Zadnji most laguna 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
kisli

Re: Zadnji most laguna 2

Odgovor Napisal/-a kisli »

upam, da se je prej znebim :DD, smo pa zadevo porihtal z doma narejenim orodjem za vem potegnt in nazaj noter "vdjat":D, ni bilo treba nič cevk za zavore dol devat sam most spustiš za 10 cm dol pa mal nazaj in delaš komot
Uporabniški avatar
Matejkec
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Matejkec »

Pozdravljeni!

Danes sem opazil oz. slišal top udarec v zadnjem delu avta. Ko pridem domov na hitro pregledam podvozje in vidim, da je zadnja sovoznikova puša na mostu zanič.
Tisti, ki ste to že menjali bi prosil za nasvet kako se to zamenja. Je potrebno prešati ali se kar tako zamenja brez problema?
Mogoče kdo ve cene originalnih puš ter kje se jih dobi. Neoriginalne so cca 25€ pri Avto Roma. So to že vredu puše ali vseeno predlagate originalne?
Če je kdo pripravljen to zamenjati na mojem avtu, me lahko kontaktira. :)
Renault Laguna 2006, 188xxxkm, 1.9dCi 96kW, limuzina :)
Lep pozdrav :)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Jebanja je precej, če nimaš dvigala, ker je treba demontirati cel most. Jaz rad šraufam pa sem dal to delati k mehaniku.

Original naj bi bile edine, ki vsaj kaj zdržijo. Sam sem dal ponaredek, mislim, da Bilstein. Pri Astilbi so rekli, da zgledajo presenetljivo ok. Za enkrat so noter cca 12k km, hrupa še nobenega.
Uporabniški avatar
Matejkec

Dvigalo mi je najmanjši problem. Samo nebi rad dol dajal cel most, ker moraš zraven odšraufat še veliko drugih stvari.
Kje si pa kupil Bilstein puše? Glede na to da so od Bilsteina, bi mogle bit kar dobre. Ali pač :)
So že naredil strongflexe za naše renolte? :D :D
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Fora je menda tako, da je rabiš dajat mosta dol, če imaš pravo orodje za prešanje ven/noter, drugače pa moreš dat most dol in na polno s kladivom, če bo hotelo iti. ;)

Puše sem vzel pri Herkulesu. Mislim, da varianta Powerflex puš žal ni.
Uporabniški avatar
Matejkec

Evo sem se že zmenil za menjavo puš. :D
Puše sem kupil original pri Malgaju za 65€ z garancijo 1 leto. Kopije so pri Avto Roma 50€.
Mislim, da je boljše 15€ več za originalne, kot pa da jih čez nekaj mesecev spet menjam na svoje stroške :D :)
Menjal bom pa prav tako pri Malgaju. Cena menjave je fiksna in bo 65,xx€. Tudi tukaj je garancije eno leto.
Pri privatniku bi pa prišlo 50€. Seveda brez računa. :)
mate99

Odgovor Napisal/-a mate99 »

Pozdrav vsem!!

Imam samo vprašanje glede izkušnje s popravilom pri podjetju Vargaland iz Vrhnike.
Kakšne so vaše izkušnje z njihovimi storitvami in ali ste bili zadovoljni??

Hvala za odgovore, ker moram menjati puše na zadnjem mostu in me zaradi tega zanima, če se mi splača se zapeljati k njim in opraviti to zadevo.
Ceno in čas sem že izvedel zdaj me samo še zanima, kakšne so bile izkušnje po opravljenem popravilu pri njih.

Hvala že v naprej za vse informacije.
Če pa mogoče kdo ve za dobrega in ugodnega mehanika ki bi naredil menjavo puš na zadnjem mostu tu pri nas na Dolenskem v okolici Nm pa tudi lahko sporoči :)!!

L.P. mate99
Odgovori