CLIO 1.5 dci - PORABA
No moj Megane Grandtour 1,6 16V pa kuri 7,2 po izracunih, po racunalniku pa 7,3, kar se mi ne zdi veliko glede na to da imam v sluzbo 5km cez mesto, pa nazaj tudi, pa se kaka daljsa relacija kdaj zraven
. Bo pa konec meseca star 2 meseca, to se pravi skoraj nov. Zadnji tank sem nafilal 100 oktanca da vidim, ce bo kaj razlike 
Ce vozs normalno je res 8-9L mestne kr dost, ker men pije 1.6isto, pa ga vec al mn tisim.drmocar napisal/-a:jest mam pa 1.4 16V pa mi kur po mestu 8-9l relacija pa ce vozm cist po jajcih, se prav 110 do 120 6,5l drgac pa tud cez 7,5 ce ga mal pohodm. K sm su na morje na Brac mi je kuru 6,5l pa sm se vozu k po jajcih 110 km/h. Men se zdi to noro velik za taksno majhno masino.
Potem dosti laze. Pri mojem dci 100 pa niha od 0.1-0.3. Ponavadi opazi, da potem vec natankam, kot pise da je avto porabilCapyka napisal/-a:Evo,
clio 1.5 dci 82 = 4,1 - 4,7 l/100 km. Ga pa vozim z ljubeznijo (beri: brez tezko noge...)![]()
Je pa tocno tako kot je ze eden prej napisal - board computer laze za 0,5 l - kaze manj kot dejansko.
gume 185/? - se en spomnem/15.
lp Dejan
clio 1.6 16V
mesto & obvoznica: 7,9 glede na BC; 8,1 glede na izracun (tankal sem "s kupckom"
)
relacija 6,4 glede na BC (ljubljana - otok krk -ljubljana - otok krk - ljubljana)
vedno vozim v zavetrju, ksne 120km/h (AC). sparam z gorivom ko norc. prej k sm meu se kes sm ga tisu oz. vozu velik hitrej, pa mi je po mestu 11 zru, relacije pa 8-9.
mesto & obvoznica: 7,9 glede na BC; 8,1 glede na izracun (tankal sem "s kupckom"
relacija 6,4 glede na BC (ljubljana - otok krk -ljubljana - otok krk - ljubljana)
vedno vozim v zavetrju, ksne 120km/h (AC). sparam z gorivom ko norc. prej k sm meu se kes sm ga tisu oz. vozu velik hitrej, pa mi je po mestu 11 zru, relacije pa 8-9.
?†it ... spet mam prav!
Jaz po novem tankam samo na Agip-u in ce je sila na OMV-ju, petrosa se nakako izogibam, ko sem slisal ze tok zgodbic, da me je groza.
Ne bom trdil, da se opazil neke blazne razlike pri porabi in pri samem delovanju, poraba se je za mestno voznjo nekako umirila nekje okoli 5.6-6L, kar mislim da bom prezivel.
LP
I.
Ne bom trdil, da se opazil neke blazne razlike pri porabi in pri samem delovanju, poraba se je za mestno voznjo nekako umirila nekje okoli 5.6-6L, kar mislim da bom prezivel.
LP
I.