Renault Laguna II - mehanizem za dvig stekla
Re: Renault Laguna II mehanizem za dvig stekla
Mehanizem dviga stekel popravljen s komletom zajl iz te povezave.
http://demka-world.com/fensterheber-rep ... 6-vlr-z-r/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dela približno eno uro.
lp
http://demka-world.com/fensterheber-rep ... 6-vlr-z-r/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dela približno eno uro.
lp
Lep pozdrav Marjan
Kaj bi pa lahko bilo to? Desna šipa, ne gre nikamor. Počilo ni nič, ko pritisnem stikalo, se sliši, kot bi motorček hotel obrniti (KLIK), a se ne zgodi nič....
Pozdravljeni
Demontirajte tapeto vrat in se takoj vidi..............osebno se nagibam da je preskočila žica
Lep pozdrav
Demontirajte tapeto vrat in se takoj vidi..............osebno se nagibam da je preskočila žica
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Tudi meni se je pokvaril mehanizem na sprednjih levih vratih.Nabavil sem plastike in zajle za popravilo.
Bi lahko kdo prilepil shemo mehanizma iz Renault Dialogys-a ?
Bi lahko kdo prilepil shemo mehanizma iz Renault Dialogys-a ?
Pri punci se je tudi ena zajla strgala. Mogoče ve kdo za koga, ki je pripravljen zamenjat to zajlo v okolici nm? Sem bil pri 3. mehanikih in vsi bi samo komplet vodila menjali ~ cca 100€, zajla stane pa 8€.

Z laguno484 sva to naredila sama v skoraj čisti temi - si svetila z lučko.
Ni toliko komplicirano, je pa fajn met navodila - so nekje v moji temi, ne vem na kateri strani. Mehanizem je Maja dobila za 30€ na odpadu v Izlakah - brez problemov in sikanja, čeprav je možakar znan po tem. Očitno pali, če pride punca tja
Ni toliko komplicirano, je pa fajn met navodila - so nekje v moji temi, ne vem na kateri strani. Mehanizem je Maja dobila za 30€ na odpadu v Izlakah - brez problemov in sikanja, čeprav je možakar znan po tem. Očitno pali, če pride punca tja
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
30€ komplet
Moram potem klicat, zajla price cca 10€, pa je potem bolje, da ji kupim delujočega in potem tistega zhrihtam zunaj avta nekako. Je jeba ven pobrat to?

Gre sicer za rabljenega, ampak odlično delujočega.
Pobrat ven: imaš ene tri vijake po vratih in 190284523975 plastičnih netov, ki jih izvlečeš ven, da daš dol tapeto. Menda je treba še kak kabel iztaknit. Podložiš šipo, zasukaš 2 plastična hakeljčka, da pade šipa iz vodila. Obšraufaš 4 šraufe za vodila in 1 šrauf za motorček. Pobereš ven z veliko muke in obračanja. Ponoviš z novim mehanizmom v obratnem vrstnem redu in paziš, da se zajle križajo ISTO kot prej. Se pravi, če je prej šla ena od zgoraj desno proti spodaj levo in se križala z drugo iz spodnje strani, potem se more isto tudi zdej. Drgač jebe za namestitev šipe.
Potem samo še odpreš šipo do konca in gumb pridržiš cca 5s in potem še dvigneš in pridržiš cca 5s, da si motorček zapomne pozicije.
Jst samo zajle ne bi nepeljeval. Mi je delovalo preveč ključno in komplicirano, da bi se sam s tem zaj*baval. Mogoče, če bi mi kdo pokazal. Sam za 30€ pa sploh ni debate. Trajalo vse skupaj cca 1 uro.
Pobrat ven: imaš ene tri vijake po vratih in 190284523975 plastičnih netov, ki jih izvlečeš ven, da daš dol tapeto. Menda je treba še kak kabel iztaknit. Podložiš šipo, zasukaš 2 plastična hakeljčka, da pade šipa iz vodila. Obšraufaš 4 šraufe za vodila in 1 šrauf za motorček. Pobereš ven z veliko muke in obračanja. Ponoviš z novim mehanizmom v obratnem vrstnem redu in paziš, da se zajle križajo ISTO kot prej. Se pravi, če je prej šla ena od zgoraj desno proti spodaj levo in se križala z drugo iz spodnje strani, potem se more isto tudi zdej. Drgač jebe za namestitev šipe.
Potem samo še odpreš šipo do konca in gumb pridržiš cca 5s in potem še dvigneš in pridržiš cca 5s, da si motorček zapomne pozicije.
Jst samo zajle ne bi nepeljeval. Mi je delovalo preveč ključno in komplicirano, da bi se sam s tem zaj*baval. Mogoče, če bi mi kdo pokazal. Sam za 30€ pa sploh ni debate. Trajalo vse skupaj cca 1 uro.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Bom poskusil sam, drugač sem pa mehanika klical in je rekel, da mi menja on za 20€. Glede na to, da sem ponavadi še vedno na koncu pristal pri mehaniku, razmišljam, da bi si prišparal živce in direkt peljal pa je.

ej ni treba. če želiš, ti jaz pošljem shemo/nazorna navodila v slovenščinislovenc napisal/-a:Bom poskusil sam, drugač sem pa mehanika klical in je rekel, da mi menja on za 20€. Glede na to, da sem ponavadi še vedno na koncu pristal pri mehaniku, razmišljam, da bi si prišparal živce in direkt peljal pa je.
pm....
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
evo vam.
po tem delaš in nimaš kaj falit. je pa v tem dokumentu zajeta vsa električna oprema na renault laguni II
(tako da pobrskaj in boš dobil kar rabiš)
se pa tudi z admini dogovarjamo, da bom v kratkem dodal miljon teh vodičev in shem gor. seveda vse v SLOVENSKEM jeziku
https://rapidshare.com/files/3928208383 ... ktrika.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
tko da hvala
po tem delaš in nimaš kaj falit. je pa v tem dokumentu zajeta vsa električna oprema na renault laguni II
(tako da pobrskaj in boš dobil kar rabiš)
se pa tudi z admini dogovarjamo, da bom v kratkem dodal miljon teh vodičev in shem gor. seveda vse v SLOVENSKEM jeziku
https://rapidshare.com/files/3928208383 ... ktrika.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
tko da hvala
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
ewo ga pa je pri meni tudi vrezalo ko pr norcih, prvo sem mislil da mi je šla šipa. Torej tisti ki ste že menjali, kaj je za menjat, počlo je, ko sem šipo zapiral. Zaprla se je do konca, šlatal in stiskal nisem več nič. A mi lahko kdo pove kaj je za menjat, razkopaval nisem nič še
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Če imaš srečo in če ni navilo zajle je samo plastika zanič. Nekdo je enkrat neke linke napopal iz ebaya, od delov ki se da posebej dobit, ker na servisu je samo komplet. Prvo boš pa moral vzet tapeto dol da se vidi kaj je sploh narobe.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Tudi pri nas se dobijo plastike, ni treba na e-bay. Evo oglas (pa je tudi na bolhi in še kje verjetno):
http://www.avtooprema.si/oglas7576_deli ... nizem.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.avtooprema.si/oglas7576_deli ... nizem.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
LP, Samojed