olje za avto

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Tudi sam se z zgornjim (@rogi2) mnenjem nikakor ne morem strinjati.

Če kupiš olje priznane blagovne znamke v originalni, neodprti embalaži v Mercatorju, Leclercu ali Bauhausu, je isto oz. ceneje, kot če ga kupiš v trgovini z avto deli. Sam bi si celo upal trditi, da je manj možnosti za sumljive posle, saj multinacionalni veliki trgovci to olje kupijo v velikih količinah, kjer je merska enota "šleper" olja in ne liter, kot je to lahko pri manjših trgovcih in nikoli ne veš kje je ta mali trgovec dobil ta liter. Lahko ga je tudi na bolhi kupil... Da je le čim ceneje.

Tudi uradni servisi točijo olje iz sodov na katerih je ali pa tudi ni oznake in ti kot stranka še tega soda ne boš nikoli vedel, kaj šele olja v njem. Ali točijo točno določeno in predpisano olje za tvoj motor lahko le upaš. Če ribne motor dokler je v garanciji popravilo tako ali tako krije proizvajalec, če ribne izven garancije, popravili kriješ sam. Kako olje je bilo notri nikogar na zanima.
Slika
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Cefizelj napisal/-a:Mislim da se s tvojim osebnim mnenjem ne morem/o strinjat. Èe jaz kupim original ELF olje v zaprti originalni embalaži z vsemi dokazili (èe smo natanèni avtor trenutno sprašuje za competitiona, ki ga ima leclerc v akciji za 17,90) sem bolj siguren kakšno je to olje, kot pa, ko ti na uradnem servisu nalivajo olje iz soda. Sej verjetno je super olje, samo ko ti bo crknila turbina, verjemi da si boš lahko tisto garancijo na olje porinil v :wink: . V familiji so 4je renaulti, 2 se servisirata na uradnem servisu, povsod jim dajem olje za s sabo. 5 litrov Solarisa za 44€ al pa 1 liter za 26€ na uradnem.... kar majo naj ga.
Moj glas pa gre uporabniku rogi2 - potem pa razloži zakaj je na spletnih straneh olje iste znamke 9€, pri uradnem zastopniku tega olja pa 22€? je res to isto olje?

lp
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Zato ker gre na uradnem servisu to olje skozi uradnega uvoznika, tisto na spletni strani pa pride direktno iz tujine preko hitre pošte/dostave/šleperja. Ne smemo pa seveda pozabit na marže uradnega servisa... in tu se zatakne. Oni postavijo tako maržo na olje.... ker lahko. Vsi, ki ne vejo da lahko prinesejo svoje olje pač kupujejo njihovo olje (+ taki kot sta vidva z rogijem). Avto je pač treba do izteka garancije vozit na uradni servis, drugače izgubiš garancijo in s tem si oni ustvarjajo svoj mali monopol. Tiste cene olja, ki pa jih vidimo drugje, so pa tržne cene istega olja, podane glede na gibanje cen na trgu.

Primer: Vrtač (VW) je včasih imel olje po 40% višji ceni, kot ga ima danes. Pa mislim da zaradi padca cene ni padla kvaliteta olja. Fant je ugotovil, da nihče več ne vozi avta k njemu na servis in se je prilagodil. :wink:
Pri Renaultu smo se pa prilagodil uporabniki sami.

Sicer je pa tako kot so rekli pred mano. Vsak naj kupuje olje kjer hoče. Do sedaj sem kupoval na motorna-olja.com in mimovrste, če bo leclerc še kdaj imel tako akcijo bom pa tudi tam kupil competitiona za maminega twingota.

Nočem pa nobenmu pameti solit sej pravim, it's your money :D
Slika
Uporabniški avatar
laguna484

To ja da na uradnih servisih je marža velika, jaz govorim za zastopnike ki to olje uvozijo v Slovenijo - na uradnem servisu pa bi bila cena tega olja 45€/l ali še več.

Mene samo zanima kako je lahko isto olje v spletni trgovini toliko ceneje?
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

laguna484 napisal/-a: Moj glas pa gre uporabniku rogi2 - potem pa razloži zakaj je na spletnih straneh olje iste znamke 9€, pri uradnem zastopniku tega olja pa 22€? je res to isto olje?

lp
Ker gre tam za priporočeno maloprodajno ceno, tako kot pri pnevmatikah, kjer je priporočena maloprodajna cena xx € vsi pa prodajajo po xx - 30, 40 in več odstotkov. Pnevmatik tako sploh ne moreš kupiti po priporočeni maloprodajni ceni, pa ne boš rekel, da potemtakem kupuješ drugorazredno robo.

Prav tako ti pri uradnem zastopniku kupiš po maloprodajni ceni, le ta pa je mnogo večja od veleprodajne, po kateri kupujejo pravne osebe oz. tisti, ki kupujejo "šleperje". Pravzaprav, multinacionalke, kot so Leclerc, Bauhaus,... dobavitelje stisnejo še močneje in dobijo zadevo po skoraj proizvodnih cenah.

Zgolj visok znesek na računu nikakor ni in ne more biti merilo kakovosti. Če je embalaža in deklaracija na tej embalaži ista, potem mora biti tudi vsebina, če ni, gre za goljufijo ali ponarejanje in za to imamo ustrezne inštitucije.
Slika
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

clio open napisal/-a:Fantje - uradni servisi kupijo olje za 3€/L... Prodaja se pa za 10X več, pa ne samo Renault - dotično govorim o Mercedesu :D

Da sploh ne začnem o tem, kako se točijo OMW, INA ipd. olja...

Sej tukaj je catch. Kako veš katero olje je res notri. Embalaža je ista, ponavadi so samo druge nalepke.
felo

Odgovor Napisal/-a felo »

cekin je u akciji:)hahaha,
mal heca more bit:)
Uporabniški avatar
laguna484

V petek sem kupil olje pri uradnem zastopniku pa sem povprašal kako je s tem glede kvalitete - pokazal mi je različno embalažo, ki jo dobiš, če kupiš to olje po 10 ali manj€ tako da neka razlika očitno je - kot pri kumaricah :D

lp
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Hehehe, kot sem reku, vsak po svoje. :D
Slika
Odgovori