Samo za motor!robi1000 napisal/-a:Tistih 3000€ budgeta je sam za motor al za vse skupaj? Ker če je avspuh in distance v tem znesku, ne vem če ti ostane kaj dosti za nek resen tuning.
Clio RS200 2011
Za 3k€ pa lahko na motorju že pošteno kaj narediš. Vem za ene 403 odmične za dober denar. Sicer boš zgubil nekaj v nižnjih vrtljajih, ampak bo pa v višjih toliko bolj veselo. Bi se znale super poklopit z akrapovičem in remapom. Jaz ti predlagam sledeče:
-prvo zmeri zadevo na valjih
-Akrapovič
-portanje kolektorja
-vgradni panelni filter ( green, vse ostalo je sranje)
-odmične 403
-remap motorja
-končni dyno
Jaz mislim da boš potem na zdravih 215hp, kar pa je za cliota precej dobro.
-Akrapovič
-portanje kolektorja
-odmične 403
-remap motorja
-končni dyno
To tudi jez sprašujem tiste,ki dizle čipajo,potem gredo pa šobe,turbina,sklopka,vztrajnik....itd.đaba napisal/-a:pa se dejansko splača vse to za borih 15km?
Ne gre se za 15KM ampak,da je original krivulja zame neprimerna in ne kaže tistih 200KM,oziroma 170 na kolesih.Drugo je odzivnost motorja,ki je porazna
Jasno,kaj iščem? Bo pa vse narejeno tako,kot je treba
Približno tako bo sledilo jaManIAK napisal/-a:Za 3k€ pa lahko na motorju že pošteno kaj narediš. Vem za ene 403 odmične za dober denar. Sicer boš zgubil nekaj v nižnjih vrtljajih, ampak bo pa v višjih toliko bolj veselo. Bi se znale super poklopit z akrapovičem in remapom. Jaz ti predlagam sledeče:
-Akrapovič
-portanje kolektorja
-odmične 403
-remap motorja
-končni dyno
A nisi ti imel rdečega RSa?
Ko kaj takega preberem se pošteno nasmejimRiDDicK napisal/-a:Ja bolj špičaste odmične trše fedre na ventilih mogoče lažje bate, vstranjik ITB-ji...mogoče kompresor... je kar drag takle tuning motorja, je pa tko da ti na koncu ko ga voziš ni žal
Za 3k€ bi se mogoče dalo zamenjat camse, izpuh od akrapoviča (ki je btw pregrešno drag) in optimizacijo. Za kaj več pa bi bil potreben večji budget.
Če pa misliš kasneje delat kaj več, pa predlagam da se lotiš vsega skupaj malo drugače, da ne boš nekaterih stvari menjal dvakrat.
Enigma motorsport