Nekaj vprašanj Megane II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Moje 225 gume na 7.0 feltnah so še na skrajnem robu okusnosti. Sam je*at ga, bla je šansa za feltne :) Tko da za 225 gume lepo feltna 7.5 in to je to.

@Gapi: Kaj si ugotovu z ročkami? Boš kupu druge (kolk stanejo?), al jih boš poskusu sam zrihtat?
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
Gapi

Odgovor Napisal/-a Gapi »

Nisem se nic spraseval, grem jutri na dopust. To se bom posvetil ko pridem nazaj. Zdaj sem zamenjal komplet bremze, nosilec motorja, vse filtre, olje, nove gume ( sem kupil original velikost 205/50 R17), klimo nafilal, svečke, jermene. Kljub temu da ima avto potrjeno servisno, nisem tvegal sem vse zamenjal in imam mirno vest. Tako da je sedaj avto tipi topi mehansko. Lepotno pa po dopustu, moram popravit par prask od zunaj, poliranje in v notranjosti ročke, original tepihe morm na servis iskat pol bo pa že skor toto :)

Ti pa vsekakor sporočim, ko bom izvedal kaj pametnega ;)
Uporabniški avatar
GHost14

Dej povej še kolk si dal za servis. Predvsem me zanima za jermene in napenjalce...
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Gapi napisal/-a:Danes nabavil nove gume uniroyal rainsport2, jutr montaža, servis, menjava sprednjih zavor potem pa v sredo na korziko :) Po počitnicah pa zamenjam še ročke obe, spoliram orenk avto pa bo pripravljen za predstavitev :)
Po mojem boš zadovoljen. Jaz imam isto dimenzijo in takisto te gume, pa sem zelo zadovoljen z njimi.
Indeed.
Uporabniški avatar
Gapi

700eur sm dal za komplet vse, kolko je bil pa velik servis posebej pa ne vem.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

za material in delo sem dal 350€ in sem kar zadovoljen.
Uporabniški avatar
Gapi

Evo prišel z dopusta, po prevoženih 2052km sem dodobra spoznal avto in njegove napake in prednosti.

Sedaj pa imam spet nekaj vprašanj.

Kako je pritrjena letvica na vratih, saj na levi strani ni dobro pritrjena oz jo lahko za par mm z roko majem gor dol in ko zato zapres vrata se zatrese in vrata zaropotoja ornk. Bi jo rad odstranil in pregledal kako je stanje.

Temperaturo mi ne prikazuje pravilno, se lahko zamenja samo ta bunka na ogledalu ali je potrebno zamenjati še kaj? Okviren strošek menjave?

Ali se vam zadaj vrata dvignejo v celoti? Meni se samo do polovice in potem jih moram poriniti do vrha na silo? Je treba zamenjati amortizerja na prtlažnjih vratih?

Se da nastaviti višino sprednje havbe? Je na levi malce preniska in se vidi in čuti da je malo krivo dana not.

Na stopnji 2 pri ventilaciji se mi slisi ko mi notri piska en izmed ventilatorjev? Se da to kako elegantno popravit?

Pašejo spredaj luči z lečo brez predelav notri?

Kako veš oz. kakšni so znaki da je potrebno zamenjati variabilno jermenico?

Med vožnjo se mi je parkat prižgala lučka za nivo olja. Avto sem ustavil, vendar je bilo olja dovolj, servis narejen 14 dni nazaj, preden sem odpotoval. Je to kak senzor ali zakaj se je prižgala ( potem pa se po par km ugasnila in ni več prižgala).

Veliko vprašanj, upam da mi boste znali odgovoriti nanje. Hvala, Gašper
Uporabniški avatar
GHost14

Glede senzorja: potrebno je menjati senzor temperature - strošek nekaj čez 60€

Glede prtljažnika: Tudi pri meni se prtljažna vrata sama ne dvignejo do vrha, sam vem da mam fuč amortizerje. Tko da bo tudi pri tebi verjetno potrebna menjava.

Glede haube: tisti Megane, ki ima med masko(odbijačem) in haubo enakomerno režo, je bil skoraj zagotovo razbit in popravljen. Pri vseh je reža neenakomerna in jo je nesmiselno popravljati, razen če je res prevelika razlika in te ful moti :wink:

Toliko od mene
Lp
Uporabniški avatar
Gapi

Hvala, za odgovor. Bo senzor kar narobno temperaturo kazal če je 60eur :D

Zdaj moram menjati še variabilno jermenico in pa lambdo sondo, mi je posvetila lučka :/ In pa še levi končnik je slab. Tuljave sta dve se original, upam da bosta delali še naprej. Upam, da je potem to zadnje kar naj bi se menjalo, ker je do zdaj naneslo za kr velik dnarja tole, da sem avto spravil v neko ok stanje. Je pa še en kup malenkosti, ki me motijo predvsem lepotnih...drago je če si picajzlast glede avta :)

LP, G
Uporabniški avatar
Gapi

Zdaj imam pa en problem ki ga ne znam resit :/

Ne dela mi spredaj levo luč. Dela pozicija, dela dolga luč in dela žmigovc. Ne dela kratka luč oz. H7 žarnica. Žarnico sem vzel ven je bila cela, za vsak slučaj dal noter novo. tudi ta ni delala, pogledal varovalke so cele.
zmeril če je štrom. na varovalki je, na konektorju ga ni? Ne vem zakaj, kr naenkrat je nehala delat.

Kaj naj zdaj? Kako naj ugotovim napako, na testerju ni pokazalo nic. Je to kakšna bananlna napaka megana ali je kje kaka napaka na kablu od varovalk do luči?

Lp, Gašper
Odgovori