poravnavanje zadnjih diskov megane II grandtour-

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ma q...ac so ti novi avti - diski zadaj, če nisi rally voznik, so brez veze in vsem po vrsti zarustajo. Ker so v kompletu z ležaji in abs obročkom (to je namerno, ker se da sigurno izvest enako kot spredaj) so pa dragi kot hudič. Če dobiš pametnega struharja, ti jih za cca 30 evrov postruži, namažeš vodila čeljusti in daš nove ploščice pa je mir za par let. Sam sem 2x drejal zadnje diske, tretjič sem pa moral nabaviti nove. Cene so pa za znoret.

Če so dovolj debeli , ne voziš ralya in standardno 500kg tovora v prtljažniku jih podrejaj in mir. Ležajev ne boš uničil, če sedaj ne tulijo in nimajo lufta ga še nekaj časa ne bodo imeli.

Aja, kdor ne verjame mojemu prvemu odstavku naj po parkiriščih pogleda zadnje diske na različnih avtomobilih. 75% jih ima zarustane, nekateri pa že povsem neuporabne.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
fuegogt

Odgovor Napisal/-a fuegogt »

Hmm, sedaj sem pa spet zagret za drejanje :D , mah kolega mi to na šihtu naredi za kofe, upam samo, da se ne bo kaj razletelo, ko bom dol potegnal diske (abs senzor itd...) . Ploščice kupimTVR, pridejo 38€, za zadaj brezveze original... bom poslikal, če se odločim za to akcijo...
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

fuegogt napisal/-a:MAlo narobe ceno sem povedal, tisto je bilo brez ležajev, komplet z abs ringom pa ležajem je cca 100 €/kos. :?

http://www.herkules.si/index.php?catego ... gory=Najdi!

Če prav razumem je komplet ležaja in diska z abs obročkom od 68EUR naprej.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
fuegogt

Ja, samo letnike poglej, do 2003, jaz pa rabim za 2005 :wink:
Zadnjič spremenil fuegogt, dne 09 Mar 2011, 20:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Včeraj menjal diske na maminem MII . 190€ original diska z ležaji. Ploščice so ble 40e "ponaredek"
Uporabniški avatar
fuegogt

Zakaj si pa potem diske originalne dal?
a7

Odgovor Napisal/-a a7 »

Zakaj pisarite original pa ponaredek. Saj najbrž ne kupite kitajskih znamk in renault pa tudi nima tovarne, ki proizvaja dele!
Le poglejte za preverjene dobre proizvajalce. V istem cenovnem rangu skoraj vseeno kaj vzamete(cene iz nemčije ne pri nas, ker so pri nast pri nekaterih znamkah zelo nizke marže, pri drugih pa gredo v nebo...
Odgovori