katero olje v RS

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
KONDOR
Kraj: GROSUPLJE

Odgovor Napisal/-a KONDOR »

kmetek napisal/-a:
KONDOR napisal/-a:...zanima me koliko ga gre v RS?...
A poleg tega da nemškim avtom serijsko ne vgrajujejo več smernikov, tudi Renault ne daje več knjižice z navodili zraven?
Žal,sem dobil zraven knjižico za civilne različice dci TCE in 1.2 16v,mojega pa nikjer :roll:
Uporabniški avatar
KONDOR

skopusnik napisal/-a:
KONDOR napisal/-a:Malo izven teme,ampak avto mi kuri vedno manj :?: :D Recimo tempomat na 180km/h po BC kuri 9.7 litra :shock:
dej ne basej :?
Popolnoma resno,še sam sem skeptičen,ampak sem šel potem peš računat,pa je poraba 10.2l 8) To je ravno malo pod 5000 vrtljaji,do kamor še grem pred servisom,verjetno bo potem 25l :twisted:
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

uau! a sam 180 ti gre?... :roll:
Uporabniški avatar
KONDOR

Drejchi napisal/-a:uau! a sam 180 ti gre?... :roll:
Bo šel v petek 230,ko se olje in fltri zamenjajajo 8)
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Mislim, da ga gre 5 litrov. Toliko gre v stare. :wink:
Uporabniški avatar
Bosty

Odgovor Napisal/-a Bosty »

Evo iz prve roke za RS200, na servisu AH Real, vedno dajo ELF Evolution 5W40 SXR naslednjih litraž:
- na 4k km: 6L
- na 20k km: 5.3L
- na 40k km: 5.5L
Sem pogledal na račune, lahko da te na AH servisu malo lupijo, a 6L bi ga moralo biti dovolj, pa če ne bo šel ves notri, boš pa potem dolival :wink:
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

A si nor 6L..? :shock:

Men so ga na zadnjem servisu dolili 5,4L in je bil nivo olja pri hladnem motorju na MAX. To pomeni da ko je motor ogret, gre nivo olja čez max in tega si res nihče ne želi. Pogooglajte posledice ob preveliki količini olja v motorju. Jaz sem seveda popizdil in spustil 2dcl olja ven, kar je potem pri hladnem motorju cca 0,5cm pod max oznako.

Jaz ti priporočam da ti ob menjavi filtra dolijejo 5L užgejo motor da olje malo zakroži in potem še opcijsko 2dcl. Če boš doma ko bo avto čez noč stal opazu, da je olja premalo dokupi še kaki liter in po potrebi sam dolij notri. Je pa boljše da je olje nekje na polovici, kot pa da je čez max.
Uporabniški avatar
Bosty

ManIAK napisal/-a:A si nor 6L..? :shock:
Ma nisem glih nor, vsaj tako pravijo :)
Prepisal sem direkt dol z original računov. Za 6L je pa lahko več vzrokov. Lahko te na AH malo olupijo. Lahko je serviser pozabil na delovni list sproti napisat, pa je potem od oka upalil 6L. Ker sem takrat na 4K km samo olje menjal, pa je možno, da so mi preostanek do 6L dali za domov. Se ne spomnim točno, ker je že 2 leti od takrat.
Avto je kupljen nov, je v garanciji, peljem ga na uradni servis, kar seveda mastno (do)plačam, potem naj bi me pa še skrbelo če bodo 2dcl olja preveč notri nalili? Jaz imam pač avto za vozit in uživat (ne za šraufat in se obremenjevat), zato imam v dveh letih 47k km prevoženih, pa kaj potem če je RS? Oziroma, če dobro premisliš - prav zato ker je RS. V neka jajca se niti ne bi imel veselja usest...
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

:smt009
Uporabniški avatar
KONDOR

Jez ga peljem na Real.Tam imam tudi zveze,pa še zraven bom,ko mi karter spucajo in nov filter in olje dolijejo.
Tako,da "no nateg".
Samo klima pri RSu je pa porazna :evil:
Uporabniški avatar
Bosty

Tud jaz ga vedno peljem na Real u LJ, poznam jih tam, vedno mi dela Johny, ki je tudi prej vozil RSa. Če imaš čas zraven stat, potem pa sploh...
Mal natega pa mora bit, drugače te AH ne bi mogle imet takih steklenih palač. :wink:
Za klimo se strinjam, jo daš pa bolj na mrzlo, če hočeš imet 20 stopinj, pač daš na 18.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Bosty napisal/-a:Tud jaz ga vedno peljem na Real u LJ, poznam jih tam, vedno mi dela Johny, ki je tudi prej vozil RSa. Če imaš čas zraven stat, potem pa sploh...
Mal natega pa mora bit, drugače te AH ne bi mogle imet takih steklenih palač. :wink:
Za klimo se strinjam, jo daš pa bolj na mrzlo, če hočeš imet 20 stopinj, pač daš na 18.

Mislim da imajo mero na 0,5l... In če je šlo več kot 5,5 l je potem zaokroženo navzgor. Sicer pa če so ti dali ostanek v plastenki, potem to ni nateg.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

KONDOR napisal/-a:Samo klima pri RSu je pa porazna :evil:
Ročna klima dela tak ko treba. :twisted:

Karter boš dol jemal? To pa res ni potrebno pomojem. Če je kaj večjega ostane v filtru, kaj manjšega pa tak z oljem izteče.

Ti pa vseeno priporočam da vliješ notri MAX 5,2l olja in vzameš liter domov za rezervo.
Uporabniški avatar
Bosty

ManIAK napisal/-a:
KONDOR napisal/-a:Samo klima pri RSu je pa porazna :evil:
Roèna klima dela tak ko treba. :twisted:
Agree, ročna klima dela OK, avtomatsko pa je treba malo na manjšo temperaturo dat.
Glede olja pa res ni treba pretiravat. Če hočeš dobro opilke ven dat, potem prvo olje do 4.000km spoh ne bi smelo biti sintetično ampak navadno oz. mineralno. Tle pa nimaš vpliva, kaj bodo v Dieppu notri vlil.
Uporabniški avatar
KONDOR

Glede olja sem zelo picajzlast :D Zanima me,če je gradacija 5-40W zadostna,glede na to,da je visokovrteča mašina.Hotel sem dati vsaj 5-50W,pa jo ELF sploh ne premore.A izgubiš garancijo,če daš notri olje druge znamke?
Odgovori