Dimenzije zimskih gum Clio RS

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Men Kleberca ni bla nič posebnega, ampak spet, 195 širina na 900kg težkem avtu, tako da ni to glih referenca. Je bila pa zlo dobra v mokrem, to pa ni kej očitat.

Men se tud najbolj dopade Montenero, majo pri kolegu na 2 avtih (Combo, Astra) in kaj to v snegu drži, sej ne morem verjet. On pri 70 sploh ve ne da je sneg, jest ga (na 175 gumah da ne bo pomote) pa že lovim :shock:

Zanima me edino kaj bosta imela Maniak in Dulli (se mi zdi) za povedat o Kumho.

Pa verjetno nam sneg ni prioriteta, bolj mokra cesta in nizke temperature? Ker v snegu se naredi mogoče 10% vseh zimskih kilometrov, al pa še tolk ne.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Učasih sem na Cliotu vozu Fuldo Kristall Montero 2, kupu pa sm jih 2x zapored :wink: Za moje pojme odlična guma za tak denar.
Lansko zimo sem za na svojega megana kupu Dunlop SP Wintersport. Dobra guma za po mokrem, sam nekam hitro jo zmanjka če je cesta mal ledena. Odločal pa sem se med To Dunlop in GoodYear Ultragrip 7. Na koncu sem zase vzel Dunlop, fotr pa je že tretjič zapored naroču UG7. Tud o tej gumi same dobre besede. Poleg tega fotr denar rad pusti doma v Sloveniji :D Letos je pri GY prišla vn UG8, tko da bo treba še stestirat...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz vozim 195/50 R15. Guma je cenejša, za v sneg verjetno ni dost razlike. Sam ne vem, ker 185/55 R15 zimskih še nisem imel. Če je pa zgažen sneg pol je pa itak vseeno oz. je širša lahko še boljša.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ima kdo kakšne izkušnje s Kumho KW23 I´zen? Izbiram med to in pa Fuldo Montero, katero pa bolj kot ne vsi pohvalijo.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Fuldo Kristall Montero 3 imam jaz (175/65R14), v snegu je žal še nisem imel možnosti sprobati (tistih pet snežink predprejšnji teden pa ni vredno naziva sneg), v mokrem je guma dobra, oprijema ima dovolj. Je pa dokaj glasna, vendar ni prehudo. GY UG6 je bila glasnejša.

lp
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

LoL, šele zdaj videl to temo. :lol:

@kmetek. Sem ti že na PM odpisal.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator