Lagunca 2 ph1
Meni se segreje 1mm nad polovičko - poleti in pozimi.
Še nekaj, če ni skrivnost: koliko ima prevoženih in koliko € je bila?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
hehe, se čudiš, poglej kolk hitr pelješ
je pa to normalno, za hec pa poglej hladilnik, če imaš dost mrčesa not pa se mal očisti pa je, termostat, to boš pa videl če se pelješ v en dolgi hrib, jaz sem se z naloženim avtom peljau proti primorski, ko je tist dolg hrib se je temperatura dvignila skor do konca,
skratka, v hribe pelji, če ti ostane tak, se dvigne mejčken nad polovico je ok
je pa to normalno, za hec pa poglej hladilnik, če imaš dost mrčesa not pa se mal očisti pa je, termostat, to boš pa videl če se pelješ v en dolgi hrib, jaz sem se z naloženim avtom peljau proti primorski, ko je tist dolg hrib se je temperatura dvignila skor do konca,
skratka, v hribe pelji, če ti ostane tak, se dvigne mejčken nad polovico je ok
Na mestu z gretjem prižganim (npr. v koloni), pada - tudi do četrtine.Koncar napisal/-a:to je normalna temperatura za laguno. men se isto greje. a temperaturo ti drži če lafua na mestu al ti začne padat?
Sem že zapaničaril glede termostata, pa so me pomirili na forumu, da je to normalno
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Evo, tko sem mel pri vseh dosedanjih avtomobilih.... Tako da bom kar menjal preventivno.drhouse napisal/-a:Meni se segreje 1mm nad polovičko - poleti in pozimi.
160k, cena je bla zlo ugodna

Sam ni logično če gledaš da se peleš zjutri po AC pol prideš pa do mesta in stojiš u koloni-od kod se bo motor ogreval v mrazu? Poleg tega se nam vsem isto dogaja. Je pa res da v večini primerov sploh ne dosežeš 90°C.NejcZ napisal/-a:Konstantno mora bit na 90 ko enkrat pride do tja. Vse kar je drugaèe ni vredu.
lp
Meni Clio ko pride na 90, ne pade nikoli. z Sharanom TDI, pa res da nuca precej dlje da pride voda na 90, pa olje na 100, ampak tudi ko pride ostane tam. Tudi če se stojiš ali pa če se voziš v šesti na 1500 obratih. Drugače ma pa dosti kolegov na svojih avtih te probleme, eni sploh ne pridejo do 90 ni važno kk dolgo pa kam se vozijo pozimi. Pol pa slišiš razne ugotovitve "ti avti se itak ne segrejejo na tolk pozimi nikol, to ni nč narobe"laguna484 napisal/-a:Sam ni logično če gledaš da se peleš zjutri po AC pol prideš pa do mesta in stojiš u koloni-od kod se bo motor ogreval v mrazu? Poleg tega se nam vsem isto dogaja. Je pa res da v večini primerov sploh ne dosežeš 90°C.NejcZ napisal/-a:Konstantno mora bit na 90 ko enkrat pride do tja. Vse kar je drugače ni vredu.
lp
Včeraj sem popravil še 3. štop luč, na srečo samo žarnica pregorena, zdaj pa nikjer ne dobil te "debele" buče, ki je originalno notri...
In spravil sem se menat zvočnike prve. Dam ven original in magnet v velikosti 2€ kovanca
, dam notr hertz esk in ugotovim: da so en drek
Resno, malenkost več basa sicer dajo, sam kvaliteta pa slabša in kaj js vem....ni to to. Cabasse očitno ni tolk švoh, zvočnike se ne splača menat.
edit: sem zasledil nekje, da ima neodim(Neodynium) magnet, torej malo bolj jasno zakaj tako mali magnetek
In spravil sem se menat zvočnike prve. Dam ven original in magnet v velikosti 2€ kovanca
edit: sem zasledil nekje, da ima neodim(Neodynium) magnet, torej malo bolj jasno zakaj tako mali magnetek

Cabasse ima preprosto premalo moči, da bi pognal aftermarket zvočnike - računaj na težjo membrano, trše vpetje ipd, kar bi ti z dobrim ojačevalcem oz. radiem prineslo izboljšanje, z originalnim radiem pa ne. Kot, da bi dal na starega Cliota 19ke in 235 ter pričakoval boljše zmogljivostislovenc napisal/-a:Včeraj sem popravil še 3. štop luč, na srečo samo žarnica pregorena, zdaj pa nikjer ne dobil te "debele" buče, ki je originalno notri...
In spravil sem se menat zvočnike prve. Dam ven original in magnet v velikosti 2€ kovanca, dam notr hertz esk in ugotovim: da so en drek
Resno, malenkost več basa sicer dajo, sam kvaliteta pa slabša in kaj js vem....ni to to. Cabasse očitno ni tolk švoh, zvočnike se ne splača menat.
To mi je vse jasno, ampak vseeno, tile esk serija spet ni taka pošast, da bi rabla za osnovo ojačevalc in d bi slabš igrala od (zanič) serijskih. Pač, z coupejem je šel radio+ojačevalc in vse kar se zvočnikov tiče in v laguno ne bom tlačil (zankrat ) nič notr, ker sem navdušen nad kvaliteto samga zvoka. Fali pač res samo malo basa in sem sprobal eskje, ki se valjajo doma. Bo treba en aktivn subek dat v prtlažnik.drhouse napisal/-a: Cabasse ima preprosto premalo moči, da bi pognal aftermarket zvočnike - računaj na težjo membrano, trše vpetje ipd, kar bi ti z dobrim ojačevalcem oz. radiem prineslo izboljšanje, z originalnim radiem pa ne. Kot, da bi dal na starega Cliota 19ke in 235 ter pričakoval boljše zmogljivosti