Turbina

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

To osveščanje ima en namen. Zakaj plačati besne dnarje za eno uro strokovnega dela. 500€ za remont turbine, v katerem se porabi za 50€ materiala je oderuško. Prav je, da se zavedate kdaj vas curijo. Vedno preračunajo tako ceno, da jo v dveh mesecih skupaj spraviš, za večino od nas pa je to več kot pol plače, ki jo strokovnjak zasluži v enem večeru.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

torej še enkrat, tale menjava samih ležajev se lahko obnese sam v primeru, če ni z samo turbino nič narobe, pa še takrat narediš več škode kot koristi, če turbina kadi ali karkoli drugega, menjava ležajev ne bo pomagala, tudi sam nisem verjel, sem moral sprobati, in rezultat je bil nazaj kadeča turbina v enem tednu, delal sem že tudi z turbinami ki so jih drugi obnovili z temi ebay cheap shit kiti, in so kadile takoj ko so se zmontirale, na videz nova, ampak potem ko sem jo razdrl sem videl kje je problem, ti ležaji so bli čist hin, barve bolj podobni mavrici, ko čemu drugemu...

skozi moje roke je šlo že več kot dva ducat turbin, od tega jih več kot 20 še vedno deluje brezhibno, delujejo tiste katere so se po razdiranju osi in ohišja scentrirale, in tiste ki se niso razdirale, da bi se preventivno obnavljale,
tiste pa katere so se samo centrirale, in tiste pri katerih se ni pazlo kako se dela z njimi pa so šle k vragu,

@joztom ne vrjamite vsega kar je na internetu, izkušnje so tista taprava stvar. Pa še enkrat, če se vzame pri obnovi turbine 400€ sem 100% da niso samo ležaji bili zamenjani, sploh pa ne z temi kitajskimi ebay ležaji, ampak v večini primerov tudi vetrnica, če pa ta ni bila, je pa 100% bilo menjano ohišje, kajti ohišje zgleda navzven čisto ok, ampak ima preveč obrabljen utor za "segerjev" obroček in zadeva ima "luft".

za kvalitetno obnovo turbine, potrebuješ orginal oz. zelo dobre nadomestne del, vse dele kateri kažejo znake obrabe je potrebno menjati, ne pa v stili, eh sej to je pa še kr ok, bo že, in na koncu je potrebno zadevo scentrirati, tudi če misliš da si sestavil tako kot je bilo, zadeva ni scentrirana, ne pozabite na dejstvo da se turbina "navitega" avtomobila vrti blizu 200 000 obratov, da prav ste prebrali, drugače je pa večinoma od 120 000 pa do 160 000 obratov, tuki je zelo pomebna uravnoteženost, kajti os turbine teče samo po filmu olja...

drugače pa to kar pišem ni samo moje mnenje, ampak je tudi mnenje večine ki se ukvarja z predelavami turbo motorjev, ter so že menjali nekaj turbin v življenju, ter tistimi ki obnavljajo turbine.

torej preventiva tako kot je umlinar dejal, in že jaz pred njim, redno menjavanje olja, ter pravilno ogrevanje in hlajenje motorja.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Za naprednejše predelave je potrebno izbrati med turbinami s krogličnimi ležaji kakor GT25, vgraditi reducirke pritiska v oljne priključke itd. Glede na cene turbin po svetu:
http://www.volkswaparts.com/K03Turbo.htm
je pri nas abotno stanje, ene dva si lastita nemogoče cene za obnovo. No pa če bi že tisti ležaj bil zlat, pa Viton O-ringi iz nevemkje, delo ne more koštati 100€ na uro. To nese do 20.000€ na mesec, pa mi srotki ne bomo kupovali džipov nategunom.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

tale turbina ni orginal kkk ampak neko kitajsko sranje, vidiš na daleč po sami turbini, pa še na ploščici imaš kitajske črke, turbine priznanih proizvajalcev imajo tudi v tujini priblizno enake cene...

drugače pa se da "navadne" turbine tudi enako uporabit pri naprednejših predelavah, res je pa da se dosti bolje obnesejo boljše turbine ranga gt, novejša in boljša tehnologija, po domače povedano dopuščajo več "napak" oz slab tuning, pri "navadnih" tega ni.
Odgovori