Mera platišč
torej imam novo vprašanje, nazadnje sem nabavil jeklena platišča od renoja vendar mislim da so ET50 ( piše samo 50, brez ET) ( original so ET43) torej kakorkoli, platišče nasede na čeljust na vseh 4 straneh, sedaj mi ostane samo možnost distančnika cca 5 do 7mm, po prebiranju vseh forumov sem zasledil da do 10mm ni potrebno zamenjevati vijakov??? vendar kot sem opazil zadaj bi še šlo vendar kot sem videl je spredaj enako dolg vijak s tem da je vmes še disk ( na zadnji strani je navoj vrezan v disku). vijak na zadnjem kolesu malo sega ven iz navojne luknje.
vaše mnenje??? meni se bo utrgalo ker sem jutri naročen pri vulkanizerju in ne vem kaj narediti z čim manjšimi stroški.....
vaše mnenje??? meni se bo utrgalo ker sem jutri naročen pri vulkanizerju in ne vem kaj narediti z čim manjšimi stroški.....
@all: si pa delate probleme... med 195/65x15 in 205/55x16 dimenzijo je cena zanemarljiva... Če imaš original 205/60x16 pa pozabi na 15-ke.matt79 napisal/-a:torej imam novo vprašanje, nazadnje sem nabavil jeklena platišča od renoja vendar mislim da so ET50 ( piše samo 50, brez ET) ( original so ET43) torej kakorkoli, platišče nasede na čeljust na vseh 4 straneh, sedaj mi ostane samo možnost distančnika cca 5 do 7mm, po prebiranju vseh forumov sem zasledil da do 10mm ni potrebno zamenjevati vijakov??? vendar kot sem opazil zadaj bi še šlo vendar kot sem videl je spredaj enako dolg vijak s tem da je vmes še disk ( na zadnji strani je navoj vrezan v disku). vijak na zadnjem kolesu malo sega ven iz navojne luknje.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Daš distančnik ene 5mm in to je to. Vijake pustiš stare. Mogoče bi šlo pa tudi brez distančnikov. Probaj kolo snet, feltno gor in obrnit volan v obe smeri. Notri pa poglej koliko je lufta. Moraš tudi vedet da pride še guma gor in pride vse skup malo širše. Pomoje ti je edini rizik da ti drgne na amortizer. Seveda pa ET47 in 50 je razlike 3 mm v primeru če ma felna isto širino!!! ET je merjen zamik iz sredine feltne. Če je ta feltna nova širša potem ti bo noter več kot 3 mm.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
no pa da sledim temi naprej, hvala za odgovor vendar nisi dobro prebral kaj sem napisal original je ET43 in ni problem v amortizerju ampak v tem da mi nasede ob čeljust od zavor. no vsekakor po daljšem premisleku sem kupil nove vijake od 45mm dolžine za ceno 1,69€ po komadu kar se mi zdi ugodno glede na cene ki jih imajo po trgovinah.
še kratka obrazložitev, gume imajo iste dimenzije, ampak se gre tukaj za montažo zimskih gum na rabljena-druga jeklena platišča.
ko rešim bom podal še potek tega ''sranja'' do končne rešitve.
lp
še kratka obrazložitev, gume imajo iste dimenzije, ampak se gre tukaj za montažo zimskih gum na rabljena-druga jeklena platišča.
ko rešim bom podal še potek tega ''sranja'' do končne rešitve.
lp
Zdravo.
Tema je malo stara ampak oče ima na scenicu II isti problem z jeklenimi platišču kot ste ga vi navedli in sicer da mu jeklena platišča 15 col negrejo čez čeljust pa čeprav piše da so dovoljena. Mislite da bi z 12mm distančnikom spredaj rešil problem? prosim za pomoč, ker sedaj da kupuje druga večja 16'' pa proda manjša ni lih primern trenutk

Tema je malo stara ampak oče ima na scenicu II isti problem z jeklenimi platišču kot ste ga vi navedli in sicer da mu jeklena platišča 15 col negrejo čez čeljust pa čeprav piše da so dovoljena. Mislite da bi z 12mm distančnikom spredaj rešil problem? prosim za pomoč, ker sedaj da kupuje druga večja 16'' pa proda manjša ni lih primern trenutk
ti kar jaz odgovorim, glede na to da sem se krepko zajebaval lani z tem in ti povem da so vijaki in distančniki izredno dragi ti priporočam da prodate in kupite nove ampak isto velikost z pravilnim ET razmerjem. poleg tega ko imaš distančnike se ti lahko še na tehničnem usrjejo. sam sem zmontiral 7mm distančnike uporabil sem kar zavorne diske od renoja ki sem jih pobrusil da sem dobil samo del kjer je prišraufan na pesto. in že to me je prišlo toliko da bi raje kupil tri nova platišča in še četro rezervno kolo.
kaj imate kot rezervno kolo, če je navadno poglejte kakšen ET je tam.
konec koncev pa je odvisno kje nasede na čeljust, od strani ali spodaj- zgoraj, če nasede na vrhu platišča ni rešitve kot večje platišče, saj distančnik pmaga samo pri širitvi proti ven.
lp
kaj imate kot rezervno kolo, če je navadno poglejte kakšen ET je tam.
konec koncev pa je odvisno kje nasede na čeljust, od strani ali spodaj- zgoraj, če nasede na vrhu platišča ni rešitve kot večje platišče, saj distančnik pmaga samo pri širitvi proti ven.
lp
Re: Mera platišč
Zdravo!
Ko ste že ravno pri platiščih imam eno vprašanje. Koliko je širina sredinske luknje na grand sceniku l. 2010?
Iščem jeklena platišča, za zimske gume 205/60/16, trenutno se nisem odločal za nakup novih, rabljena pa original težko dobit, našel sem ene od nissana, k ima isto razmerje vijakov, ET je sicer manjši - 40 (original renault je 47), nisem pa zihr za sredinsko luknjo.
Any ideas?
Lp
Ko ste že ravno pri platiščih imam eno vprašanje. Koliko je širina sredinske luknje na grand sceniku l. 2010?
Iščem jeklena platišča, za zimske gume 205/60/16, trenutno se nisem odločal za nakup novih, rabljena pa original težko dobit, našel sem ene od nissana, k ima isto razmerje vijakov, ET je sicer manjši - 40 (original renault je 47), nisem pa zihr za sredinsko luknjo.
Any ideas?
Lp
Pri platiščih na 4vijake je sredinska luknja 60,1mm nissan ima isto.za pet vijakov ti pa ne znam povedati ma verjetno je ista
5 vijakov ma ja na 114.3...
Sredinska luknja pri scenicu je 66mm. Nissan ima isto če je isti razmak med vijaki. Kot že sam praviš, je ET40, kar pomeni v tvojem primeru da bo platišče 7mm bolj ven kot original.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Ok, super, tnx @schik. Maš ti mogoče kakšna rabljena jeklena platišča mojih dimenzij? 
Lp
Lp
Razmerje med vijaki ja.Kaj pa sredinska luknja?Amadei napisal/-a:5 vijakov ma ja na 114.3...
Sredinska pri nissanu je 66,1 mm
tako da verjetn bo šlo
imam pa še eno opcijo...Laguna 2 jeklena platišča bi tud šla? Pomoje renault na renault je boljš kot nissan na renault, sam če ma laguna sredinsko luknjo pravo..
Rabljenih žal ne. Trenutno so nove v akciji 16" za megana ali scenica po 48,5€ z razmakom 5x114,3.Amadei napisal/-a:Ok, super, tnx @schik. Maš ti mogoče kakšna rabljena jeklena platišča mojih dimenzij?
Lp
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG