Megane 1.6 16v RXE

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Evo, za začetek vročih poletnih dni, dve sliki iz lokalca:

Slika

Slika

Slike by oorosh.
Uporabniški avatar
lukeatluke

Danes je bil še en praznik dela, tako da sva ga z Urošem izkoristila za malenkostne stvari.

Spoliralo se je par prask, nekatere se zaradi globine niso vdale, so pa ponekod razlike očitne, tako rečeno je recimo lak pod kljukami praktično nov.

Primerjava "filter oglja" in nov filter zraka:
Slika

Mojster je šel v senco:
Slika

Ka se svet:
Slika

Slike "bencina" in filtra bencina po verjetno 111240km in 11 letih:
Slika

Slika

Zdi se mi, da je avto zelo odziven od 1800rpm, zlahka peljem s 5. nad 50km/h.Avto kar vleče in vleče od 2500rpm, tudi ogreje se zelo hitro.Po potovalnem računalniku kaže več kilometrov kot litrov bencina v rezervarju, tako da zaenkrat ni nobenih razlik, še vedno držim Renault družino nad povprečjem zanesljivosti 8)
Zadnjič spremenil lukeatluke, dne 12 Jul 2011, 16:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
lukeatluke

Epilog s cevjo:
-Aspimoke cev FI60, cena 24€/m, rabimo 40cm;
-2 objemki fi 60-80mm.

Zaradi ovalnosti luknje pri resonatorju je potrebno na eni strani nove cevi potegniti žico za 3cm ven.To odščipnemo, namažemo rob cevi s silikonom v spreju, in si pomagamo z dvema izvijačema in štirimi rokami.

Vizualno in praktično je razlika ogromna, saj se cev segreje pol manj kot originalna.Govorim o tisti brez "visoko temperaturnega lepilnega traku" :P

Prej:
Slika

Potem:
Slika

Po večih debatah, sem na koncu pojedel zarečen kruh in kupil Motul olje:
Slika

Slika

Olje iz pooblaščenca 10w40 po 13kKM in 13 mesecih:
Slika

V Bauhausu mi je ratalo izbrskati ženske torx nastavke, tako da je bila tudi loputa pregledana.Na (ne)srečo je popolnoma čista.

Slike lopute zaradi padca morale žal nimam, saj sem bil siguren, da je zapacanost lopute kriva za nemiren prosti tek, avto periodično trzne na dve sekundi.

All in all, tople vode ne bom odkril, če se bo s kakšno malenkostjo dalo rešiti ta problemček, ki me moti med vožnjo po semaforjih, potem super, če ne pa se bom tolažil, da se vsi pritožujejo kako živčen je novi Wind z 1.6 16v motorjem v prostem teku 8)
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

je to olje zakej? kolk pride litrček? oz. kantica k jo maš ti :)
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

5 litrov = 40€ (Saming)
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

oorosh napisal/-a:5 litrov = 40€ (Saming)
dost ugodno. hvala
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
lukeatluke

Olje je 5w40, tako da naj bi bil res boljši za ventilarje.Zaenkrat ni bilo problemov z motorjem, jih ni in se niti ne kažejo, če bo tako ostalo bom lahko definiral olje kot dobro.

Ker je bil to moj prvi mali servis na prvem avtu se razlike ravno ne poznajo.Da bi avto sedaj bolj šel ali pa ne vem kaj, verjetno ni toliko od olja odvisno.Iz dobre vere sem kupil "boljše" olje, da bo morda bolje opravljal svoje delo, zato sem bil pripravljen tudi malo več vložit, in sem posledično šel v zamenjavo vseh filtrov.

Gleda na to, da mi prejšnjega olja v 6kKm ni popil nič, pričakujem enako zgodbo tudi s tem oljem.

Notri je pa olja malo pod max., nekje 4.8L :wink:
Uporabniški avatar
lukeatluke

Da poenostavim zadevo in spet malo napišem kaj se dogaja bom kar v svoji temi smetil :wink:

Z avtom preživljava 11.xxx km in moram reči, da ni bilo še nobenih poškodb na avtu, porabe olja ali kakšnih dodatnih stroškov, tako da se nimam kaj za pritoževat in le upam, da tako tudi ostane :smt019

Poraja pa se vprašanje, ki ga že kar nekaj časa rabim razrešit.Problem je, da očitno ne obstaja način kako se notranje luči nebi prižgale, ko bi bila vrata odprta.Če kdo pozna način razen, da zadnji dve izklopim, na stropni luči pa vsakič iztaknem žarnico bi bil zelo vesel. :wink:
Zadnjič spremenil lukeatluke, dne 21 Okt 2011, 01:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

ja a ni fajn če se lučka prižge :D se saj usedit vidiš :lol:
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
dr__de

Odgovor Napisal/-a dr__de »

in zakaj te moti lučka? :shock:
Uporabniški avatar
lukeatluke

Moti me v kolikor bi spraznile akumulator.Še posebaj me je motilo, ko smo zakampirali za par dni, prtljažnik odprt, luči gorele, prvi dan sm še upal, potem pa lučko ven pa gas...Zvečer pa megalajtka :( :wink:
dr__de

Odgovor Napisal/-a dr__de »

pa sej se same ugasnejo po določenem času :wink:
Uporabniški avatar
lukeatluke

Meni ne ugasnejo če imam vrata odprta(katerakoli), enostavno gorijo v nedogled...
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

lukeatluke napisal/-a:Meni ne ugasnejo èe imam vrata odprta(katerakoli), enostavno gorijo v nedogled...
varovalko iztaknes za tisti cas
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

al pa ledico notr vržeš pa je ;)
Odgovori