Prosim za pomoč- Megane 1.9dci

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

bolje da, ker začne čez nekaj časa lahko cviliti, ni pa nujno.
Dunloop

Odgovor Napisal/-a Dunloop »

Vglavnem ful sem zadovoljen z avtom, ker za 6k eur nevem če bi kej bolšga dobu. Avto itak mislim izkoristit in me ne zanima kako in za koliko, bom avto prodal. Serviserja mam tudi 1A, ki je na zelo dobrem glasu v Velenju in okolici. Nisem rabil hodit na noben super duper servis na pregled avta, ker ima orginal računalnik za Renaulte in še za veliko drugih znamk. Zamenjal in pregledal mi je vse potrebno in dobil odlično oceno o ohranjenosti in vzdrževanju avta. Zamenjal mi je zobati in mikro jermen,oba napenjalca, pumpa, filtre za gorivo,olje,kabino,zračni, antifriz, olje, en semering in neka dva tesnila, nevem točno za kaj.Piše na računu semering gl.gr,tesnila masa.mot in tesnilo k-čepa. Dobil sem tudi garancijo na dele 80k km.
srf

Odgovor Napisal/-a srf »

Za Renaulte 1,9DCI in 2.0 DCI s filtrom trdih delcev Renault priporoča olja z normo RN720. V trgovini SAMING (www.saming.si) v BTC-ju sem zasledil naslednja olja s to normo:
MOTUL Specific RN720
ELF Solaris
FUCHS GT1-C4

Fuchs majo v akciji in je cena 29.90€ za 4 litre. Ker pa sem motorist in tudi v motorju uporabljam Motul, sem seveda vzel malce dražji Motul in mašinca krasno lavfa (cena za 5l 79,90€).
Otkrito povedano precej lepš kot s Solarisom.
Odgovori