Clio 1.2 8V Authen. - (Veliki servis & Strešno okno Pomoč?)

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Re: Clio 1.2 8V Authentique - l.01

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Nisem prepričan, mislm da so samo z čepi pritrjene - drgače pa Google (skor) vse ve, sploh če v angleščini/francoščini pišeš :)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
David99
Kraj: Topolšica

Odgovor Napisal/-a David99 »

iRenault napisal/-a:Nisem prepričan, mislm da so samo z čepi pritrjene - drgače pa Google (skor) vse ve, sploh če v angleščini/francoščini pišeš :)
Potem bi mogle it lepo dol brez da bi se kaj polomlo? :)
Uporabniški avatar
David99

A je že mogoče kdo kdaj menjal žarnice v predelu za ventilacijo? Zanima me kaj vse je treba odstranit da se dobi dol pokrov od ventilacije, ali pa če je že kje predstavljeno pa bi lahko kdo zalepu link sm :)

Hvala
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Meni pokrova pri tašči ni uspelo spraviti dol. Snel sem tisto podolgovato plastiko okrog menjalnika in spodaj,kjer je pepelnik in pdalček. Pol pa prideš iz enega nemogočega ležečega položaja iz sovoznikove strani z desno roko do žarnic pri vozniku in potem obratno: od voznika z levo roko na desno stran (pri sovozniku). Edino na tak način mi je uspelo pod taprav kot dobit roko in prste, da sem dosegel žarnice. Malo še premikaj gumbe ventilacije, ker so zadaj zalje, ki ti na določeni poziciji ovirajo dostop.
Uporabniški avatar
David99

Kje se da dobiti ta klubska nalepka katero ima večina? :)
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

use se da sam če se če
Uporabniški avatar
David99

Danes je tak lep sončen dan da smo se spravli mal v notranjost cliota :) kot že rečeno je bilo treba zamenjat žarnice v predelu za nastavljanje ventilacije...mi je pa uspelo dobit cel pokriv dol, da so se potem žarnice lažje zamenjale, sestavljanje nazaj pa je blo mal težje :D tako da če se bo kdo odločal za menjavo žarnic mu tega nepriporočam ker je slabo za živce :P

Prva izbira so ble žarnice v hladno beli barvi, ampak sem zamenjo na koncu za modre :)
Slika

Slika

Odstrano sm tudi oranžno plastiko na notranji strani stikal, da bo pršla modra do efekta, treba je sam dobit neko tanko modro plastiko da se zreže vn tk kot ta da se svetloba bolš razporedi :)

Slika
Slika

Sestavljeno nazaj :)

Slika

Mal smo polepšali še prtlažnik :)

Slika
Slika

Žarnica v cigaretniku je tudi pregorela tako da sem še to zamenjal :)

Slika

Nato pa še en majhen update, letvice v notranjosti v črni barvi :)

Slika
Slika

Slika

Čez kak teden sledi podalšanje zavarovanja in registracije, nato pa letne gume in pa ene lite felgne :) ko bo prišlo do tega pa seveda sledijo tudi slike :D
Uporabniški avatar
David99

Dans sm nabavu ta Tesa dvoslojni lepilni trak, da odstranim okvirje tablic, pa me zanima kolk ste kej zadovolni znjim, če drži dost dobro da nebi slučajn spustlo pa bom brez tablice? :D
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Bolj boš mel problem če boš kdaj hotu tablice dol dobit. Ta hudič drži ko... hudič :D
Slika
Uporabniški avatar
David99

Cefizelj napisal/-a:Bolj boš mel problem če boš kdaj hotu tablice dol dobit. Ta hudič drži ko... hudič :D
Za to se nesekiram, če bo drugi lastnik hotel menjat tablice se bo on soočil s tem, sicer pa dol potrgat še nikol ni biu problem :D važn da si povedu da drži, jutri se lotim lepljenja :D
Uporabniški avatar
David99

Da se spet malo oglasim :D

Pred dobrim tednom je cliota doživel velik servis + menjava disk ploščic in pakn :) Je pa tudi prestal vožnjo na morje (700km) po avtocesti in morm priznat da sm zelo zadovoln :D max hitrost je bila 160kmh z zimskimi gumami, ampak se mi zdi da bi šlo še kaj več :)

Naslednji projekt je pa šibedah (strešno okno). Nebi rad karkoli kompliciral z raznorazno elektroniko, hočem čisto preprosto okno z ročnim odpiranjem. Zdej pa rabim vaše predloge kje bi lahko to kupil da je kvalitetno in pa kje to vgraditi, da ne bo kakšne poplave v avtu :D Zasledil sem da velik ljudi deva vgrajevati podjetju webasto? Kaj menite?

Hvala in lp.
Odgovori