CLio 1.8 16V poraba

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

a jebo vas, a delate samo še za bencin?
Slika
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

joztom napisal/-a:Ta Clio ima ponavadi od tastare 21-ke GTX Renix računalnik. V sklopu njega je tudi potenciometer, za pripasanje bencina. Odpreš pokrov in v sedišču je valjček, Snameš ga iz sedeža pazljivo in snameš valjček, ki gre dol. Najprej označiš obstoječe stanje, nato premakneš potenciometer na drugo pozicijo, še bolje pri toplem motorju na najmirnejši tek. Če se poslabša, vrneš na izhodiščno nastavitev. Pa ne drkajte tega vsevprek.
Dej tole mal bol natančno povej, pripasanje bencina? valček? ok potencjometr mislm da vem ker mislš mogoče pa tut ne...

Men drugač pije 10 povprečne, s tem da se ponavad relacijo peljem vendar ne prov počas. Pa tut ko sem se v službo z njem vozu cca 8 km v eno stran je bila poraba okrog 10 s tem da se do ferme ravno olje malo segreje.Pije pa tut manj če je treba sam pol se cijazm tko k night 8) Da bi pa mrzu bol potegnu kot topel pa ne vem, ker mrzu ni nikol vidu več kot 3000 obratu. Mi pa tomos avtomatik mrzu bolš potegne kot topel sam ma slabšo končno ker se ne zvrti tolk, to pa mislm da je fora v kompresiji,saj jo ma mrzu več,se čuti na kurbelnu 8)
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

A bi se rad krvau useknu? :P
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ti računalniki so narejeni v času, ko še ni bilo samo neosvinčenega bencina in si s tem potenciometrom nastavljal vrsto bencina in mešanico 1:13,7, sem imel knjigo francosko z navodili, pa je že toliko let od tega. Velik vpliv na miren tek in porabo ima tudi gumijasta cevka na štirioglato škatlico, kjer ti piše FoMoCo gor, to je podtlačni regulator ali MAP senzor. To cevka je za obnovit in ne sme več toliko žret. Npr R21GTX s 122 kojni je žrla pri 167 povprečju z ekskurzijami čez 200 proti Frankfurtu ene 8,64l na 100, kar je bilo izjemno hitro tudi za Nemčijo. Samo kakšen Passat s tablico G60 te je dohajal od navadnih primerljivih avtov takrat.
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Ta potenciometer se preprosto nastavi z XR25 testerjem in ni nevem kakšna filozofija. Ima pa F7P 200 potenciometer, ki ga po moje omenja joztom, saj ni imel lambde.

Vsi dobro poznamo težave pri meganih 1.6, ko poči cevka za map senzor... joztom, clioti tega problema niso imeli, saj v večini ne. Se pa pri cliu to odraža kot cukanje in nemiren tek motorja :wink:
Odgovori