2000
Začetno stanje luči zelo bogo, vsaj glavnih luči, dočim dolge leče so bile relativno vredu.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

po obdelavi
Slika
Slika
Slika
Slika

Obnova luči je potekala po dokaj standardnem postopku edino, kar sem poizkusil nove brusne pade ki so bili vredni vsakega centa.
Luči so na sebi imele dobro vidno zbledelost in pa kar nekaj težkih - globokih risov katere je bilo treba spraviti vstran z nižjo granulacijo katero uporabljam ponavadi kot začetno. Po brušenju je sledilo poliranje in končni rezultat je viden na slikah.
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

luči ti fino laufajo.
se boš kej letu še laka?
že kr mal prčakujem slikce prej/potem, ker zmeri tko lepo dokumentiraš vse :)
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Hja dokumentirat mora človk zarad reklamacij :D (šala)
Glede poliranja pleha se že orng razmišlja, samo še čakam določene elemente in pa lepše vreme, pa malo več prostega časa, ker že luči mi včas vzamejo preveč cajta. Sej veš če hočeš orng narest traja neki cajta. Bo bo tud pleh, če ne prej poleti.
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Zopet sobota zopet nov kandidat. Tokrat DAS auto. Pasat L2002. Začetno stanje je bilo ubi bože slabo. Po tretmaju pa je rezultat več kot odličen.
Edina napakica je na sovoznikovi luči kjer je nekaj nepravilnost že v štartu in če bi hotel zadevo spraviti ven bi po moje prišel preko :D kar pa ni ravno efektivno.

Začetno stanje
SlikaSlika

Voznikova stran Before / After
SlikaSlika

Sovoznikova stran Before / After
SlikaSlika

Ena od predaj Before / After
SlikaSlika

Pa še dve slikci od spredaj od blizu
SlikaSlika

Postopek:
Začetek na roko ker je bila hitrost mašine prevelika in ni bilo željenega efekta (smo mal mišice delal :D). Potem da dokaj straightforward postopek do končnega efekta. Po brušenju je sledilo poliranje rezultat pa je viden na slikah.
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Če prav razumem: brusiš z manjšo granulacijo proti višji dokler ni cela luč "mlečna" (se znebiš vseh prask,...) in nato le še spoliraš?
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Emmm sej je že nekajkrat posotpek napisan. Načeloma začneš z nižjo granulacijo in postopoma napreduješ proti višji, kako dolgo se zadržiš na posamezni stopnji je odvisno kako dobro si naredil stopnjo pred naslednjo in tako naprej.
Mlečna je luč ko začneš z najbolj grobo granulacijo in potem to mlečnost spravljaš ven z bolj fino granulacijo.
Poliranje je pika na I ker pač ni ravno smotrno z več kot 4000 šmirglom po površini drgnit ker z polir pasto lepše narediš.... Na koncu je vse odvisno kolk si "smotan" in kolk se ti da v potankosti spuščat. Men se da vedno :D
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

svaka čast, sploh ko vem, kok je te luči od pasata zaj***n zrihtat ;)

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Hvala.
Mnja robovi so *****, druga še gre nekako.
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Nova sobota nov avto.
Tokrat skoraj res. Tokrat v obdelavi bavarc BMW X5 mislim da L2005.

Začetno stanje

Slika
Slika

Slike before/after
Voznikova stran
Slika
Slika

Slika
Slika

Sovoznikova stran
Slika
Slika

Slika
Slika

pa še dve od spredaj(na žalsost before nimam)
Slika
Slika

Ker pa je imel lastnik avtomobila pripombe tudi glede zadnjih luči sem napadel tudi te. Na žalost imam samo končne rezultate. Poškodbe niso bile tako globoke zato je bil postopek veliko lažji.

Slika
Slika
Slika
Slika

Prednje luči so bile na prvi pogled prav vredu samo na vrhih luči je začel pokati lak kar pa je izgledalo khmmm zelo grdo(na slikah se ne vidi tako kot je v resnici slabo zgledal).
Postopek obnove sem pri tem avtu izpilil do potankosti zato so tudi končni rezultati fenomenalni čeprav se po slikah ne vidi vse. Na koncu poliranja je celo bilo ugotovljeno, da je voznikova luč malo umazana še od znotraj kar se malo celo vidi na slikah.
Obnova je potekala po postopku najprej zbrusi nato poliraj dokler ne zgine večina risov. Rezultati so vidni na slikah.
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Lepo ti to rihtaš! :)
Da ne odpiram nove teme, bom zastavil kar tukaj vprašanje;
A ima kdo izkušnje, koliko časa ostane sijaj?
Jaz sem si spoliral zadnje luči, pa so pol leta po poliranju postale ponovno rumene. :?
Je boljša metoda poliranje, ali brušenje in ponovno lakiranje?
Slika
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Načeloma ostane kako leto, odvisno kok pogosto hodiš v avtopralnico in pa kok izpostavljaš luči soncu (ala parking doma, sonce tolče direkt na luči). Dobr je tisto rumeno, nagravžno zadevo vstran zbrusit, ker če sam poliraš ne narediš skor nič in šele nato dobro spolirat.
Uporabniški avatar
dzafo

Odgovor Napisal/-a dzafo »

Mene zanima če so te zadeve za poliranje dosegljive vse v eni trgovini? Pa če mi prosim "Obi" ali pa kak drug ko se na to spozna samo napiše kratek seznamček zadev, ki se morajo kupiti, pa kje bi se to lahko dobilo? ( Sem iz Lj )

In seveda tuki prilagam 2 sliki, pa me zanima če je to to kar se polira, oziroma če bo šlo dol to kar je na sliki vidno: (slike sem namerno pustil zelo velike, da se lahko lepo vidi "umazanija" )
Slika
Slika
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Tole bi šlo ven komot. Lahko ti pa povem da te pride ves material ravno tolk, če še ne malček več kot pa bi na koncu meni dal za obnovo, s tem da se nebi v tem primeru nič matral. Če pa še vedno hočeš sam narest pa je hitr spisek materiala:
Različne granulacije brusnega papirja od P500 do P3000 najnižja je odvisna od tega kako dejansko so luči uničene oz zbledele (1 plata brusnega papirja pride okol 1€) najmanj dva tipa polirnih gobic (vsaka pride cca 6€) in pa vsaj ena polirna pasta za zaključek (taka bolj srednje dobra je cca 15 €).
Na kratko povedano. Če hočeš se lahko dobiva nekje v LJ in ti svetujem na brzino.... Kaj več pa preko ZS.
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Nov dan nov avto.
Spet!! Renault Clio L2000 luči pa rumene namesto prozorne. Postopek - malo mi je žal da sem začel z višjo granulacijo kar se je izkazalo za napačno saj so bile luči res boge in z višjo granulacijo je tako trajalo dlje. Preostali del postopka pa dokaj podoben tistemu katerega uporabim vedno. Pri polirajnu sem prcvič uporabil mezerna belo polirno gobico in moram priznati je vredna vsakega centka. :) Končni rezultat pa viden na slikah spodaj
Before | After
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
iRenault