Laguna III , grandtour 2.0dci, GT LINE, kvaliteta volana

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Pa so rekli, da so se s to Laguno približali kakovosti BMW 5!?
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Pol je pa BMW res en podn od avta...
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

bmw 5 je glih tak avto kot laguna!

samo to nekako ne morem verjet! bo malo za povprašat oz se malo poglobit v to zadevo!

pa kaj pol je v meganu 3 tudi skaj! ker mi je v meganu malo bolj mehko to usnje kot v laguni!
Uporabniški avatar
UrosJ

eh bolše da tega sploh nebi zvedo zdaj! res žalostno od renaulta.....
če seveda to drži ampak mi ne gre iz glave.
Uporabniški avatar
gasperg

Odgovor Napisal/-a gasperg »

Tudi mene je šokiralo. Saj če pogledamo res k pravemu usnju (živalskemu - naravno ustrujenemu usnju), ki ga ponujajo nekatere avtomobilske znamke, poglejte samo cene - kompleti usnja se gibljejo krepko nad 5.000EUR, pri Renaultu ga dobiš za dobrega 1000€. Saj ne pravim, da ima te finte samo Renault, vsi proizvajalci. Je bil tam parkiran ravno en BMW 3, mislim, da nekje letnik 2007, ko sem bil pri mojstru. Isto sranje, ista zgodba, ista obraba, iste razpoke - skaj.
Še ena zanimiva. Pri Bentley-u ti pod možnost dodatne opreme oblečejo volan v pravo govejo usnje (dobro saj gre za preseravanje - krave filajo z posebno hrano, ki ima ugoden vpliv na kožo itd.), no v glavnem, volan obdelujejo 16ur, stane pa okrog 12.000EUR:)
Pri Renaultu je Laguna, Megane, Clio itd. v 16 urah narejeno. Vem, da ni za primerjat, ampak vseeno. Problem je samo v tem, da nas spet nategujejo.
Saj včasih je res boljše, da o avtih kaj preslišiš, ker iz srca povedano, tudi mene je marsikaj šokiralo glede lagune - ne pravim, da je slab avto. Glede kvalitete - na moje izkušnje, ki sem jih imel z mojo armaturko, usnjem, itd. mislim, da so pri Renaultu še kar nekaj let za določenimi konkurenti - ne mislim naštevat, ker bi zanetil prepir.

Pa lep pozdrav.
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Renault Clio IV 0,9tCE Dynamique
Uporabniški avatar
UrosJ

ok upam da se bom sam izognil razpokam, saj ga vsake slabe 2 meseca namažem z sredstvom za usnje in je dejasko bolj mehko. maš kaksno sliko od razpoke ki se ti je naredila?

lp
Uporabniški avatar
gasperg

Žal ne. Je pa problem pri teh razpokah, da se ne dajo kar tako na hitro popraviti z raznimi lepili, brušenjem in barvanjem, ker se bo ponovno začelo "odpirat" in pokat, zato je potrebno preobleči celi sedalni del.
Nekateri Renaultovi servisi to menjajo pod garancijo !!!NEKATERI!!! drugi pa nočejo niti slišati o tem.

lp
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Uporabniški avatar
gasperg

No, da do konca napišem svojo zgodbbo.

Razpoka je bila na avtu, ko sem ga že kupil, že takrat sem začel sumit v to, kako se lahko na "USNJU" naredi razpoka pri avtu s 25.000km pri 12 mesecev starosti. Ko me je prvo navdušenje nad avtomobilom minilo, sem seveda začel malce raziskovat. Ker ožji sorodniki delajo v sosednji Avstriji, kjer strojijo kože in pripravlajo usnje za nadaljno obdelavo so mi tudi sami rekli, da se to pri pravem usnju ne bi smelo zgoditi, razen če bi res nekdo ravnal z njim kot s taščo. Ker pa je avto vozil direktor firme, oblečen vedno v
suknjič itd. dvomim, da bi ravnal z avtom kot je prej omenjeno. Ker sama ohranjenost avta ob nakupu je bila odlična. Sedeži so bili dejansko kot novi. Šele čez čas so se zaradi moje nepazljivosti začeli pojavljati tudi madeži od jeansa (modri in črni), ki sem jih redno čistil in sedeže tudi redno negoval in sicer z vodo in šele nato s kremo, ker tudi rok si ne umivaš samo z milom, ampak umazanijo spereš najprej z vodo.
Ker mi razpoka v dolžini cca. 2cm, ki sploj ni bila vidna "mimoidočim" ni dala miru, sem se odpravil k temu mojstru. http://www.poliranje.si/sl/o-podjetju
Kaj hitro je ugotovil, da to ne more biti ekstra kvalitetno usnje. Umetno usnje obdelano s kemičnimi sredstvi, oziroma obrnjeno navzen zgleda kot tkanina, ki je pošpricana z neko umetno snovjo. Seveda sem bil presenečen nad tem. Ker je avto bil tik pred prodajo se s tem več nisem mislil ukvarjati. Vem pa, da je pri vseh avtih podobna zadeva, kar sem razbral tudi iz zgodbe zgoraj omenjenega mojstra in vseh avtov in razpok, ki so tam stali. Logičen primer je nakup prave usnjene, po domače LEDERNE jakne, ki jo dobiš od 500 EUR naprej, poglejte kaj vse se v trgovinah s tekstilom prodaja pod "USNJE" za cca. 100EUR, podobno je z pasovi, rokavicami, čevlji in nenazadnje tudi z našimi prevoznimi sredstvi.
Primer za AUDIA. Tudi tam prodajajo "USNJE" za 1700 EUR ali pa pravo USNJE za 5400 EUR - prepričajte se po konfiguratorjih, že prej pa sem pisal o prestižnejših znamkah itd. Podobne zgodbe se vrstijo pri vseh avtih, le da tisti bolj premium prodajajo pravo usnje, ampak seveda za doplačilo.
Glede tega, da je nekdo omenjal, da naj bi laguna bila po kvaliteti narejena v rangu BMW 5 ... ::):):):):)
Kakorkoli, da je heilige trojica res nekako precenjena, ne seže jim niti do gležnjev. Ne govorim dotično za BMW, ampak imel sem priložnost peljati in se peljati kar nekajkrat v audiju a5 coupe, ki naj bi bil nekakšen tekmec laguni coupe - oz. laguno bi si morda upala tekmovati z njim - itak ne more, ker kjer se lagunina top ponudba zaključi se audijeva šele začne. No ne bom razpravljal glede usnja, ampak glede kakovosti izdelave in izpostavil bom samo tisto, kar me je pri laguni motilo.
Najbolj so me motile kljuke na vratih. Cenena plastika, ki se je začela luščiti, na koncu sta obe kljuku dobili luskavico. Sedaj imajo ti novejši modeli nek sijoč premaz in lak - šalabajzarji. So na servisu sami rekli, da bodo menjali pod garancijo na mojo željo in da so tu inženirji naredili velik kiks. Ne vem od kod prihaja ta plastika. Verjetno iz Romunije. Kot drugo pri ročajih me je motilo, da so delovali votlo, nekomaktno in nestabilno. Občutek je bil podoben kot da bi pri vsakem zapiranju ročaj iztrgal iz vrat. Če se ročaje močno prijel in jih stisil so zaškripale kot stari parket.
Druga stvar so fuge na armaturi, ki so različnih velikosti. Ena taka, ki se prav ponuja silikoni je med radijsko enoto in prezračevalnimi šobami. Kaj so dali tudi notri za plastike - katastrofa. Pa še prevlečena je s tako snovjo, da se lahko začne podobno luščit, kot kljuke na vratih. Še dobro da je mel majster na servisu voljo in potrpljenje in je to porihtal. Plastika se je dobesedno zvijala in zaškripala ob vsaki grbini. Mislim, da mi ni potrebno pisati glede teh stvari, ko so se pojavljale velike temperaturne spremembe. Glede ostalih čričkov sem že pisal v prejšnjih temah, zato ne mislim več, se jih je pa kar nekaj pošteno ulovilo v past, nekater pa še danes verjetno čričkajo. Armatura je sama po sebi iz mehkega materiala in je prijetna na otip, deluje kar kvalitetno.
Motilo me je še škripanje mojega sedeža, nekako sem to popravljal z WD-jem ampak ni bilo to to.
Če se sedaj vrnem k prej omenjemo audiju :) dan in noč. Ne mislim hvalit in "šimfat", ampak takšna je resnica. Razlika v kvaliteti izdelave je po mojem mnenju 100-1 v prid "švabu".

Drugače pa sem avto prodal - za smešno ceno. Neverjetno, kako jim pada cena. Na avtu.netu se že nekaj mesecev prodaja Laguna Coupe 3.0dCI initiale. Avto, ki je nov stal okoli 50.000 EUR, letnik 2010, full Renault oprema. Prodajat se je začela za 39.000ERU, sedaj se prodaja za 24.000 EUR - pa verjemite, to ni zadnja cena. Saj je pri ostalih znamkaj podobno.

Drugače pa sem bil z avtom zelo zadovoljen, zelo mi je bilo žal za njim, ampak splet okoliščin je nanesel tako, da sem ga moral prodati. Mislim pa, da Renaulta malo višjega cenovega ranga ne bom kupil nikoli več, razen če me res prepriča.

Lep pozdrav
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Uporabniški avatar
UrosJ

zanimivo, in kaj si kupil zdaj, če zaupaš :D
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

To glede luščenja, BMW ima iste popadke v novejših serijah. Škoda, da si trofnil tako...

Kar se tiče cene, pa lahko nehamo. Poglej malo cene, iz 70-80k€ pade v 5 letih na pod 20k€....tle ni debate.
Zadnjič spremenil slovenc, dne 19 Nov 2011, 13:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Uporabniški avatar
UrosJ

pri naših renaultih laguno 2010 in meganu 2011 je vse ok! bomo pa videli čez čas! ampak mislim pa da nebi smeli biti problemof, vsaj do zdaj nismo imeli problemov z potenjem rok in podobno! sedeže pa negujem pa bo tudi to veliko pripomoglo da ne razpokajo! ker razpoka samo takrat ko je suho in trdo to je pa posledica nevzdrževanja!
Uporabniški avatar
gasperg

Trentuno vozim scenica 1.9dci 2007, ki ma boljše kljuke od lagune:) pa bolšo plastiko okrog ventilacije:) to je ta štos
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Uporabniški avatar
UrosJ

ej pa mislis da so v meganu tile rs sedeži tudi sky? ker mi nekak malo bolj kompaktno zgledajo so dosti bolj mehki na otip oz to usnje , je pa razlika na zadnji strani sedeža, tam pa mam občutek da je malo bolj trdo!

eh mi ne da miro to, si moral omenit hehe :P
Uporabniški avatar
gasperg

Se opravičujem. Ne vem, ne bom na pamet govoril, stojim pa za tem, kar se povedal za "mojo" bivšo babo:)
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Uporabniški avatar
tdk

Odgovor Napisal/-a tdk »

Hm,kaj dodat...na moji laguni GT do sedaj pri nekaj čez 60k km omenjenih težav nisem opazil.Je pa GT in ne GT line.
Bi pa dodal da si Reno takšnih pack ne bi smel privoščiti;vsaj pri laguni ne..
@gasperg...mojo zgodovino avtov verjetno poznaš;to je moja 4 laguna;in o njih vse in le najboljše.Audi me je včasih fejst privlačil;ko sem pa prebiral o 2.0 tdi me je minilo...BMW...320D sem imel enkrat...in verjetno bavarec nikoli več.Vsaj dizel ne.

lp tdk
Odgovori